Dodaj do ulubionych

WYPADANIE WŁOSÓW!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 15:51
Hej, zauważyłam w ostatnim miesiącu że garściami wypadają mi włosy, co mam
robić, jakich witamin mi brakuje?, czym to może być spowodowane? Zakupiłam
sobie taki preparat SILICA czy to pomoże, co mam robić???
Obserwuj wątek
    • Gość: nacia76 Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! IP: *.promax.media.pl 06.10.04, 16:13
      Wiesz, wypadanie włosów jest zawsze objawem jakiejś słabości organizmu. Ja miałam łysienie plackowate, spowodowane ropnymi migdałami, które usunęłam i wszystko wróciło do normy. Zbadaj migdały, zęby i uchu środkowe. Pozdrawiam.
    • 76fiona Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! 06.10.04, 16:16
      mnie tez włosy wypadają bardziej niż dotychczas...może to jesień...
      Łykam witaminy i szkrzyp polny a mimo to jest ich pełno wszedzie...
    • Gość: SPHed GIRL Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! IP: 212.126.14.* 06.10.04, 17:18
      Mnie również dotyczy ten kłopot i podejrzewam, że było to spowodowane
      zapaleniem ropnym (dziąsła), a dalej kuracją antybiotykową. Nie jestem jednak
      pewna, może nie to było przyczyną?
      Nidy wcześniej nie miałam tego problemu i powiem więcej: zawsze moje włosy były
      tematem zachwytów i powodem do zazdrości;)
      Do jekiego lekarza mam się udać (do tego który leczył mnie wcześniej
      antybiotykiem), czy może po prostu lepiej spróbować jakiejś domowej kuracji?
      Będę wdzięczna za rady!
      • Gość: Bernadeta Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 08:53
        dzięki za Wasze odpowiedzi, podtrzymuję wątek dalej, może coś ciekawego jescze
        ktoś napisze.
    • szekla Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! 07.10.04, 10:32
      czasem przyczyna moze byc stress, egzaminy, trudna sytuacja podbramkowa.Trzeba
      popatrzec w przeszlosc bo wypadanie wolsa to efekt tego co bylo nawet 2-3
      miesiace wczesniej.
    • to-ja-007 Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! 07.10.04, 11:01
      Oprocz najczesciej spotykanych przyczyn - ktore juz zostaly wymienione - sa
      jeszcze rozne przyczyny zwiazane z gospodarka hormonalna np. nadmiar prolaktyny
      lub niedoczynnosc tarczycy.
      Poza tym przy ciezkim stresie mozna w bardzo krotkim odcinku czasu stracic duzo
      wlosow.
      • Gość: miki mam tak samo IP: *.net.autocom.pl 07.10.04, 18:01
        moje wlosy byly ladne lsniace po prostu super teraz sa matowe kruche codziennie
        wypada ich garsc radze Ci sie udac do dobrego podkreslam dobrego psychiatry
        moze to brzmi strasznie ale stres to to co powoduje ten problem najczesciej ja
        wciaz walcze o moje wlosy 1)zrobilam badania krwi tarczyca watroba morfologia
        zelazo2)bylam u dermatologa 3)dokladnie 2-3 mce temu kmialam duzo stresu powiem
        tyle ze problem mija samoistnie po okresie okolo 3 miesiecy przynajmnie tak sie
        pocieszam.....
        • Gość: ol-ka Re: mam tak samo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:34
          Mi niestety nie minęło. Po dużym stresie 12 lat temu mam łysienie plackowate,
          na które nie pomaga minic. Włosy ciagle wypadają garściami, placków mam coraz
          więcej. Może dzięki temu, że jestem pod ciągłą opieką dermatologów to wogóle te
          włosy jeszce mam. a musze dodać, że kiedyś były wspaniałe grube i własciwie
          takie sa ciągle, tylko muszę je odpowiednio czesać, żeby nie było widać placków.
          • Gość: man Re: mam tak samo IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.10.04, 19:52
            Po stersie pojawia się łysienie plackowate. Ja na to brałem Vitapil oraz
            Biostyminę (1 amp. na czczo przez 10 dni). Zewnętrznie: Seboren płyn 1 #
            dziennie, Laticort lotio 1# tygodniowo, szapon Frederm ph balance.
            • Gość: Bernadeta Re: mam tak samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 20:04
              W moim przypadku napewno nie chodzi o stres , czy może być to spowodowane
              odchudzaniem ? odchudzałam się od marca do czerwca ( schudłam 4 kg)czyżby po
              takim czasie wystąpiła taka reakcja? zaznaczam że odchudzam się co roku o tej
