Dodaj do ulubionych

Morfologia

29.02.16, 14:35
Witam:) Zaczęło się od tego że poszłam zrobić ksero moich dokumentów w przychodni ze względu na zmianę lekarza. Po przejrzeniu wyników wychodzi na to że leukocyty i neutrofile są podwyższone a wyniki konkretnie są takie:
Leukocyty 13,9: Erytrocyty 4,5: Hemoglobina 13,9: Hematokryt 39: MCV 86: MCH 31: MCHC 35,6:
Płytki krwi 321: Limfocyty% 21: Eo, Bazo, Mono% 6: Neutrofile% 74: Limfocyty# 2,9: Eo, Bazo,Mono# 0,8: Neutrofile# 10,20: RDW-CV 13: PDW 12: MPV 10: P-LCR 25: CRP <6
Lekarka mi o tym w ogóle nic nie powiedziała wręcz zbagatelizowała to w przyszłym tyg idę do innego lekarza ale czy ktoś kto się zna może mi powiedzieć czy to może być coś poważniejszego czy nie powinnam się przejmować. Z góry dziękuję bardzo za odpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Morfologia 01.03.16, 10:04
      Same wyniki to za mało, bo nie leczysz wyników, tylko dolegliwości, a o tych nic nie piszesz.

Podwyższone leukocyty to może być jakieś zapalenie albo np. chory ząb (bakterie, ropa), albo coś innego.
      Przyczyny podwyższonych neutrofili też nikt nie zgadnie - niedokrwistość, dna moczanowa, nadczynność nadnerczy i wiele, wiele innych przyczyn.
    • mysliciel662 Re: Morfologia 02.03.16, 11:35
      Nie podałaś też norm, laboratoria mają różne poziomy wskaźników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka