Dodaj do ulubionych

Pięty - nie moge chodzić

IP: *.decsoft.com.pl 15.05.02, 11:34
Od jakis 3 dni strasznie bola mnie piety. Nie cale, tak dokola , nie pod
spodem. W tych miejscch gdzie mnie boli sa lekkie zgrubienia. Nie moge parwie
chodzic, kazde postawinei nigi na pietach jest bardzo bolesne. Co to jest i co
z tym zrobic?
Obserwuj wątek
    • mikmik Re: Pięty - nie moge chodzić 15.05.02, 13:41
      No cóż, wiadomo nie od dziś że o nogi ( czyt. stopy również ) dbac nalezy tak
      samo jak o twarz :)))
      Najlepiej udac się na profesjonalny pedicure w celu zdjęcia zrogowaciałego
      nakskórka. ( Ja mam wprawę więc relaksujaco-zmiękczające kąpiele stóp po
      których ścinam naskórek robie sobie co 3-4 tyg. wedle potrzeb )
      Pozdrówka
      • Gość: Dzika Re: Pięty - nie moge chodzić IP: *.decsoft.com.pl 15.05.02, 15:16
        przykro mi ale to nie to. dbam o stopy i wiem, ze niestety to nie jest kwestia
        naskorka. Gdyby byla to pedicure by pomogl a tu nic. To nie takie proste.
    • roseanne Re: Pięty - nie moge chodzić 15.05.02, 15:52
      proponuje zakupic specjalne wkladki do butow.
      ja mam drShol (czy cos takiego)
      plastikowo-zelowe, ktore podklada sie pod piety.
      Zel uklada sie odpowiednio do ksztaltu nogi i zmniejsza "odbijanie" przy
      chodzeniu.
      Bardzo pomaga, przynajmniej moim pietom
    • Gość: cysterna Re: Pięty - nie moge chodzić IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 11:29
      Moja mama ma to samo. Duzy bol przy prawie kazdym kroku. Lekarz stwierdzil, ze
      sa to tzw. ostrogi (narosl na kosci). Pojawiaja sie szczegolnie czesto u ludzi
      w starszym wieku. Mozna to leczyc ale nie ma zadnych gwarancji na wyleczenie.
      Koniecznie trzeba z tym isc do lekarza. Jestem w trakcie poszukiwania
      specjalisty, ktory zajmuje sie ta choroba.

Zycze poprawy zdrowia i sygnalu jesli znajdzies lekarza, kt. sie tym zajmuje
      (najchetniej w Poznaniu lub Elblagu).
      • Gość: bolewora Re: Pięty - nie moge chodzić IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 17:23
        Gość portalu: cysterna napisał(a):

> Moja mama ma to samo. Duzy bol przy prawie kazdym kroku. Lekarz stwierdzil, ze
        > sa to tzw. ostrogi (narosl na kosci). Pojawiaja sie szczegolnie czesto u ludzi
        > w starszym wieku. Mozna to leczyc ale nie ma zadnych gwarancji na wyleczenie.
        > Koniecznie trzeba z tym isc do lekarza. Jestem w trakcie poszukiwania
        > specjalisty, ktory zajmuje sie ta choroba.
        >
        > Zycze poprawy zdrowia i sygnalu jesli znajdzies lekarza, kt. sie tym zajmuje
        > (najchetniej w Poznaniu lub Elblagu).

Moja mama też bardzo cierpiała z powodu ostóg / nie wiem czy to cholerstwo się
        odmienia/ miała laser, ultradżwięki, akupunkture i blokade to ostatnie pomogło
        jej najbardziej ale jest obciążające dla organizmu. W końcu zdesperowna udała się
        do lekarza homeopaty, który zalecił jej przyjmowanie leku Hekla Lava firmy Boiron
        i od 1,5 roku jest spokój.
    • Gość: cysterna Re: Pięty - nie moge chodzić IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 11:56
      Wracam jeszcze by Ci powiedziec, ze na tym samym forum znalazlam informacje, ze
      ostrogi mozna leczyc nawet operacyjnie albo ultradzwiekami oraz laserem (co
      moze ponoc dawac bardzo dobre efekty).
      Pozdrawiam
      • Gość: Artur Re: Pięty - nie moge chodzić IP: *.sasknet.sk.ca 28.06.02, 20:13
        Prawdopodobnie masz bardzo zgrubialy naskorek, ktory peka przy chodzeniu i
        dlatego boli. Problem moze byc zmniejszony poprzez summienne uzywanie kremu to
        piet zawierajacego mocznik (np urea cream czy cos podobnego). Warto tez
        zwiekszyc ilosc podstawowych kwasow tluszczowych w diecie np w formie
        suplementow oleju lnianego i oleju z wiesiolka (lub evening primrose).
        Nie zaszkodzi tez od czasu do czasu usunac mechanicznie np pumeksem czesci
        naskorka i dodatkowo stosowac np na noc vaseline intensive care.
        Powodzenia- za 2 miesiace bedziesz jak nowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka