Dodaj do ulubionych

Ucisk w skroni

12.01.23, 18:30
Cześć,

Piszę z pytaniem czy ktoś miał od czynienia z czymś takim.
Mianowicie, około miesiąc temu miałem ekstrakcję ósemki z lewej górnej strony szczęki, ostatnio rozchorowałem się i wymiotowałem, po nocy przy muszli okazało się, że nie mogę otworzyć szczęki - prawie wcale. Dentystka powiedziała że to szczękościsk wywołany dolną ósemką a nie górną, przepisała antybiotyk i około po tygodniu ból ustał, mogę normalnie już jeść. Niestety, jak mieć pecha to po całości, zaczął się kolejny epizod. Konkretnie to uczucie ucisku w już teraz obu skroniach, plątanie się oczu (Nie wiem jak to określić, po prostu mam wrażenie że mój wzrok jakby się pogorszył, wolniej łapię ostrość) oraz zaczęły drżeć mi mięśnie nóg i rąk (dopiero gdy jest jakiś wysiłek fizyczny) jednak nie zauważyłem abym utracił siłę mięśni, jednak również towarzyszy mi poczucie osłabienia i "cięższej głowy" przez ten ucisk. Dodatkowo niemalże bez przerwy drga mi brew, nie powieka a brew po lewej stronie. Zacząłem brać elektrolity, wapń, potas, magnez. Brak poprawy. Umówiłem się do neurologa jednak zastanawiam się czy nie szukać przyczyny u dentysty i nie pozbyć się dolnej ósemki, która ma dziurę i według dentysty, właśnie przez nią nastąpił szczękościsk. Na koniec dodam że starałem się ignorować to co się dzieje licząc że przejdzie z czasem samo, ten stan rzeczy utrzymuje się już od paru dni, przestraszyłem się gdy wczoraj poczułem się wyjątkowo słabo i myślałem że zemdleję.

Z góry dzięki za jakiekolwiek rady. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Ucisk w skroni 12.01.23, 19:51
      Konsultacja u neurologa nie zaszkodzi, lepiej szybko wykluczyć coś poważnego.
      Jak w dolnej ósemce masz stan zapalny (ropę?), to może być wytłumaczenie wszystkich objawów.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka