Gość: edyta IP: *.centertel.pl 26.11.04, 16:30 Chcę mieć stały aparat na zęby(mam minimalnie krzywe), ale mój problem polega na tym, że ortodontka kazała mi wyrwać dwa stałe. Stąd moje pytanie, czy ktoś spodkał sie z takim przypadkiem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuncjatka Re: aparat na zęby 26.11.04, 21:44 ktore stale kazala Ci wyrwac? Prawdopodobnie masz za mala szczeke i nie da sie wyprostowac zebow aparatem przy tej liczbie zebow poniewaz nie ma na to miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
nuncjatka Re: aparat na zęby 26.11.04, 21:47 Mi ortodontka przy zakladaniu aparatu od razu powiedziala ze gdy zaczna wychodzic zeby madrosci to musze je usunac bo juz nie mam na nie miejsca. Gdybym tego nie zrobila poltora roku meczarni z aparatem poszloby na marne bo te wyrastajace zeby madrosci zepchnely by wszystko co udalo sie wyprostowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: aparat na zęby IP: *.idea.pl 26.11.04, 22:55 Ja uslyszałam na ostatniej wizycie(jeszce nie nosze aparatu), że tez muszę wyrwać, bo jak mi wyrosną osemki to mi przesuną wszystkie zęby. Również dowiedziałam się, że te ósemki to dobre zęby!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: aparat na zęby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 23:34 mi ortodonta powiedzial ze mam wyrwac 4 zeby pod narkozą!!!!Trojki gorne i dolne.Ale sie nie zgodzilam na to no i teraz zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: aparat na zęby IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.04, 02:15 Witam!!Ja mam z powodu klamry dwie gorne i dwie dolne czworki usuniete.Klamre nosilam(stala)18 miesiecy a potem wkladana na noc ok 2 lat i zeby mam super.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tricia23 Forum ortodontyczne -zapraszam IP: *.net.pulawy.pl 27.11.04, 09:10 Zapraszam na forum.Może znajdziesz tam odpowiedz na swoje wątpliwości forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22832 Odpowiedz Link Zgłoś