Dodaj do ulubionych

plamy na twarzy

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.05.01, 18:36
Juz trzeci rok z rzedu wraz ze sloncem pojawiaja sie na mojej twarzy zmiany
barwnikowe w postaci sporych plam. Dowiedzialam sie, ze sa to zaburzenia w
rozkladzie melaniny. Co z tym robic?
Wyglada to coraz gorzej w miare postepowania lata. Stosuje kremy z filtrami,
ale plamy i tak wyprzedzaja opalenizne.
Pomozcie, prosze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Do Kasi Re: plamy na twarzy IP: 157.25.86.* 23.05.01, 09:38
      Ja tez mama ten sam problem i tez z tym walcze na rozne sposoby. Ponoc pojawila
      sie aptekach masc na przebarwienia o nazwie "Grulla". Mozna tez wczesna wiosna
      i jesienia, wykonac w gabinecie kosmetycznym zabiegi kwasami (naprawde
      wybielaja). No i najwazniejsze: zawsze ale to zawsze (nie tylko wtedy gdy
      wybierasz sie na plaze)trzeba pamietac o kremie (najlepiej blokerze)z filtrem.
      Polecam bloker Vichy lun Thalgo. Warto tez udac sie do dermatologa, bo plamy
      moga miec zwiazek z gospodarka hormonalna.
      Acha! jezeli bierzesz lub bralas pigulki hormonalne i wystawialas sie na slonce
      to to moglo spowodowac wystapienie plam.
      Mycha
      • Gość: Do Kasi Re: plamy na twarzy IP: 157.25.86.* 24.05.01, 09:36
        Podalam zla nazwe masci. Prawidlowa nazwa to: "Drulla" kosztuje ok. 35 zl.
        Mycha
    • Gość: Kasia Re: plamy na twarzy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.01, 20:41
      Dzieki za poradę, postaram się kupić ten krem jak najszybciej. Ciekawi mnie
      jeszcze jak długo trzeba czekać na wybielenie zmian pigmentacyjnych?
      Czy wszystkie gabinety kosmetyczne świadczą takie usługi?
      • Gość: Do Kasi Re: plamy na twarzy IP: 157.25.86.* 30.05.01, 13:03
        Nie chce Cie martwic ale chyba nie wynalezli jeszcze sposobu na definitywne
        pozbycie sie plam. Wszystkie kremy i zabiegi kosmetyczne daja efekt ale gdy
        tylko pobedziesz wiecej na sloncu plamy znow wyjda (tak jest u mnie). Sa co
        prawda mniej widoczne ale sa. Moze ta nowa masc okaze sie bardziej skuteczna
        (niezbyt ladnie pachnie).
        Zabiegow wybielajacych nie robia wszystkie gabinety. Nie wiem czy pisalam Ci o
        gabinecie na Smolnej (tel.827 89 45). Naprawde polecam.
        Mycha
    • monika.antepowicz Re: plamy na twarzy 31.05.01, 22:38
      Niestety, jest to trudne do uniknięcia- tym bardziej, że nie pisze Pani nic
      więcej- czasem takie plamy mogą pojawić się przy zażywaniu tabletek
      antykoncepcyjnych(są to predyspozycje osobnicze)i wówczas często sa niestety
      nie do zlikwidowania. w tych przypadkach można jedynie chronić się przed
      słońcem. Ma
    • Gość: aneta Re: plamy na twarzy IP: 157.25.99.* 10.08.01, 15:41
      ja po przeczytaniu Waszych informacji ucieszyłam że istnieje cos co moze wybielic moje plamy, ale
      zaczelam od dermatologa wizyte u kosmetyczki zostawiajac na pozniej ....i przepisal mi jakis specyfik,
      ktory zastosuje po powrocie z wakacji .....bo chyba mimo wszystko nie zrezygnuje z opalania gdyż me
      plamy powstały w wyniku nierozsądnego używania POMADKI OCHRONNEJ DO UST !!!! podczas
      pobytu na nartach i wystepuja tylko nad ustami ----dlatego dziele sie ma wiedza - PODOBNO - nie
      nalezy uzywac tzw pomadki zapachowej a najlepiej w ogole wazeline ...........
      :((( no coż szkoda tylko że dowiedziałam się o tym tak poźno ..........
    • Gość: Barbara Re: plamy na twarzy IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.01, 20:59
      • Gość: Barbara Re: plamy na twarzy IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.01, 21:10
        Z tymi plamami to jest skomplikowana zmora trudna do usuniecia. Mam 28 lat a
        od 3 lat nie moge sie pozbyc w sposob skuteczny tego oszpecenia- jest co raz
        gorzej . Krem Drula jest polecany jednak na mnie nie zadzialal jak powinien
        moze nie stosowalam go w sposob odpowiedni.Podobno nalezy sie nim smarowac rano
        i wieczorem przez pol roku najlepiej jesienia albo zima. Jest bardzo tlusty i
        nie pachnie - to w koncu lekarstwo.Po wizycie u dermatologa dowiedzialam sie ze
        to nie przebarwienia po tabletkach antykoncepcyjnych tylko bielactwo ktore jest
        nie uleczalne jak na razie. Zalecil mi sun blokery i chyba to jak na razie jest
        dla mnie jedyna metoda.
        • Gość: goska Re: plamy na twarzy IP: 207.252.144.* 05.09.01, 04:31
          Gość portalu: Barbara napisał(a):

&#62 Z tymi plamami to jest skomplikowana zmora trudna do usuniecia. Mam 28 lat a
          &#62 od 3 lat nie moge sie pozbyc w sposob skuteczny tego oszpecenia- jest co raz
          &#62 gorzej . Krem Drula jest polecany jednak na mnie nie zadzialal jak powinien
          &#62 moze nie stosowalam go w sposob odpowiedni.Podobno nalezy sie nim smarowac rano
          &#62
          &#62 i wieczorem przez pol roku najlepiej jesienia albo zima. Jest bardzo tlusty i
          &#62 nie pachnie - to w koncu lekarstwo.Po wizycie u dermatologa dowiedzialam sie ze
          &#62
          &#62 to nie przebarwienia po tabletkach antykoncepcyjnych tylko bielactwo ktore jest
          &#62
          &#62 nie uleczalne jak na razie. Zalecil mi sun blokery i chyba to jak na razie jest
          &#62
          &#62 dla mnie jedyna metoda.
          czesc,
          przeszlam przez wielu lekarzy ,dermatologow i kosmetyczek.
          W lato moja twarz wyglada strasznie .
          Stosowanie kremow i zab kosmetycznych nie pomaga.
          Ale znalazlam przyczyne(u mnie)jest to zla gospodarka hormonalna
          Zawyzony eatradiol powoduje najprawdopodobniej przebarwienia(takie same jakie maja niektore kobiety
          w ciazy)
          Kolejna przyczyna moze byc watroba.
          Jej nie prawidlowe funkcjonowanie powoduje takie same przebarwienia na twarzy.
          A Slonce to wszystko wspomaga.
          Lwpiej byc facetem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka