Dodaj do ulubionych

Oczy - Ratunku!!!

IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 04.11.04, 10:09
Od wczoraj potwornie szczypią, swędzą i pieką mnie oczy, ciągle sie drapie.
Oczywiście okulisci w państwowych przychodniach nie chcą przyjąć bo terminy i
limity... Problem jest nawet dostac sie prywatnie, w okolicach nikt dzis nie
przyjmuje (właściwie jedna ale i ona ma zapisy do polowy grudnia), będe
musiala wytrzymac do jutra...Tylko co ja mam zrobic zeby oczu sobie nie
wydrapac??? mozecie mi doradzic, mozna zakupic jakies krople bez recepty???
Boze jak ja kocham służbe zdrowia, w jakim my kraju zyjemy :-(.
Obserwuj wątek
    • jasika Re: Oczy - Ratunku!!! 04.11.04, 10:24
      W aptece powiedz o swoich dolegliwościach,jest mnóstwo kropli bez recepty,coś
      Ci doradzą (maść ze świetlikiem lekarskim?)
    • Gość: Ann Re: Oczy - Ratunku!!! IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 04.11.04, 10:51
      Poszlam do Apteki, gość dał mi Lacrimal (w drugiej, w pierwszej nic mi nie
      mogli polecić)- czy te krople są coś warte?,używał ktoś?
    • ukasz_z Re: Oczy - Ratunku!!! 04.11.04, 10:55
      lacrimal to sztuczne łzy... ja polecam betadrin. jak juz kupisz i zaaplikujesz
      to sie nie przejmuj-pierwsze wrazenie jest bardzo niekorzystne i niemile ale
      pomaga-dziala przeciwbolowo. mozesz tez kupic oculosan-tabletki ale sa one
      dosyc drogie. ich dzialanie nie jest piorunujaco szybkie ale na dluzsza mete
      pomagaja.
      • Gość: gogo Re: Oczy - Ratunku!!! IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 04.11.04, 11:07
        betadrin jest chyba na recepte ? mi na pogotowiu zapisala 3 rozne kropelki ale
        te kazala wziac tylko w ostatecznosci !
        ponoc dobre sa cusicrom jednak mi to wszystko pomaga na chwile i znow wszystko
        wraca a bakterii nie wykryto ! moze krople zabily i zrobilam wymaz w zlym
        czasie ;/
        • ukasz_z Re: Oczy - Ratunku!!! 04.11.04, 11:13
          betadrin nie jest na recepte. mozna go bez obaw stosowac o ile sie tego nie
          przeciaga. ewentualnie jako lek dorazny objawowo. cusicrom/polcrom sa skuteczne
          ale o ile sie nie myle to one sa na recepte (nie jestem pewien, a niebardzo mam
          czas sprawdzac...).
          • Gość: gogo Re: Oczy - Ratunku!!! IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 04.11.04, 12:59
            Teresa ma racje !lepiej niech lekarz zobaczy bo jak sie chodzi do zwyklych to
            przepisuja ciagle nowe rodzaje
            ja ciagle dostaje nowe krople a do tanich one nie naleza -w sumie od wakacji
            poszlo na to kupe forsy!
            jak przepisywane nie dzialaja to ratuje mnie maxitrol - ktory mial przepisany
            moj brat i nam sie pomylily buteleczki ;-)! ale mi pomoglo na szczescie.
    • Gość: Teresa Re: Oczy - Ratunku!!! IP: *.net-serwis.pl 04.11.04, 12:02
      jedz na najblizszy ostry dyzur okulistyczny!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka