Dodaj do ulubionych

Problemy z odbytem.

12.11.22, 04:05
Witam, mam 21 lat. Od ponad pol roku skora wokol odbytu wyglada tak. Piecze i swedzic jak cholera. Jak uzywam masci przeciwgrzybiczej to piecze aż czuc żar. Aktualnie to wyglada tak jak na zdjeciu. Czy to hemoroidy? Czasami jest krew na kale. Swedzenie nasila sie w nocy. Prosze o pomoc bo nie moge normalnie zyć.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Problemy z odbytem. 12.11.22, 12:13
      michalek112233 napisał:

> Witam, mam 21 lat. Od ponad pol roku skora wokol odbytu wyglada tak. Piecze i s
      > wedzic jak cholera. Jak uzywam masci przeciwgrzybiczej to piecze aż czuc żar. A
      > ktualnie to wyglada tak jak na zdjeciu. Czy to hemoroidy? Czasami jest krew na
      > kale. Swedzenie nasila sie w nocy. Prosze o pomoc bo nie moge normalnie zyć.

A co powiedział proktolog?

S.
      • sp9tcu Re: Problemy z odbytem. 12.11.22, 16:34
        właśnie , nie wyglada to dobrze
      • laveaa Re: Problemy z odbytem. 12.11.22, 18:10
        Do proktologa ale już
        • sp9tcu Re: Problemy z odbytem. 12.11.22, 23:44
          potwierdzam
      • ani3ka-7701 Re: Problemy z odbytem. 19.01.23, 10:05
        Hej mam właśnie taki sam problem czy wiesz może co to jest?
    • firstsecond108 Re: Problemy z odbytem. 12.12.23, 11:29
      Przez bardzo długi czas miałem problem ze świądem odbytu. Byłem u dwóch różnych proktologów, każdy z nich radził co innego, czasami rzeczy które się wzajemnie wykluczały - jeden kazał myć odbyt wyłącznie zwykłym mydłem, drugi twierdził, żeby nigdy nie stosować mydła do mycia odbytu.  Zalecali stosowanie czopków, lub maści. Niby pomagało, ale nie do końca, a po zaprzestaniu stosowania, problem wracał. Testowałem przeróżne metody, od mycia odbytu wyłącznie super delikatnym mydłem, po stosowanie różnych specyfików, ale nic tak naprawdę nie pomagało na tyle, żeby mieć poczucie wyeliminowania problemu. Po latach znalazłem sposób, który naprawdę działa, dlatego wyszukuję na forach problem świądu, żeby pomóc innym. 
      Oto moje rady: po każdym wypróżnieniu należy umyć odbyt mydłem Protex (wyłącznie tym!). Po umyciu wytrzeć do sucha papierem i wysuszyć suszarką. Następnie nanieść niewielką ilość żelu ProRectal. To wszystko! W moim wypadku stosowanie się do tych zaleceń spowodowało, że świąd znikł, odbyt ma ładny kolor i wszystko jest w porządku.
      • sp9tcu Re: Problemy z odbytem. 14.12.23, 03:34
        gratuluje głupoty
        po1 suszyć suszarką
        wiesz co robisz
        jak dostaniesz i jakieś infejcji wtedy będą jaja
    • schamebane Re: Problemy z odbytem. 17.12.23, 03:34
      nie jestem lekarzem, ale zaczerwienienie to może być infekcja, zapalenie, uczulenie
      jak to zignorujesz to skończysz bardzo źle
      przetoki ropnie hemoroidy zakażenia szczeliny zakrzepica - to konsekwencje tego, że nie pójdziesz teraz do proktologa
      wymiataj do lekarza ale to już!
      chyba, że chcesz żyć z cieknącym i oropiałym odbytem
      • sp9tcu Re: Problemy z odbytem. 17.12.23, 20:40
        aleś głupi
        nie strasz klijenta
        ma powikłania po hemoroidach i już

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka