Dodaj do ulubionych

Pasożyty jelitowe

IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.12.04, 18:30
Dzisiaj odebrałem badania kału i wyszło mi że znaleziono jaja pasożytów - jak dobrze rozczytałem : Ascoris lumbricoid ??? albo coś w tym rodzaju.
Czy to się da wyleczyć, jakimi sposobami, jakimi lekami. ????
Obserwuj wątek
    • viiking Re: Pasożyty jelitowe 10.12.04, 19:00
      Gość portalu: Leon napisał(a):

> Dzisiaj odebrałem badania kału i wyszło mi że znaleziono jaja pasożytów - jak d
      > obrze rozczytałem : Ascoris lumbricoid ??? albo coś w tym rodzaju.
      > Czy to się da wyleczyć, jakimi sposobami, jakimi lekami. ????

Sam sie bedziesz leczyc czy co? Jakas nowa forma chalupnictwa?
      To chyba lekarz, ktory ci napisal zlecenie na badanie ci cos zapisze.
    • dr-divlo Re: Pasożyty jelitowe 10.12.04, 19:45
      zwykła glista ludzka.. lekarz przepisze leki i bez problemu. Warto tez po 2-4
      tyg przprowadzić badanie kontrolne.
      • Gość: Leon Re: Pasożyty jelitowe IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.12.04, 20:16
        Do lekarza będę mógł pójść dopiero pod koniec przyszłego tygodnia z powodu wyjazdów. Czy w tym czasie mam stosowac jakąś dietę, albo jakieś leki czy domowe sposoby. Napiszcie bo jestem spanikowany. Na pewno pójdę po jakieś leki do lekarza 1-go kontaktu ale co w międzyczasie robić ???? Czytam,że ta glista się bez przerwy odradza, składa jaja trafia przez płuca i oskrzela do gardła i potem z powrotem do przwodu pokarmowego (jelita cienkiego). Może można zahamować ten cykl jakimiś domowymi sposobami (medycyna ludowa - chyba jest coś takiego).
        • dr-divlo Re: Pasożyty jelitowe 11.12.04, 09:21
          człowieku, czego ty panikujesz?. Nic ci się nie stanie jak jeszcze przez
          tydzień ponosisz tą glistę. Niektórzy noszą ja całe lata i żyja w błogiej
          nieswiadomosci.
          • Gość: znachorka Re: Pasożyty jelitowe IP: *.arcor-ip.net 11.12.04, 15:02
            Pomysl o swoich lokatorach z sympatia. Zarty na bok. Tu zadziala wylacznie
            chemia a nie jakies babskie leki. Bez paniki ale im predzej tym lepiej - na
            cholere Ci tacy przyjaciele. Ja nosilam cala ciaze i karmienie tasiemca,
            ktorego z tatarka sobie zafundowalam. Przezylam ja i dziciatko ale mile to nie
            bylo. I pomogl definitywnie lek szwajcarski - polskie nie skutkowaly.
            • Gość: hey Re: Pasożyty jelitowe IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 11.12.04, 15:24
              Drogi Leonie, w jednej z ksiazek Michała Tombaka jest taki przepis na pasożyty
              jelitowe (glisty):
              Jedną cebulę drobno pokroić, a nastepnie w szklance cebulę zalać wrzątkiem,
              przykryć i odstawic na 12 godzin. Następnie przecedzić, zostanie pół szklanki
              płynu,który należy wypić. Stosować ten przepis codziennie przez 5 do 7 dni.
              Jeżeli się zastosujesz do tej rady proszę napisz czy coś pomogło...
            • Gość: iza Re: Pasożyty jelitowe IP: *.iginet.net / *.iginet.net 11.12.04, 16:22
              jaki to był lek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka