Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 17:27 z powodu znacznego braku żelaza. jakie mogą być powody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: man Re: niedokrwistość IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.10.04, 17:31 np. obfite miesiączki, zła dieta (maczna bez jarzyn i mięsa) czasami inne choroby (np. nowotwór jelita grubego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: niedokrwistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 17:49 jeśli wykluczymy nowotwór jelita, czy zła dieta może prowadzić do prawie całkowitego braku i żelaza i jego zapasów w organiźmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: niedokrwistość IP: *.autocom.pl 14.10.04, 19:15 pasożyty mogą utrudniac wchłanianie żelaza, lambie np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: niedokrwistość IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 14.10.04, 20:07 Moze, a jakze. Np zle skomponowana dieta wegetarianska, albo junk food. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: niedokrwistość 14.10.04, 19:58 u mnie przyczyna anemii byly herbatki przeczyszczajace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: niedokrwistość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 21:42 mam krwinki, bardzo małe, nie mam żelaza i b. niską wartość hemoglobiny. po zastrzykch żelaza jest wiecej, ale ilość hemoglbiny zmalała. komórki krwi obumierają p 120 dniach, byc może musi minąć kilka tygoni by to się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natur-ziolek Re: niedokrwistość IP: *.wroclaw.mm.pl 15.10.04, 11:06 Też miałam ten problem.Okazało się,że przyczyną jest niedoczynność tarczycy.Więcej jodu(sól morska,glony morskie-morszczyn)-b.dobrze robia możliwie częste wyjazdy nad morze.Również brak transferyny(rodzaj białka),która jest przenośnikiem żelaza.Poza tym nie pij napojów kofeinowych-niszczą krwinki czerwone.Oszczędzaj siły fizyczne.Na koniec wspomnę,że mam kontakt z firmą produkującą preparaty w oparciu o sole M.Martwego(też ich używam).Jeśli chciałabyś coś więcej na ten temat,pisz:natur-ziolek@gazeta.pl.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś