Gość: marko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 18:52 mam tak od dluzszego czasu ,dlaczego ? nie bylem u zadnego lekarza bo nie chcialbym sie skompromitowac z takiego "blahego" problemu..dziekuje wszystkim za pomocna rade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iga Re: Cienie pod oczami IP: *.aster.pl 27.12.04, 19:03 Pewnie jesteś przemęczony, może nie dosypiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Cienie pod oczami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 19:14 no wlasnie nie jestem przemeczony ani nie wyspany...i nie wiem dlaczego tak jest..czy moga byc jakies inne powody oprocz typowego niedospania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Cienie pod oczami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 21:47 Czy moglby ktos odpowiedziec? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
ash31 Re: Cienie pod oczami 27.12.04, 23:45 Ach zebym to ja wiedziala skad i dlaczego to sie bierze. Mam brazowe obwodki pod oczami od ok.15 lat i jak slysze ,ze to od niewyspania to wybaczcie, ale krew mnie zalewa,bo mam ten komfort ,ze spie tak dlugo az sie wyspie, wiec o zmeczeniu nie moze byc mowy. Ja mysle ,ze obwodki to odzwierciedlenie jakichs innych problemow w organizmie,ale jak kiedys spytalam o to lekarzy to powiedzieli mi tylko,ze taka moja uroda :[ i mnie zbyli. Tak wiec od 15 lat wygladam na zmeczona osobe. Odpowiedz Link Zgłoś
rzasia Re: Cienie pod oczami 27.12.04, 23:45 A może to glista ludzka lub lamblie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: altea Re: Cienie pod oczami IP: *.aster.pl 28.12.04, 10:24 Mam podobny problem,od urodzenia podkrążone oczy...Może ktos wie jakie moga byc tego powody??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Cienie pod oczami IP: 81.219.117.* 28.12.04, 16:20 ja tez mam od 25 lat takie obwódki dookoł oczu a jak sienie wyspie to worki. prolem rzeczywiście moze lezec w lamblozie, ale tez w niedokrwistosci. Ja ostatnio bralam zelazo i opalałam twarz i since się zmniejszyły. Polecam zbadac krew i solarium. Oczywiscie dobry zel podoczy i krople jesli długo siedzisz przed kompem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Cienie pod oczami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 16:37 ale mi chodzilo czy to moze miec zwiazek z jakas choroba,problemami zdrowotnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
ash31 Re: Cienie pod oczami 28.12.04, 18:56 Marko skoro nie miales tych cieni wczesniej to mysle ,ze jak najbardziej mozesz miec jakies inne problemy,a te since to tylko zasygnalizowaly. Mi cienie pojawily sie prawie rownoczesnie z klopotami zoladkowymi. Lambli u mnie nie wykryto ,ale mnie na nie przeleczono,bo mialam ciagle bole brzucha i faktycznie mi przeszlo,tylko cienie zostaly. Ja juz nawet nie wiem czy to element mojej urody czy nadal cos jest nie tak. Ktos tu sygnalizowal klopoty z krazeniem. Tez moze byc to przyczyna. Ja np. mam bardzo niskie cisnienie. Dodam jeszcze ,ze moze to miec zwiazek z paleniem papierosow. MOj sasiad ,ktory wypalal 3 paczki dziennie te obwodki pod oczami ma prawie czarne,ja tez bardzo dlugo palilam ,a jak jeszcze nie palilam to i tak bylam biernym palaczem,wiec mysle ,ze czynnikow tu moze byc kilka. Radze ci jednak wybrac sie do lekarza i nie daj sie tylko zbyc diagnoza ,ze taka twoja uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
ash31 Re: Cienie pod oczami 28.12.04, 18:59 Solarium w niczym tu nie pomaga. Fakt zaczelam z niego korzystac tylko z powodu tych cieni ,ale narazie nie chce maltretowac swojej skory. Samoopalacz tez likwiduje cienie,wystarczy wysmarowac cala twarz z pominieciem oczu i problem staje sie mniej widoczny,ale nie jest zadnym lekarstwem, tak samo jak solarium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rastafari844 Re: Cienie pod oczami IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.04, 01:49 ja stawiam na problemy nie tylko psychiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Cienie pod oczami IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.04, 13:58 Cienie pod oczami moga wystepowac przy chorobie nerek, a tez i zatok. Tak mi powiedzial kiedys lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
katja7 Re: Cienie pod oczami 30.12.04, 22:20 No przede wszystkim nerki. Radzę zbadać poziom sodu. Odpowiedz Link Zgłoś