Dodaj do ulubionych

niegojaca sie ranka na penisie

20.12.04, 19:16
od ok. tygodnia mam ranke, choc wyglada to na otarcie, ale nie chce sie ona
zagoic. Uzywam masci Clotrimazolum na stany grzybiczne. Czy moze to byc jakas
grzybica?
Obserwuj wątek
    • szaser Re: niegojaca sie ranka na penisie 21.12.04, 09:33
      zrób badanie w kierunku kiły.
      • crashoverride24 Re: niegojaca sie ranka na penisie 21.12.04, 11:03
        widze, ze panu w glowie glupie zarty
        a fee
        • wiki24 Re: niegojaca sie ranka na penisie 21.12.04, 11:08
          to nie żarty takie objawy na poczatku może dac kiła lub opryszczka
          • crashoverride24 Re: niegojaca sie ranka na penisie 21.12.04, 16:19
            na dzien dzisiejszy ranka prawie znikla, cale szczescie, wiec to chyba nic
            powaznego.
    • Gość: Artur To nie jest zart IP: *.ss.shawcable.net 21.12.04, 16:39
      Moze jednak lepiej pokazac sie u wenerologa i sprawdzic mozliwosc choroby wenerycznej. Taka ranka to czasem jedyny objaw.

• crashoverride24 Re: To nie jest zart 21.12.04, 16:41
        zobacze czy calkowicie zniknie, a jak nie to zastanowie sie nad lekarzem.
        • Gość: crashoverridemu Re: To nie jest zart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 18:47
          Kiła/lues/ I -rzędowa występuje pod postacią niegojącego się przez jakiś czas
          owrzodzenia o twardym,niebolesnym dnie.Wygaja się po kilku tygodniach
          samoistnie!Więc,albo przyjmiesz radę,że konieczna jest wizyta u
          lek.dermatologa/wenerologa/,albo dobrze o tym wiesz i opisujesz objaw pierwotny
          robiąc sobie jaja z dyskutantów!Dla ciebie lepiej,żeby było to ie!!!
          Chyba,że masz już objawy kiły III-rzędowej /mózgowej/ co jak pisał Boy-
          Żeleński "najzacniejsze trafia głowy"!!! dr Wasserman!
          • Gość: AGATA Re: To nie jest zart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:47
            Po jakim czasie od ewentualnego zakażenia test na kiłę jest wiarygodny? A jakie
            badanie wyryje opryszczkę. Mój chłopak ma taką rankę od kilku lat, czy to
            objawy ktorejs z tych chorób?
            • Gość: do Agaty Re: To nie jest zart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:11
              Jest szereg testów potwierdzających zakażenie krętkiem bladym.Badanie na Wr
              nie jest wcale 100% pewne.Test VDRL i testy tzw.Immobilizacyjne to
              najważniejsze.Potwierdzają zakażenie najszybciej po 3 tyg.Ale jakaś nie gojąca
              się ranka od wielu miesięcy wymaga zbadania .ale to nie jest zapewne choroba
              weneryczna. Beata
          • crashoverride24 Re: To nie jest zart 21.12.04, 22:05
            chory czlowiek, czy co? Jakie jaja?
            • Gość: Artur Re: To nie jest zart IP: *.ss.shawcable.net 21.12.04, 23:11
              Mowiac jeszcze prosciej bo widze, ze nie lapiesz - jest normalne, ze w chorobie wenerycznej ranka sie niedlugo zagoi. Ale to wcale nie znaczy, ze bedziesz zdrowy. Bedzie to raczej oznaczac nastepny okres choroby i potencjalnie caly mozesz zarazac innych z ranka czy bez ranki.
              • wiki24 Re: To nie jest zart 21.12.04, 23:20
                dokładnie-to ze ranka zniknie wcale nie oznacza że już przestaniesz byc
                chory.Dla swojego dobra idź i to sprawdź.
    • crashoverride24 Re: niegojaca sie ranka na penisie 23.12.04, 13:51
      widze, ze uwzieliscie sie na mnie i tylko sugerujecie mi kile. Przeciez kila
      moze wystepowac, jesli ranka pojawia sie na zoledzi czlonka lub w rowku
      zazolednym.Mialem(juz znikla) ta ranke ponizej zoledzi. Czy rzeczywiscie
      jestescie takimi ekspertami w tej sprawie, zeby tak straszyc ludzi(bo przeciez
      to bardzo powazna choroba)?
      • Gość: AGATA Re: niegojaca sie ranka na penisie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 20:32
        Dlaczego WR nie jest miarodajne na kiłę. TO VDRL jest lepsze? z jakiego powodu?
        Czym różnią się te badania?
      • Gość: longin.paaaa. Re: niegojaca sie ranka na penisie IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.01.05, 13:04
        ja mam tez ranke lekarz dermatolog podejrzewa opryszczke??? Czy to mozna
        wleczyć? Jak to sie ma do ciąży?, bo z żoną planujemy potomka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka