hektorrrr
08.05.16, 20:12
Witam,
od 2 miesiecy mam problem z okiem.
Bylem u 2 okulistow
pierwszy przebadal mnie na wszystko sposoby ale wykluczyl jaskre itp, zrobil nawet tomograf oka, pole widzenia itp - wszystko wyszlo bdb.
Jedyne co mialem to zapalenie spojowek jakies lekki i przepisal krople z antybiotykiem i wit b12.
Niestety wlasciwie nie przechodzil mi bol oka dalej...
Stwierdzone zostalo tez podwyzszeone cisnienie oka - okolo 21-23 (dwa razy badane w odstepie 2 tygodni)
Poszedlem do innej lekarki i ona stwierdzila ze mam lekko uszkodzona rogowke (przypuszczalnie przez uszkodzenie przy sprzataniu troche domestosu mi sie dostalo do oka)
Przepisala krole HYLO GEL - generalnie pomoglo na 2 tygodnie.
Mimo dalszego ich stosowania dalej mnie oko boli, kupilem juz druga butelke HYLO GELU.
W tej chwili caly czas mnie boli mam taki lekko klujacy bol oka jakby cos mnie sciskalo w nim.
Nie wiem co robic, jestem w rozsypce, nie moge pracowac ani na niczym sie skoncentrowac jestem zalamany.
Tym bardziej martwie sie o podwyzszone cisnieie w tym oku ze moze spowodowac uszkodzenie oka...
Wydalem juz okolo 1500 zl (leki, wizyty, badania) i jestem w punkcie wyjscia.
Robilem nawet badania na nuzenca (nie wyszlo nic).
Myslalem jeszcze nad kroplami ze sterydem aby ta rogowke szybciej odbudowac.
Czy jest to mozliwe ze mam takie objawy z powodu uszkodzenia rogowki? a moze to jakis syndrom suchego oka? (chociaz to drugie chyba wykluczam z racji tego ze zakrapianie hydro gelem praktycznie nie pomaga)
Co robic? bardzo prosze o ratunek.