              porze roku i nigdy nie miałam takich problemów po diecie, a chudłam o wiele
              bardziej bo w zeszłym roku 10 kg. i nic nie miałam problemów z
              włosami.zaznaczam także że stosuję tabletki LETROX ( jestem po operacji
              wyciecia guzków tarczycy, ale już trzy lata minęły więc chyba to nie ma nic
              wspólnego z wypadaniem włosów?
              Bernadeta.
              • Gość: man Re: mam tak samo IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.10.04, 20:17
                Zbadaj sobie poziom hemoglobiny. Jak masz niski to np. Biovital, falvit, kwas
                foliowy oraz do wcierania np. Seboren (gdy masz łojotok) lub ampułki ecinos (99
                zł).
              • Gość: Teresa Re: mam tak samo IP: *.net-serwis.pl 08.10.04, 16:16
                na wypadanie wlosow tarczyca ma niestety wplyw, takze poziom
                estrogenow(jajniki), brak wit.C (kiszona kapusta,porzeczka,
                cytryny,pomidory,papryka), brak wit H (zoltko jaja, watroba, drozdze)
                ziolowa odzywka (na bazie tradycyjnej medycyny chinskiej) dla gruczolow
                hormonalnych, jaką znam, poza regulujacym wplywem na uklad hormonalny, odzywia
                takze skore od wewnatrz i ma bardzo korzystny wplyw na skore, wlosy i paznokcie;
            • Gość: po stresie nie tylko plackowate IP: *.net.autocom.pl 09.10.04, 09:53
              nie tylko plackowate po stresie takze tzw telogenowe wlosy wypadaja
              rownomiernie na calej glowie i to moze trwac 3 miesiace wiem bo moja mama tak
              miala a placki to co innego
            • Gość: ewa Re: mam tak samo IP: *.icpnet.pl 23.01.05, 14:36
              Mialam słabe, cieniutkie bylam z przodu prawie łysa i zastosowalam szampon z
              apteki Denorex oraz rewelacyjny wosk WAX oaz wcieram sok z pokrzywy równiez do
              kupienia w aptece.
          • Gość: Asia Re: mam tak samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 22:18
            Ja też miałam już okropne łyse placki. Kupiłam w aptece płyn o nazwie LOXON 2%,
            to taki płyn z rurką, która pomaga w dozowaniu. Naprawdę pomogło, już po kilku
            dniach sumiennego stosowania zauważyłam odrastające włoski, z początku były
            takie króciutkie...potem urosły. Jednak stosując ten środek trzeba postępować
            zgodnie z ulotką, nie przesadzać z dawką!!! Poza tym od tego można się
            uzależnić. Gorąco polecam
          • elmar3 Re: mam tak samo 08.01.05, 01:34
            Bardzo współczuję. Ja także cierpię na łysienie plackowate ale moje placki już
            w szybkim tempie zarastają, z czego niesamowicie się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Odwiedziłam wielu znanych w świecie medycyny dermatologów, endokrynologów,
            ginekologów - wszystko na nic, rzaden z nich mi nie pomógł. Po wielu namowach
            bliskich mi osób postanowiłam wybrać się do konkretnego homeopaty. I co?! I mam
            efekt: włosy rosną jak oszalałe!!! Na moje szczęście! :)) Życzę Ci tego
            samego!
            • mania333 Re: mam tak samo 08.01.05, 21:45
              Czy mogłabyś podać z jakiego jesteś miasta i namiary do tego homeopaty?? Jeśli
              nie przyda się mi to może komuś innemu. Bardzo trudno jest trafić na
              konkretnego fachowca.
              Dzięki!
              • elmar3 Re: MAM TO PRAWIE ZA SOBĄ 12.01.05, 19:07
                Homeopata, który mnie wyleczył przyjmuje w Szczecinie.Oto nr tel. 091 4870010.
                Uprzedzam, że wizyta u tego doktora trwa ok. dwóch godzin (przeprowadza wywiad
                dotyczący przebytych chorób, nawyków, itd.), więc radzę "uzbroić" się w czas.
                Aha, od razu dostaje się leki, które wystarczają na około 2-2,5 mies.
                Serdecznie pozdrawiam wszystkich cierpiących i życzę powrotu do zdrowia. Ja na
                szczęście prawie mam to za sobą (do niedawna głowa moja świeciła trzema
                wielkimi, łysymi placami z dodatkiem paru mniejszych)!!!
    • rezurekcja Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! 08.10.04, 11:33
      Gość portalu: Bernadeta napisał(a):

> Hej, zauważyłam w ostatnim miesiącu że garściami wypadają mi włosy, co mam
      > robić, jakich witamin mi brakuje?, czym to może być spowodowane? Zakupiłam
      > sobie taki preparat SILICA czy to pomoże, co mam robić???

mnie wypadaly po odstawieniu odzywki
      moze to kwestia kosmetykow do wlosow
    • Gość: Jadwiga Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:42
      Włosy wypadały mi od chyba 10 lat i to garściami. Oczywiście poszłam zaraz do
      lekarza (dermatolog,endokrynolog). Badań zrobiłam sobie mnóstwo, zjadałam
      wszystkie możliwe środki zalecane na poprawę kondycji włosów i oczywiście
      wcierałam płyny (gotowe i robione na zamówienie). Bez efektu. Prawie już
      wyłysiałam. Zaczęłam więc stosować tzw. rady 'babci'. Jednym z nich jest:
      ucieram na tarle cebulę i wyciskam ją przez gazę,sokiem smaruję sobie głowę i
      zakręcam ją ręcznikiem na ok 2 godz. Potem myję włosy. Robię to już 2 m-ce i
      jest poprawa - dziennie wypada mi ok. 20 włosów, a w czasie mycia ok.100 (liczę
      dokładnie).Kiedyś przy rannym czesaniu na grzebieniu miałam ich ponad 100.
      Radzę wypróbować.
    • to-ja-007 Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! 08.10.04, 18:33
      No to jednak mialam racje z tarczyca. Problemy z tarczyca a wiec niedoczynnosc i
      nadczynnosc niestety bardzo czesto objawiaja sie wypadanie wlosow. Poza tym sam
      letrox tez powoduje wypadanie wlosow - nie wiem czy to jest napisane na ulotce
      wsrod skutkow ubocznych ale ja biore euthyrox i w ulotce do tego leku jest to
      to napisane wprost. Pierwsze 2 miesiace brania a pozniej 2 tyg. po zmianie dawki
      zawsze wiecej wlosow wylatuje. Ale jesli to od letroxu/tarczycy to sytuacja sie
      powinna unormowac.

Jesli sie dodatkowo odchudzalas to tez moglo wplynac na stan wlosow. Wlosy
      zawsze leca przy anemii, niedoborze zelaza...

Ale ja bym na Twoim miejscu poczekala az sie unormuje tarczyca. Moze dawke
      letroxu masz jeszcze za mala?
      • Gość: Bernadeta Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 19:18
        Dziwne że dopiero teraz Letrox mógł spowodować wypadanie włosów bo przecież
        biorę go od 2 lat, chyba jest jeszcze inna przyczyna, tylko jaka?
        Dziękuję Wam za Wasze wszystkie odpowiedzi.
        • Gość: Anna J. Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 16:17
          1.łysienie plackowate
          Moj syn chodząc jeszcze do żłoba miał łysienie plackowate w kolejnych dwu
          latach w okresie maja.Więc w następnych latach z miesięcznym wyprzedzeniem
          zastosowałam mleczko pszczele w kapsułkach takich jak zastrzykii i to pomogło
          bo nigdy się nie powtórzyło.
          2.wypadanie włosów w niepokojących ilościach również może być przyczyną bardzo
          poważnej choroby tak jak w moim przypadku raka jelita grubego.Proszę mnie nie
          krytykować za taki post ale przez to przeszłam.Więc może trzeba wziąć pod uwagę
          badanie krwi USG chociażby profilaktycznie.
        • to-ja-007 Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! 13.10.04, 16:32
          Jesli wczesniej zrobily sie guzki - to zgaduje ze badasz tarczyce czy nic nowego
          sie nie pojawia?
          Moze teraz po prostu ta dawka letroxu nie jest odpowiednia?
          Np. z roznych przyczyn moga sie zmieniac poziomy hormonow kobiecych - a od
          poziomu estrogenu zalezy jaka dawka hormonu tarczycy jest potrzebna. Tak samo
          zalezy to od wagi...

Zarowno przy niedoczynnosci jak i nadczynnosci moga wlosy wychodzic. Nie wiem
          jak czesto musisz kontrolowac tarczyce ale jesli jakis czas tego nie robilas,
          moze zbadaj chociaz tsh i ft4.
          • Gość: zosienka Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! IP: *.ip-pluggen.com 13.10.04, 16:46
            Nie lakieruj wlosow, nie dawaj pianki i balsamu. Myj wlosy jak najbardziej
            naturalnie, np zoltkami jajek.
            Obciecie wlosow swietnie pomoglo w moim wypadku bo kiedys zaczepialam
            grzebieniem i je wydzieralam, a teraz czesza sie z latwoscia i nie wychodza.
        • elmar3 Re: Uwaga na niebazpieczny Letrox!!! 13.01.05, 13:38
          Z Letroxem to radziłabym, abyś uważała, bo znam kilka osób, które nabawiły się
          po tym leku SCHIZOFRENII (nie mówiąc już o wypadaniu włosów czy schodzących
          płatami paznokci)!!!:(
    • aleksander555 Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! 27.12.04, 21:13
      Hey Panowie mający problemy z łysieniem. Czy ktoś z Was słyszał o takim środku:
      www.mango.pl/shop.html?akcja=spd&dzial=&id=78&poz=
      Jeśli tak to napiszcie mi coś o tym, nie jest tani bo za 2 butelki trzeba dać
      170zł ale może to naprawdę jest coś warte.Reklamują się dość ostro.
      Czekam na odpowiedzi.Pozdrawiam.
      • elmar3 Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! 12.01.05, 19:11
        Z tego co wiem to panowie mający problem z łysieniem androgenowym powinni
        zastosować Loxon5% oraz krem Retin-A; efekty są znaczące.
        Pozdrawiam!
      • elmar3 Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! 12.01.05, 19:14
        Aha, Loxon5% kosztuje około 32zł, a Retin-A 30zł, więc różnica jest znacząca.
    • Gość: GOść Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! IP: 194.63.132.* 08.01.05, 18:47
      Najczęściej wypadają włosy przy niedokrwistości. Ale jeżeli jesteś generalnie
      zdrowa to spróbuj szamponu Dermena (lub jeśli masz skłonność jeszcze do łupieżu
      to Dermena Plus) oraz preparat Radical ( w ampułkach do wcierania w skórę
      głowy -nietłuszczą włosów). Efekty po około 2-3 tygodniach- najpierw przestają
      wypadać, potem po ok. 6-8 tygodniach zaczynają odrastać. (z autopsji)
    • kadlubek07 Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! 08.01.05, 21:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=18869627
      to jest podobny watek, może cos Ci to pomoze :)
      Powodzenia!
    • jedrus1a Re: WYPADANIE WŁOSÓW!!!! 09.01.05, 02:32
      To co mogę poradzić to sok z rzepy
      zobacz: forum zioła.

A podstawą są kwasy tłuszczowe omega-3,
      Siemie lniane zmielić dodać letniej wody i gotowe.

polecam: artykuł: Delikatność omega-3 -6 i innych wiązań nienasyconych
      Dział: Pytanka i odpowiedzi
      Ze stronki:
      www.surawka.republika.pl/
      /Pozdro
      Jędruś
    • Gość: m24 NAPRAWDĘ SKUTECZNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:58
      DZIEWCZYNY TEZ MIALAM TEN PROBLEM. MECZYLAM SIE DLUGO I NAWET TABLETKI
      MERCSPECIAL nie wiem jak sie pisze nazwe NIE POMOGLY. JEDYNE CO JEST DOBRE NA
      WZMOCNIENIE ORGANIZMU TO FEMINATAL.POLECILA MI JE MOJA SIOSTRA, KTORA JEST W
      CIAZY I MA TAKIE PIEKNE WLOSY, PAZNOKCIE, ZE SZKOK! MOGĄ JE BRAC KOBIETY NIE
      BEDĄCE W CIAZY. JA JUZ PO 4 TYGODNIACH ZAUWAZYLAM DUZĄ POPRAWĘ. OPAKOWANIE
      STARCZY NA MIESIAC I KOSZTUJE OK 32 ZL. POLECAM NAPRAWDE. TABLETKI TE ZAWIERAJA
      WSZYSTKIE NIEZBEDNE WITAMINY.ZAUWAZYLAM NAWET ZE WLOSY ZACZELY MI SZYBCIEJ
      ROSNAĆ.
      • Gość: AnMa Ciąża- najlepsze "lekarstwo" na włosy i paznokcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:32
        Pomaga nawet na łysienie plackowate. Ale jeśli tego nie leczysz tylko wciągasz
        witaminki (np.Merzspezial...) to później i tak wypadają. Powodzenia:( Nie
        polecam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka