Dodaj do ulubionych

Bolesne ramiona

04.09.24, 11:41
Dzień dobry od 2 lat zmagam się z bolesnymi ramionami promieniujące do karku podczas ruszania dłońmi nie boli jednak podczas dotyku odczuwam straszny ból o masażu już nie wspomnę bo to tortura dla moich ramion .
Czy to mogą być spięte mięśnie w tych miejscach od nadmiernego stresu czy problem od kręgosłupa bądź przeciążenie ?
Zauważyłam jak długo chodzę to boli mnie również w prawym pośladku .
Od czego to mogłoby się pojawić i do jakiego specjalisty się wybrać?
Bardzo dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Bolesne ramiona 04.09.24, 15:27
      Kręgosłup? Za dużo siedzenia za mało ruchu?
      Od dwu lat cierpisz i do lekarza nie doszłaś?
      Lekarz pierwszego kontaktu

• sp9tcu Re: Bolesne ramiona 05.09.24, 14:33
      Typowe objawy od kręgosłupa szyjnego pisałem o tym już wiele razy a że teraz mogę mówić za pomocą translatora głosowego Mam nadzieję że kozior nasz admin to wytrzymie powiem jeszcze raz bóle napięciowe pod kręgosłupa szyjnego od karku sprawy nowotworowe wykluczone sprawy udarowe wykluczone mogą boleć ramiona i to bardzo może boleć tył głowy kark 2 nawet może boleć czoło to normalne że jak masujesz to na początku będzie cię bolało Pierwsze pięć masaży będzie tragicznych potem będzie lepiej co robić najpierw wziąć kupić maść Olfen z żelu i posmarować być może wtedy już zejdzie na pięcie a jeśli nie to uda ci się do bardzo dobrego fizjoterapeuty Ostrzegam Nie wolno chodzić do kręgarzy bo klęk gra chodzenie u kręglarza może się skończyć wylewem do mózgu lub paraliżem więc idziemy do fizjoterapeuty I jeśli on od razu pomoże rozmasuje to od razu mówię pierwsze trzy cztery lub pięć dni będzie tragicznych ból będzie jeszcze większy wtedy należy wypić sobie środek przeciwbólowy jak pomoże po trzecim czwartym razie to wtedy jeszcze z 4-5 razy a jeśli nie uda ci się do neurologa prawdopodobnie będzie konieczne wykonanie tomografii komputerowej kręgosłupa szyjnego która jest podstawowym badaniem chorób zwyrodnieniowych napięciowych kręgosłupa szyjnego Pozdrawiam serdecznie a dla informacji od kręgosłupa szyjnego bo tak nie uczy moja doktorka bo dużo siedzę może być wszystko mogą boleć ręce mogą mrowieć ręce mi tak No biały mogą robić nogi mogą boleć nogi może boleć kolano przede wszystkim jak jest mrowienie obu rąk lub obu nóg to wiadomo że to nie są sprawy od udarowe ja nie straszę tylko mówię tylko od kręgosłupa od kręgosłupa lędźwiowego natomiast bardzo może boleć kolano mnie bolało prawdę kolano dwa Nie mogłem nawet wychodzić na pol po schodach Ale co dowiedziałem się mam dużo chodzić po schodach chodziłem chodziłem chodziłem chodziłem ściekałem się w końcu strzeliło coś i przeszło pozdrawiam
    • platynowablondynka Re: Bolesne ramiona 06.09.24, 21:07
      Ja tez od dwoch lat cierpie .Mam podobny problem..I do lekarza nie doszlam bo kazdy glupi.Nie ma sensu kasy wydawac
      • sp9tcu Re: Bolesne ramiona 07.09.24, 02:10
        to cierp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka