Dodaj do ulubionych

Ból oka - nie wiem co robić...

08.05.16, 20:12
Witam,
od 2 miesiecy mam problem z okiem.
Bylem u 2 okulistow
pierwszy przebadal mnie na wszystko sposoby ale wykluczyl jaskre itp, zrobil nawet tomograf oka, pole widzenia itp - wszystko wyszlo bdb.
Jedyne co mialem to zapalenie spojowek jakies lekki i przepisal krople z antybiotykiem i wit b12.
Niestety wlasciwie nie przechodzil mi bol oka dalej...
Stwierdzone zostalo tez podwyzszeone cisnienie oka - okolo 21-23 (dwa razy badane w odstepie 2 tygodni)
Poszedlem do innej lekarki i ona stwierdzila ze mam lekko uszkodzona rogowke (przypuszczalnie przez uszkodzenie przy sprzataniu troche domestosu mi sie dostalo do oka)
Przepisala krole HYLO GEL - generalnie pomoglo na 2 tygodnie.
Mimo dalszego ich stosowania dalej mnie oko boli, kupilem juz druga butelke HYLO GELU.
W tej chwili caly czas mnie boli mam taki lekko klujacy bol oka jakby cos mnie sciskalo w nim.
Nie wiem co robic, jestem w rozsypce, nie moge pracowac ani na niczym sie skoncentrowac jestem zalamany.
Tym bardziej martwie sie o podwyzszone cisnieie w tym oku ze moze spowodowac uszkodzenie oka...
Wydalem juz okolo 1500 zl (leki, wizyty, badania) i jestem w punkcie wyjscia.
Robilem nawet badania na nuzenca (nie wyszlo nic).
Myslalem jeszcze nad kroplami ze sterydem aby ta rogowke szybciej odbudowac.
Czy jest to mozliwe ze mam takie objawy z powodu uszkodzenia rogowki? a moze to jakis syndrom suchego oka? (chociaz to drugie chyba wykluczam z racji tego ze zakrapianie hydro gelem praktycznie nie pomaga)
Co robic? bardzo prosze o ratunek.

Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Ból oka - nie wiem co robić... 09.05.16, 08:04
      Nie piszesz gdzie mieszkasz.
      Poszukaj w swoim rejonie Polski akademii medycznej z kliniką okulistyczną. Weź ze sobą wyniki dotychczasowych badań.
      • hektorrrr Re: Ból oka - nie wiem co robić... 09.05.16, 21:24
        w Krakowie
        • koziorozka Re: Ból oka 10.05.16, 14:21
          Podobno bardzo trudno się dodzwonić, więc lepiej iść i się dowiedzieć.
          Wypytaj rejestratorki jak się zapisać.
          Szpital Uniwersytecki - Oddział Kliniczny Kliniki Okulistyki i Onkologii Okulistycznej
          Kopernika 38
          su.krakow.pl/kontakt

Prywatnie - tu jest dość wiarygodnie.
          znanylekarz.pl/lokalizacja/krakow/okulista/1/patient-opinions?zoom=1
    • hektorrrr Re: Ból oka - nie wiem co robić... 11.05.16, 22:17
      Koziorozko bardzo Cie dziekuje :)
      dostalem krople na obnizenie cisnieia w oku i jest znacznie lepiej.
      Po nocy rano obudzilem sie jakby z duza ilosci ropy/mazi w kaciku oka. Czytalem o zapaleniu tego kacika lzawego i takie sa objawy... moze to to?
      • koziorozka Re: Ból oka 12.05.16, 13:41
        Może to, może co innego - lekarza zapytaj :)
        • hektorrrr Re: Ból oka 13.05.16, 19:48
          pytalem juz 2.... generalnie mam wrazenie ze lekarze sa tylko od pobierania oplat za wizyty...
      • horpyna4 Re: Ból oka - nie wiem co robić... 14.05.16, 09:30
        Ropa może pochodzić z zatoki czołowej. Przy ropnym zapaleniu potrafi też być ucisk na gałkę oczną od tyłu, zwłaszcza przy pochyleniu głowy.

Dobra wiadomość jest taka, że jak już ropa zaczyna wyciekać okiem, to wszystko powinno wkrótce przejść.

Oczywiście nie musi być to akurat zapalenie zatoki czołowej, ale warto brać pod uwagę taką możliwość.
        • hektorrrr Re: Ból oka - nie wiem co robić... 16.05.16, 23:18
          Dzieki wielkie, licze na to ;) dziwne ze lekarz i tyle badan tego nie wykryly...
    • hektorrrr Re: Ból oka - nie wiem co robić... 21.05.16, 10:40
      Bylem u 2... mase badan itp ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka