24.01.05, 12:01
Witam,

Mój synek w maju br skonczy 6 lat. Czekam w tej chwili na operacje
spodziectwa, ktora ma być wykonana w Kaliszu 1 marca. Po prześledzeniu tegoż
forum stwierdzam, iż powinnam chyba udać się np. do Instutytu Matki i Dziecka
w Warszawie. Czy ktoś może wie jak to robią w Kaliszu? Czy nie będzie
powikłań? Lekarz mówił o operacji prawdopodobie wieloetapowej. Czy w
Warszawie na pewno robią to jednoetapowo? Jeżeli będzie taka potrzeba jestem
skłonna pojechać te 350 km i być pewną, że operacja pójdzie dobrze.
Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • gastrocater Re: operacja 10.05.05, 12:03
      Moj synek ma 2,5 roczku i jest po operacji. Operacje przeprowadzono w szpitalu na Niekłanśkiej około 2 tygodni temu. Operacja na szczęscie jedna, usypiany był niestety 3 razy (w czasie zmiany opatrunku i operacji)Jestem zadowolona z fachowości lekarzy, natomiast z samego pobytu w szpitalu nie. Pielęgniarki pracują tam jak za kare. Ale już po wszystkim. Moje dziecko spędziło tydzień w szpitalu. Po operacji miał cewnik i dostawał środki przeciwbólowe. Nie jest to nic przyjemnego ale z drugiej strony ile dzieci ma powazniejsze operacje...
      • wanilia1982 Re: operacja 30.01.06, 21:46
        NO NIE POWIEDZIALBYM ZE SPRAWA "MESKOSCI" MOZE NIE BYC POWAZNA. JA PRZESZEDLEM
        7 OPERACJI /POWIKLANIA/ I KIEDY ZACZELEM DORASTAC I ZDAWAC SOBIE SPRAWE Z TEGO
        ZE TO CO MAM W SPODNIACH MA JAKIES ZNACZENIE TO ZACZELO SIE ROBIC POD GORKE. NA
        SZCZESCIE TERAZ SPODZIECTWO JEST LEPIEJ LECZONE NIZ 15 LAT TEMU
    • mimarzena Re: operacja 28.05.05, 13:35
      Witam wszystkich. Przypadkiem natknełam sie na to forum, ale pewnie będe
      częstszym gościem.
      Mój syn (10 lat) miał spodziectwo operowane jednoetapowo w wieku 3 lat przez p.
      prof. Dudkiewicz w prywatnej klinice na Koziej. Pani prof. jest ordynatorem
      oddzialu chirurgii w IMid. Operacje przeprowadzaja tam jednoetapowo (p. Prof i
      dr Kowal). Konsultacje chirurgiczne w kazdy czwartek u dra Kowala.
      Oczywiscie przetoka może się zawsze zdarzyc, jak wszędzie, ale przynajmniej
      dziecko sie nie nacierpi kilka razy i na pewno zrobia dobrze.
      Ostatnio dr Kowal ogladał siusiaka mojego synka. Jest ok. Oczywiście trzeba
      obserwowac, bo blizna to blizna i możze np. nierówno rosnac, ale póki co 1
      operacja i wszystko dobrze.
      Pozdrawiam, Marzena
      • meryen Re: operacja 30.05.05, 19:07
        Jakie to było spodziectwo?
        • mimarzena Re: operacja 30.05.05, 21:15
          Prąciowo-mosznowe
          Pozdrawiam
          • emonika.25 Re: operacja 31.05.05, 23:36
            Gdzie prywatnie przyjmuje dr.Kowal?
            • mimarzena Re: operacja 01.06.05, 11:18
              Z tego, co mi wiadomo, z doktorem można umówić się prywatnie przez fundację przy
              IMiD, w ten dzień, kiedy ma dyżur w Instytucie (koszt 70 zł) Tel. do gabinetu
              doktora (22) 32-77-107.
              Pozdrawiam
      • sylwia.wisla Re: operacja 25.10.05, 21:09
        Cześć!Mój synek (rok i 10 miesięcy)też ma spodziectwo. Ma być operowany w
        najbliższym czasie. Napisz jak wyglądała operacja na Koziej, czy odpowiadały
        Wam warunki tam panujące? Wiem,że wychodzi się po max 2 dobach, czy to nie za
        krótko,daliście sobie potem radę w domu?Czy po wyjściu do domu mieliście jakiś
        kontakt z prof. Dudkiewicz, czy przychodziliście na kontrole?jeśli tak to jak
        często?Czy mieliście poczucie,że gdyby coś się działo to macie gdzie się
        zwrócić? Pozdrawiam, Sylwia
    • berem Re: operacja 25.10.05, 22:07
      Zapraszamy

www.wadyukladumoczowego.poo.pl/forum/portal.php
    • nathanell Re: operacja 03.11.05, 21:54
      Wiesz, mój synek miał przeprowadzaną operację spodziectwa w Klinice
      Pediatrycznej w Poznaniu, przy ul. Szpitalnej. Operacja była przeprowadzana
      metodą laparasopową (laserem) i nie ma dużych blizn. Stanowczo odradzam ci
      Kalisz. Rozmawiałam z matką dziecka operowanego w tym mieście, pokazywała mi
      ślady, blizna na bliźnie po operacji chłopczyka (skalpelem) w Kaliszu. Pan
      doktor z Poznania, gdzie przyjechała później matka, bardzo był zły, że od
      początku dziecka nie przywiozła do nich. Słyszałam na własne uszy, jak mówił do
      niej, że jak ktoś spaprał, to on nie będzie poprawiał. Ta matka bardzo płakała.
      Oczywiście zoperował dziecko. Ale ona nie mogła odżałować, że nie przywiozła go
      od początku do Poznania. Jeżeli twoje dziecko ma mieć tak poważną operację,
      gorąco polecam Poznań. Operacja jest wieloetapowa dlatego, że po pewnym czasie
      ujście cewki się zamyka i trzeba ją znowu poszerzać. Mój synek miał wykonaną
      operację radykalną w wieku dwóch lat i cztery poszerzania zamknietego ujścia
      cewki moczowej. Od czterech lat cewka już się nie zamyka, więc leczę go tylko
      endokrynologicznie w tej samej klinice bo pojawiła się ginekomastia. Jak chcesz
      ze mną porozmawiać na ten temat to napisz e-mail na adres nathanell@tlen.pl lub
      gg 4337228. Pozdrawiam was gorąco i jeszcze raz odradzam Kalisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka