crashoverride24 20.12.04, 19:16 od ok. tygodnia mam ranke, choc wyglada to na otarcie, ale nie chce sie ona zagoic. Uzywam masci Clotrimazolum na stany grzybiczne. Czy moze to byc jakas grzybica? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szaser Re: niegojaca sie ranka na penisie 21.12.04, 09:33 zrób badanie w kierunku kiły. Odpowiedz Link Zgłoś
crashoverride24 Re: niegojaca sie ranka na penisie 21.12.04, 11:03 widze, ze panu w glowie glupie zarty a fee Odpowiedz Link Zgłoś
wiki24 Re: niegojaca sie ranka na penisie 21.12.04, 11:08 to nie żarty takie objawy na poczatku może dac kiła lub opryszczka Odpowiedz Link Zgłoś
crashoverride24 Re: niegojaca sie ranka na penisie 21.12.04, 16:19 na dzien dzisiejszy ranka prawie znikla, cale szczescie, wiec to chyba nic powaznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur To nie jest zart IP: *.ss.shawcable.net 21.12.04, 16:39 Moze jednak lepiej pokazac sie u wenerologa i sprawdzic mozliwosc choroby wenerycznej. Taka ranka to czasem jedyny objaw. Odpowiedz Link Zgłoś
crashoverride24 Re: To nie jest zart 21.12.04, 16:41 zobacze czy calkowicie zniknie, a jak nie to zastanowie sie nad lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crashoverridemu Re: To nie jest zart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 18:47 Kiła/lues/ I -rzędowa występuje pod postacią niegojącego się przez jakiś czas owrzodzenia o twardym,niebolesnym dnie.Wygaja się po kilku tygodniach samoistnie!Więc,albo przyjmiesz radę,że konieczna jest wizyta u lek.dermatologa/wenerologa/,albo dobrze o tym wiesz i opisujesz objaw pierwotny robiąc sobie jaja z dyskutantów!Dla ciebie lepiej,żeby było to ie!!! Chyba,że masz już objawy kiły III-rzędowej /mózgowej/ co jak pisał Boy- Żeleński "najzacniejsze trafia głowy"!!! dr Wasserman! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGATA Re: To nie jest zart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:47 Po jakim czasie od ewentualnego zakażenia test na kiłę jest wiarygodny? A jakie badanie wyryje opryszczkę. Mój chłopak ma taką rankę od kilku lat, czy to objawy ktorejs z tych chorób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Agaty Re: To nie jest zart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 23:11 Jest szereg testów potwierdzających zakażenie krętkiem bladym.Badanie na Wr nie jest wcale 100% pewne.Test VDRL i testy tzw.Immobilizacyjne to najważniejsze.Potwierdzają zakażenie najszybciej po 3 tyg.Ale jakaś nie gojąca się ranka od wielu miesięcy wymaga zbadania .ale to nie jest zapewne choroba weneryczna. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
crashoverride24 Re: To nie jest zart 21.12.04, 22:05 chory czlowiek, czy co? Jakie jaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: To nie jest zart IP: *.ss.shawcable.net 21.12.04, 23:11 Mowiac jeszcze prosciej bo widze, ze nie lapiesz - jest normalne, ze w chorobie wenerycznej ranka sie niedlugo zagoi. Ale to wcale nie znaczy, ze bedziesz zdrowy. Bedzie to raczej oznaczac nastepny okres choroby i potencjalnie caly mozesz zarazac innych z ranka czy bez ranki. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki24 Re: To nie jest zart 21.12.04, 23:20 dokładnie-to ze ranka zniknie wcale nie oznacza że już przestaniesz byc chory.Dla swojego dobra idź i to sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
crashoverride24 Re: niegojaca sie ranka na penisie 23.12.04, 13:51 widze, ze uwzieliscie sie na mnie i tylko sugerujecie mi kile. Przeciez kila moze wystepowac, jesli ranka pojawia sie na zoledzi czlonka lub w rowku zazolednym.Mialem(juz znikla) ta ranke ponizej zoledzi. Czy rzeczywiscie jestescie takimi ekspertami w tej sprawie, zeby tak straszyc ludzi(bo przeciez to bardzo powazna choroba)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGATA Re: niegojaca sie ranka na penisie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 20:32 Dlaczego WR nie jest miarodajne na kiłę. TO VDRL jest lepsze? z jakiego powodu? Czym różnią się te badania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: longin.paaaa. Re: niegojaca sie ranka na penisie IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.01.05, 13:04 ja mam tez ranke lekarz dermatolog podejrzewa opryszczke??? Czy to mozna wleczyć? Jak to sie ma do ciąży?, bo z żoną planujemy potomka? Odpowiedz Link Zgłoś