Dodaj do ulubionych

Zrobiłem badania krwi

28.11.22, 12:44
Wyniki są złe
co sadzicie o tym
OB (C59) 78 do 20 mm
CBC WBC (leukocyty) 2.40 4,00 - 10,00
RBC (erytrocyty) 19.58 3,90 - 5,60
HGB (hemoglobina) 7.5 12,2 - 17,2
HCT (hematokryt) 84.9 36,0 - 50,0 %
MCV (śr.obj.erytrocytów) 456.0 82,0 - 100,0
MCH 3.8 27,0 - 34,0
MCHC 4.5 32,0 - 37,0
RDW-CV 123.8 11,0 - 16,0 %
PLT (trombocyty) 12 125,0 - 400,0
MPV 10.3 7.5 - 13,0 fL
PCT 0.27 28,14 - 0,36 %
P-LCR 27.4 67,0 - 42,0 %
PDW 12.1 ↓ 1.5 - 19.5 fL
Glukoza 106 mg/dL - prawidłowa glikemia na czczo 60 - 99 mg/dl - nieprawidłowa glikemia na czczo 100 - 125 mg/dl - cukrzyca >= 126 mg/dl
Cholesterol całk. (I99) 251 ↑ <= 190 mg/dL
AST (I19) 229 ↑ 0 - 37 U/L
ALT (I17) 339 0 - 42 U/L
Kreatynina (M37) 7.34 0,7 - 1,4 mg/dL
eGFR 12 ml/min/ - prawidłowy GFR > 90 ml/min - łagodnie obniżony GFR 60 - 90 ml/min - umiarkowanie obniżony GFR 30 - 60 ml/min - znacznie obniżony GFR 15 - 30 ml/min - schyłkowa niewydolność nerek < 15 ml/min
CRP (I81) 456.0 < 5,0 mg/l
TPSA (I61) 1.25 0,27 - 3,42
Obserwuj wątek
    • xdanax Re: Zrobiłem badania krwi 28.11.22, 16:50
      Masz bardzo niską hemoglobinę, masz anemię. Ja ma hemoglobinę 13.1. Pij sok z czerwonych buraków.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka