Dodaj do ulubionych

badanie TSH

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 09:51
Czy ktoś wie,czy badanie kontrolne TSH robi się rano po zażyciu
np.Letroxu,czy przed?
Obserwuj wątek
    • jennifer1 Re: badanie TSH 29.09.04, 09:54
      Wydaje mi się, że przed badaniem nie powinno się zażywać leków tego typu, bo
      mogłyby zafałszować wynik.
      • Gość: tarusia Re: badanie TSH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:02
        dzieki za sugestie,ale czy tak jest nawet jesli chodzi o ewentualną zmiane
        dawki leku?
        • Gość: Agnoieszka Re: badanie TSH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 19:00
          Jesli zazywas zleki cały czas to powinnas je zarzyc o normalnej porze poprostu.
          • Gość: tarusia Re: badanie TSH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:04
            Ale ja biorę lek ranao na czczo,wiec nie wiem czy najpierw powinnam zażyć lek
            czy zrobić badanie.
            • Gość: ziutek Re: badanie TSH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 22:06
              Krew też pobiera się na czczo, więc jak chcesz to zrobić uprzednio zapijając
              tabletkę??
              Najpierw pobieramy krew, potem bierzemy lek (letrox, eltroxin- zależy od
              przypisu lekarza), potem jemy śniadanko :-)
              wiem z autopsji :-)
              pozdrawiam
              -wyleczony z niedoczynności ziutek
              • Gość: tarusia Re: badanie TSH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 10:20
                czy to znaczy że można wyleczyć się z niedoczynności????
                lekarka powiedziała mi że całe życie będę musiała brać leki i to coraz w
                większej dawce.
                • Gość: Agnieszka Re: badanie TSH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 12:05
                  Oczywiscie ze mozna wyl;eczyc chyba ze masz zapalenie tarczycy. badania tsh nie
                  tzreba robic na czczo.
                  • Gość: tarusia Re: badanie TSH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:11
                    Ja mam TSH 2.75.I pani doktor zwiekszyła mi dawkę Letroxu.A przecież norma
                    wynosi 4.00.Dlaczego więc ja mam niedoczynnośc.
                    • mamalgosia Re: badanie TSH 30.09.04, 14:22
                      niby norma rzeczywiście tyle wynosi, ale przy leczonej niedoczynności anleży
                      się starać, aby wartość TSH oscylowała w okolicy jedynki
    • mamalgosia Re: badanie TSH 30.09.04, 14:22
      zdecydowanie przed przyjęciem leku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka