Dodaj do ulubionych

Cienie pod oczami

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 18:52
mam tak od dluzszego czasu ,dlaczego ? nie bylem u zadnego lekarza bo nie
chcialbym sie skompromitowac z takiego "blahego" problemu..dziekuje wszystkim
za pomocna rade
Obserwuj wątek
    • Gość: iga Re: Cienie pod oczami IP: *.aster.pl 27.12.04, 19:03
      Pewnie jesteś przemęczony, może nie dosypiasz?
      • Gość: marko Re: Cienie pod oczami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 19:14
        no wlasnie nie jestem przemeczony ani nie wyspany...i nie wiem dlaczego tak
        jest..czy moga byc jakies inne powody oprocz typowego niedospania?
        • Gość: marko Re: Cienie pod oczami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 21:47
          Czy moglby ktos odpowiedziec? dziekuje
          • ash31 Re: Cienie pod oczami 27.12.04, 23:45
            Ach zebym to ja wiedziala skad i dlaczego to sie bierze. Mam brazowe obwodki
            pod oczami od ok.15 lat i jak slysze ,ze to od niewyspania to wybaczcie, ale
            krew mnie zalewa,bo mam ten komfort ,ze spie tak dlugo az sie wyspie, wiec o
            zmeczeniu nie moze byc mowy.
            Ja mysle ,ze obwodki to odzwierciedlenie jakichs innych problemow w
            organizmie,ale jak kiedys spytalam o to lekarzy to powiedzieli mi tylko,ze taka
            moja uroda :[ i mnie zbyli. Tak wiec od 15 lat wygladam na zmeczona osobe.
    • rzasia Re: Cienie pod oczami 27.12.04, 23:45
      A może to glista ludzka lub lamblie?
    • Gość: altea Re: Cienie pod oczami IP: *.aster.pl 28.12.04, 10:24
      Mam podobny problem,od urodzenia podkrążone oczy...Może ktos wie jakie moga byc
      tego powody???
    • Gość: mania Re: Cienie pod oczami IP: 81.219.117.* 28.12.04, 16:20
      ja tez mam od 25 lat takie obwódki dookoł oczu a jak sienie wyspie to worki.
      prolem rzeczywiście moze lezec w lamblozie, ale tez w niedokrwistosci. Ja
      ostatnio bralam zelazo i opalałam twarz i since się zmniejszyły. Polecam zbadac
      krew i solarium. Oczywiscie dobry zel podoczy i krople jesli długo siedzisz
      przed kompem.
      • Gość: marko Re: Cienie pod oczami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 16:37
        ale mi chodzilo czy to moze miec zwiazek z jakas choroba,problemami zdrowotnymi?
        • ash31 Re: Cienie pod oczami 28.12.04, 18:56
          Marko skoro nie miales tych cieni wczesniej to mysle ,ze jak najbardziej mozesz
          miec jakies inne problemy,a te since to tylko zasygnalizowaly. Mi cienie
          pojawily sie prawie rownoczesnie z klopotami zoladkowymi. Lambli u mnie nie
          wykryto ,ale mnie na nie przeleczono,bo mialam ciagle bole brzucha i faktycznie
          mi przeszlo,tylko cienie zostaly. Ja juz nawet nie wiem czy to element mojej
          urody czy nadal cos jest nie tak. Ktos tu sygnalizowal klopoty z krazeniem. Tez
          moze byc to przyczyna. Ja np. mam bardzo niskie cisnienie. Dodam jeszcze ,ze
          moze to miec zwiazek z paleniem papierosow. MOj sasiad ,ktory wypalal 3 paczki
          dziennie te obwodki pod oczami ma prawie czarne,ja tez bardzo dlugo palilam ,a
          jak jeszcze nie palilam to i tak bylam biernym palaczem,wiec mysle ,ze
          czynnikow tu moze byc kilka. Radze ci jednak wybrac sie do lekarza i nie daj
          sie tylko zbyc diagnoza ,ze taka twoja uroda.
      • ash31 Re: Cienie pod oczami 28.12.04, 18:59
        Solarium w niczym tu nie pomaga. Fakt zaczelam z niego korzystac tylko z powodu
        tych cieni ,ale narazie nie chce maltretowac swojej skory. Samoopalacz tez
        likwiduje cienie,wystarczy wysmarowac cala twarz z pominieciem oczu i problem
        staje sie mniej widoczny,ale nie jest zadnym lekarstwem, tak samo jak solarium.
        • Gość: rastafari844 Re: Cienie pod oczami IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.12.04, 01:49
          ja stawiam na problemy nie tylko psychiczne
          • Gość: Nina Re: Cienie pod oczami IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.04, 13:58
            Cienie pod oczami moga wystepowac przy chorobie nerek, a tez i zatok.
            Tak mi powiedzial kiedys lekarz.

• katja7 Re: Cienie pod oczami 30.12.04, 22:20
      No przede wszystkim nerki. Radzę zbadać poziom sodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka