Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

22.10.24, 14:21
Chciałbym prosić o jakąś diagnozę osobę która mi wytłumaczy wyniki badań , jestem w depresji bez pieniędzy i bez pracy i nie mam sil chodzić kolejny raz do lekarza który zbywa mnie z powodu 'mlosego wieku i na pewno nic mi nie jest' wstawię zdjęcie do oceny wyników badań endoskopowych które rozumiem tylko tyle ile wyczytamy z google czyli nic tylko większe problemy psychiczne. Dziękuję każdemu kto wyrazi swoją opinię.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Proszę o pomoc 22.10.24, 15:43
      Stan zapalny jednak ciężko to odczytać Nie mógłbyś to przepisać normalnie na spokojnie Ale widzę że tutaj nic poważnego nie jest stan zapalny błony śluzowej ciężko się to czyta nie napisałeś w związku z tym ile masz lat Ile ważysz z jakiego powodu to było Co to było Opisz do cholery jasnej swoją sprawę a nie a nie zmuszaj nas żebyśmy tak byli wróżkami najlepiej napisz Ja też dużo piszę Napisz szczegółowo przepis normalnie wyniki tego badania i wtedy się ustosunkuję
      • sp9tcu Re: Proszę o pomoc 22.10.24, 17:59
        Oczywiście zgadzam się z lekarzem w 100% podrażnienie żołądka i dwunastnicy może być oczywiście na tle nerwowym ale opis bardziej tą sytuację
      • marek1996 Re: Proszę o pomoc 22.10.24, 21:06
        Mam 28 lat 200 cm wzrostu, aktualnie ważę 80 kg ,Schudłem 10 kg w ciągu kilku dni , miałem ciężka sytuację stresująca mianowicie jestem zakochany w dziewczynie z borderline która chciała sobie odebrać życie. Trafiła do psychiatryka , rozpoczęły się od wtedy problemy wypróżnianiem, przy większości z nich na papierze widywałem coraz to większe smugi krwi z racji na moje problemy w rodzinie z nowotworami zdecydowałem się na te badania. Wykryto w nich bakterie pyroli, skończyłem antybiotyk i czekam na ponowne sprawdzenie czy skutecznie zadziałał. Niepokoją mnie głównie te dwa czynniki na jednym zdjęciu dodatni cdr3 oraz Trichrom Masson)-(+).
    • koziorozka kolonoskopia 22.10.24, 19:12
      Z jakiegoś powodu miałeś robioną kolonoskopię.
      Miałeś jakieś dolegliwości.
      Nie masz żadnych polipów, uchyłków, kosmki nie zanikają itp.
      Masz podrażnioną błonę śluzową. Ze stresu? Niezdrowego odżywiania?
      Nie mam szklanej kuli, słuchaj rad lekarza
      • marek1996 Re: kolonoskopia 22.10.24, 21:09
        Przepraszam pisałem to zdenerwowany po konsultacji z lekarzem który zbagatelizował mnie nie chcąc nawet sluchac dlatego szukam porady w internecie. Tak ostatnio w moim życiu wiele stresu wręcz spotęgowany, martwi mnie po prostu wynik Trichrom Masson)-(+) oraz dodatni cdr3 -(+) jeśli ktoś mógłby się rozwinąć na temat tych dwóch wskaźników. Występują u mnie również na dłoniach białe plamki, również na przedramionach i innych okolicach dolnych partii ciała. Czy to wszystko może się jakoś łączyć ze sobą? Jak kolwiek. Przepraszam że niespójnośc.
        • koziorozka Re: kolonoskopia 23.10.24, 12:34
          marek1996 napisał(a):
          > wynik Trichrom Masson)-(+)
          -----------------
          To nie jest wynik. To stwierdzenie, że procedura barwienia tkanki na 3 kolory jest prawidłowa
          www.labce.com/spg2715203_massons_trichrome_stain_staining_protocol.aspx?srsltid=AfmBOor7z9FoVmbIF0NBQcoYZhVva2upwooKICC8vWH_tQM778vCSm4Q
          > oraz dodatni cdr3 -(+)
          ------------------------
          pętle CDR1 i CDR3 - co cię to obchodzi? Chcesz koniecznie wiedzieć? czytaj np. tu
          bip.iitd.pan.wroc.pl/system/obj/1247_JSA_-_rozprawa_doktorska_2022_2C_Edyta_Szurek.pdf
          > Występują u mnie również na dłoniach białe plamki, również na przedramionach i innych okolicach dolnych partii ciała. Czy to wszystko może się jakoś łączyć ze sobą?
          ---
          Plamki - dermatolog.
          Wszystko łączy twoje ciało, organizm.
          Wyluzuj albo poproś psychiatrę o jakieś leki, żeby przetrwać trudny dla ciebie czas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka