Dodaj do ulubionych

ból kolan u 18 latka

27.08.23, 14:54
Witam, Mam 18 lat ( wzrost 167cm ) od tygodnia odczuwam ból w okolicy kolana który gdy stane promieniuje do łydki. Ok. Tydzień temu przenosiłem z dziadkiem wiaderko z pisakiem prawą ręką ( było cięzko po pierwsze bolała mnie łopatka i sam nie wiem czy to od tego) kolano wygląda ok. nie jest ciepłe, nie jest czerwone , nie ma obrzęku stan idealny. Czy możliwy jest mięsak bez innych objawów JEDYNIE ból podczas stania ( ból w nocy nie ma gdy siedzę nie czuje bólu) możliwy jest kostniakomięsak czy raczej nie ? Boje się że to może być rak + mam lęki psychiczne przed nowotworami ( przy innych objawach miałem tak samo ) Pozdrawiam KM
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: ból kolan u 18 latka 27.08.23, 16:00
      Proponuje udać się do psychiatry i leczyć hipohondrie
      a w miedzy czasie poczytać
      sp9tcu kregosłup lędzwiowy
      sp9tcu ból kolana
    • horpyna4 Re: ból kolan u 18 latka 27.08.23, 17:18
      Idź do ortopedy, musisz mieć dokładnie przebadany układ kostny; zwłaszcza kręgosłup. Zwróć też uwagę na długość obu nóg, bo jeżeli różnica wynosi 1 cm lub więcej, to pod krótszą warto nosić tzw. korek do butów, czyli podpiętek.

Na fobie nowotworowe może pomóc psychiatra.
      • sp9tcu Re: ból kolan u 18 latka 27.08.23, 20:56
        ja mam lewą nogę krótszą o 2 cm
        czasami kolano napierdala
        • horpyna4 Re: ból kolan u 18 latka 28.08.23, 10:36
          To noś pod tą krótszą podkładkę o grubości 2 cm, a przestanie napierdalać.

Widziałam podpiętki nawet 6 cm, o 2 cm chyba łatwiej. Wyguglaj sobie "podpiętki do butów".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka