Dodaj do ulubionych

Nerwoból twarzy.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:26
Mam dolegliwość zwaną nerwobólem mięśnia trójdzielnego twarzy. Jeśli ktoś z
Państwa wie coś na ten temat to prosiłbym o pomoc. Interesuje mnie czy można
leczyć tę dolegliwość. Jeśli tak to gdzie można znaleźć dobrego lekarza w tej
dziedzinie bo niestety z lekarzami z którymi ja się zetknąłem nie byli
wstanie mi pomóc (pomijam fakt że długo skarżyłem się na ból ucha i chodziłem
do laryngologa o pomoc :-) ... i zawsze wszystko było OK).
Bóle są czasami taksilne że ma się ochotę ... .

pozdrawiam

artur
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola........... Re: Nerwoból twarzy. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 15:01
      Jeśli mieszkasz w Warszawie polacam lekarzy z Krajmedu koło stacji metra
      Służew!!!!
      Ja chodziłam do dr Schmita i polecam choć z innym problemem.
      Ale warto.
      NIkt nie pomógł mi przez ok 4lat a tam w przeciagu 1 tygodnia.
      pozdrawiam
      Ola
    • Gość: Piotr Zieliński Re: Nerwoból twarzy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 21:42
      Polecam informacje na ten temat na www.neurochirurgia.2p.pl w Kąciku Pacjenta
      (neuralgia nerwu trójdzielnego).
      Na początek warto odwiedzić neurologa.
      • Gość: Artur Re: Nerwoból twarzy. IP: *.ss.shawcable.net 12.01.05, 22:38
        Jak najbardziej neurolog. Jak leki nie pomagaja to mozna zrobic nawet blokade nerwu. Wtedy przestanie bolec na dobre kilka miesiecy.
        Innych objawow nie masz?
        • Gość: MM Re: Nerwoból twarzy. IP: 192.85.16.* 13.01.05, 09:54
          Artur a jakie leki przyjmowales? Ja mam podobny problem i chyba najskuteczniej
          pomaga mi Amizepin,
          Pozdrawiam
          Malgosia
          • Gość: Artur Re: Nerwoból twarzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:49
            Witaj,

Zaczęło się od przyjmowania zwykłej ASPIRYNY. Ale kiedy wykończyłem żałądek i
            nie mogłem przyjmować leku w postaci tabletki zacząłem przyjmować formę
            musującą ASPIRYNY. To też się skończyło. Oczywiście zawsze musowo wkładem wacik
            do ucha i pomagało. Po ASPIRYNIE przyszły leki typu APODICLO. Pomagały. Ale
            nadszedł ich kres.
            W końcu trafiłem do nurologa (nie od razu oczywiście) do profesora w przychodni
            ALFA na Krakowskim. Był utytuowany ale na wszelki wypadek powiedziałem mu co mi
            może dolegać. Nie pytał o nic więcej. Przepisał mi TERGRETOL. Wogóle nie
            pomógł. Ale w ulotce miał napisane ciekawe efekty uboczne :).
            Więc na własną rękę poszedłem na akupunkturę ( też do ALFY). Wziąłem 10
            zabiegów. Pomogło w 60 no może 70 procentach.
            Teraz znowu wróciło. Mam tę dolegliwość około 6 lat. Ile jeszcze wytrzymam-nie
            wiem.

To na razie
            artur
            arturw69@wp.pl
    • eaudevie Re: Nerwoból twarzy. 17.01.05, 15:57
      Ja to chyba mam, wszystkie objawy się zgadzają, z tym ze wg neurologa to
      odruchy mam prawidłowe, proszę więc jeszcze o polecenie dobrego neurologa w
      Wwie, męczę się już od 6 mies, dzis zalozylam 2 watki w poszukiwaniu dobrego
      specjalisty od kręgosłupa i laryngologa, udam sie do Krajmedu
      • Gość: Venus Re: Nerwoból twarzy. IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 17.01.05, 19:30
        Nie wtracalabym sie gdyby nie to ze ostatnio dowiedzialam sie ze u osoby z
        rzekomo neuralgia nerwu T. ostatecznie rozpoznano bole glowy klasterowe.

Nie jest to pierwszy znany mi przypadek, znam takie gdzie migrena lub jej typ
        zostala blednie rozpoznana jako NNT.

W tutejszej sytuacji dochodzi jeszcze bol ucha.
        Otoz sama miewam bole ucha tuz przed zblizajacym sie napadem bolowym migreny.
        Bol ucha jest tak oczywisty ze rowniez bieglam do lekarza bedac przekonana ze
        to zapalenie.
        W uchu nic sie nie dzialo, natomiast zauwazylam ze czesto potem jeszcze tego
        samego dnia lub na drugu dostaje migrenowego bolu glowy.

Amizepin, ktory jest srodkiem p/padaczkowym, w moim mniemaniu tym bardziej
        potwierdza teorie migreny poniewaz leki p/padaczkowe jak najbardziej stosuje
        sie w leczeniu profilaktycznym migreny.

Venus
    • Gość: zyrafa46 Re: Nerwoból twarzy. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.05, 20:43
      Gdy ja mam taki problem, że boli mnie jedna, (zawsze lewa) strona twarzy (oko,
      skroń, ucho, gardło) wtedy dzwonię do znajomej z Ursynowa. Ona wie co robić by
      przestało boleć. Ostatnio nie miałam problemu ale nie martwię się z góry, bo
      ona zawsze dobrze mi doradzi. Ona ma internet. W razie czego poproszę ją to się
      tu wypowie. A teraz trzymam kciuki by "odpuściło" bo to okropny ból. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka