Dodaj do ulubionych

Czy możliwe, że to rak?

16.03.19, 17:21
Mam 20 lat i od jakiegoś czasu mam problemy z brzuchem. Męczy mnie to już potwornie i cały czas się martwię. Czasami trochę pobolewa mnie brzuch, w sumie to w różnych miejscach, zarówno nadbrzuszu jak i podbrzusze. Jednak czasami delikatnie zakłuje mnie pod żebrami, po lewej i po prawej stronie, nie w tym samym czasie, zależy. Nie jest to mocne kłucie i trwa tylko chwile. Mam jakieś burczenie w brzuchu, przelewanie itp, często też po jedzeniu. Do tego czasami pojawia się u mnie biegunka albo taki luźny, papkowaty stolec. Najgorsze jest to, że one zmieniają kolor. Czasami jest w normie, a czasami jest jakiś pomarańczowy albo nawet żółty. Zdarzały mi się lekkie mdłości ale nigdy nie wymiotowałam, a same mdłości też były chwilowe i przechodziły. Apetyt mam, lubię jeść i nie schudłam. Czasami pobolewają mnie lekko plecy ale to też tak na chwile i przechodzi. Nie jest to ból, który promieniuje od brzucha. Robiłam morfologię, pod kątem wątroby i tak dalej i wyszło w normie. Byłam też na usg brzucha i niby wszystko dobrze ale boje się, że może zaszła jakaś pomyłka na tym usg.. teraz czekam na gastroskopię.
Obserwuj wątek
    • koziorozka bóle brzucha 16.03.19, 17:36
      Możliwe, że to każda choroba.
      Możliwe, że nic ci nie jest.
      Możliwe też, że masz sklerozę
      forum.gazeta.pl/forum/w,22,167795147,167795147,Pilnie_prosze_o_pomoc_.html
    • ignacy.jablonski1 Re: Czy możliwe, że to rak? 18.03.19, 15:21
      Czasami przez nadmiar zmartwień borykamy się z tego typu problemami, jeśli na USG nic nie wyszło to jest duże prawdopodobieństwo, że nic Ci nie jest.
    • ken-ya Re: Czy możliwe, że to rak? 19.03.19, 12:19
      Idz do lekarza - najczesciej moga to byc pasozyty - albo kamienie w woreczku zolciowym . w moim nastoletnim wieku zostaly bule brzucha zlekcewarzone, wrzody zrobily blizny I oslabily zoladek [ I teraz mam problemy z zoladkiem do starosci. Nie pozwol lekarzom zlekcewarzyc- to Twoje zycie.
    • tygrynio1966 Re: Czy możliwe, że to rak? 21.03.19, 16:27
      może nerwica
    • calineczka91 Re: Czy możliwe, że to rak? 27.03.19, 09:11
      Od jakiegoś czasu czyli jakiego?
      Ja bym obstawiała problemy z jelitami, a nie raka.
    • sp9tcu Re: Czy możliwe, że to rak? 27.04.19, 15:25
      Przejedzenie
      ( oj moje flaki po święttach )
      nerwica
      zespół jelita drazliwego
      watroba lub trzustka mozez nie wydalać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka