Dodaj do ulubionych

Grzybica hellllppppp!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:23
Mam problem - po kuracji antybiotykowej przyplątała mi się grzybica pochwy i
sromu, biorę globulki gyno-pevaryl 50mg przez 14dni oraz smaruje srom maścią
clotrimazolum. Trochę się zastanawiam bo do tego wszystkiego doszło mi
jeszcze swędzenie odbytu, i nie wiem czy mam to łączyć z grzybicą czy to
jeszcze coś innego?! Czy tam też może przeskoczyć grzybica? Kiedyś przy
tabletkach anty jakieś 2 lata temu miałam grzybice ale nic innego mnie nie
swędziało i po podobnej kuracji wszystko było O.K. bez nawrtotów. Czy
posamrować tym clotrimazolem okolice odbytu też czy mogę sobie zaszkodzić.
Nie mam możliwości wybrać się do lekarza bo na wizytę musiałabym czekać
jakieś 3 tygodnie (prywatnie)!!!
Jak sobie pomóc?
Obserwuj wątek
    • Gość: kalinosia Re: Grzybica hellllppppp! IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:35
      na przysżłość pamietaj, że przy kuracji antybiotykowej TRZEBA łykać leki
      osłonowe np. Trilac i pić dużo kefirów, podmywac się płynem ginekologicznym
      Lactacyd Femina (z kwasem mlekowym, pH 3,5 - rewelacyjny na świąd i pieczenie)
      wtedy grzybica Cię nie dopadnie! Zdrowia
      • Gość: Pimpuś Re: Grzybica hellllppppp! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:47
        Wiem dowiedziałam się praktycznie po fakcie o tym trilacu - musztarda po
        obiedzie, ale boje sie co może oznaczać to swędzenie odbytu???? WIem że brzmi
        to głupawo ale martwie się - w dzień raczej nic mi nie dolega tylko teraz
        wieczorem po kompieli jak się ruszam to swędzi jak się ułoże w jednym miesjcu
        to jest O.K. Moze to nie ma nic wspólnego z grzybicą? Ale co to może być jakieś
        robaki, owsiki? Ale skąd bym to złapała????
        • Gość: nina Re: Grzybica hellllppppp! IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:49
          to może być reakcja alergiczna na leki, ja miałam właśnie po tych globulkach,
          pojawiła się wysypka i swędzenie w okolicach pępka, leki musiałam odstawić
          • Gość: Pimpuś Re: Grzybica hellllppppp! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:55
            Raczej wykluczam uczulenie gdyż:
            - te same globulki brałam już kiedyś
            - lekkie swędzenie odczuwałam jeszcze zanim wzielam globulke (wczoraj pierwsza,
            dziś jeszcze 2 nie założyłam)
            Jestem już zmęczona "jak nie urok to ..." Jedo udało mi się wyleczyć
            antybiotykiem teraz grzybica i jeszcze to swędzenie hrrrr koszmar normalnie.
            Jestem w takiej akurat sytuacji że bieganie po lekarzach non stop jest
            niemożliwe... Licze że ktoś tu mi coś doradzi.
            • Gość: Kasia Re: Grzybica hellllppppp! IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.02.05, 00:43
              NO cóż mam dość dużą skłonnoś do grzybicy i niestety takie objawy jak opisujesz
              są mi znane. Swedzenie w okolicach odbytu jest także możliwe przy grzybicy i
              myślę, że nie zaszkodzi jak zastosujesz i tam przepisaną maść. Poza tym jeśli po
              zakończeniu używania tych globulek swędzenie nie przejdzie to wtedy dopiero
              trzeba będzie coś z tym dalej zrobić. Wiadomo jest niestety, że czasem skóra
              jest podrażniona i mimo wyleczenia swędzenie jeszce jakiś czas się utrzymuje.
              Jeśli nie przejdzie to polecam lek doustny o nazwie Flumycon lub Floconazolum
              (jakoś tak się to chyba pisze), jest on strikte na grzybicę, ale z tego co wiem
              to chyba też jest na receptę, ale możesz iść do lekarza ogólnego to Ci
              ewentualnie przepisze.
            • Gość: pomoc Re: Grzybica hellllppppp! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 00:49
              Nie zaszkodzi, jak swędzące miejsce posmarujesz maścią przeciwgrzybiczną,
              istnieje prawdopodobieństwo przeniesienia/zarażenia okolicznych narządów. W
              temacie alergii muszę Ci powiedzieć, że sam fakt iż kiedyś lek nie uczulał, nie
              oznacza, że już nigdy nie będzie. Ludzie zaczynają być alergikami w wieku 60
              lat, a alergenami bywają czynniki, z którymi mieli wcześniej kontakt. Tego więc
              także nie wykluczaj.
    • utopia7 Re: Grzybica hellllppppp! 05.02.05, 01:13
      Proponuje Ci sprawdzic.Chodzi o masc czy olejek.
      Dzialanie ponizej

Skutecznosc bakteryjno-wiruso-grzybobojcza ozonu w stosowanych w medycynie
      bezpiecznych dawkach zostala
      potwierdzona w warunkach in vitro przez wielu autorow.Mieszanke tlenowo-ozonowa
      stosujemy do leczenia ropni
      pluc,ropniakow oplucnej z przetokami,przetok pecherzyka zolciowego,ropni
      okolonerkowych,ropni gruczolu krokowego,
      chronicznego zapalenia kosci i szpiku,w bakteryjnym zapaleniu
      stawow.Ozonoterapie stosuje sie ponadto do leczenia
      trudno gojacyhc sie ran i odlezyn,w neurologii,w zakazeniach grzybiczych i
      wszystkich innych przypadkach w ktorych
      wystepuje zakazenie.Szczegolnie korzystny wynik leczenia obserwujemy w
      przypadku zakazen beztlenowcami.
      Ozon powoduje w miejscu stosowania przekrwienie tkanek,poprawia
      przepuszczalnosc blony komorkowej oraz
      przenoszenie tlenu przez erytrocyty,wzrost aktywnosci 2,3DPG i ATP w
      erytrocytach.Umozliwia to lepsze oddychanie
      komorkowe,a tym samym tkankowe w zmienionych chorobowe tkankach.
      Ozon znajduje rozniez zastosowanie w lecznieu niektorych schorzen
      neurologicznych jak:sclerosis multiplex,w leczeniu
      Powiklan zakaznych po wszczepieniu zastawki Pudensa podawany do plynu mozgowo-
      rdzeniowego.
      W tych przypadkach wykorzystuje sie jego silne dzialanie wirusowo-bakteryjno-
      grzybobojcze jak rowniez dzialanie
      stymulujace regeneracje blon komorkowych
      Grzybica,hemoroidy,opryszczka,l uszczyca,odlezyny,owrzodzenia nog,zapalenie
      dziasel,zapalenie sromu,zapalenie pochwy
      Przetoki,ukoszenie owadow,poparzenia,trudno gojace rany.
      Bakteryjnie: na 600 pacjentow 87% wyleczonych
      Grzybiczne: na 1000 pacjentow 91% wyleczonych
      Wirusowe: na 300 pacjentow 72% wyleczonych bez powrotow
      Owrzodzenie podudzi: 100% w okresie 15-30 dni
      Zapalenie sromu: Wylecznie po 5-7 dniach.Po 24 godz mija bol,po 72 pieczenie na
      12,11 wyleczonych.

(masc ozonowa-oliwa ozonowa)
      randolf@septenarium.org (utopia7)

• Gość: Artur Re: Grzybica hellllppppp! IP: *.ss.shawcable.net 05.02.05, 07:27
      Przypadkowo odkrylem,ze chorzy bioracy dlugo antybiotyki szerokiego zasiegu prawie nie maja problemow gdy stosuja diete kontrolujaca skoki cukry we krwi:
      calkowity zakaz spozywania rzeczy slodkich i zawierajacych cukier, zakaz owocow , zakaz wyrobow z bialej maki i bialego ryzu.
      Mozna natomiast jesc pelny brazowy ryz, nieslodkie warzywa bez ograniczen (marchew i burak ostroznie), tluszcze bez ograniczen, orzechy bez ograniczen, ryba i mieso bez ograniczen. Mozna jesc chyba tez troche razowe pieczywo chrupkie lub pumpernikiel z wielogodzinnego wypieku - ale nie za duzo.
      Na oslode mozna jednak zjesc odrobine jagod np mrozonych (bez dodatku cukru oczywiscie) lub odrobine czarnej czekolady zrobionej bez dodatku cukru.
      Na poczatek powinnas jednak dostac tez jakis jednorazowy doustny lub domiesniowy srodek przecigrzybiczy z przepisu lekarza. Za kilka dni bedziesz jak nowa.

Prawde mowiac ciagle jestem zdumiony jak dobrze to dziala. Ponoc dieta Atkinsa tez na to dziala.
      • Gość: Artur Re: Grzybica hellllppppp! IP: *.ss.shawcable.net 05.02.05, 07:29
        Oczywiscie tez popieram czysty jogurt z zywymi bakteriami oraz Trilac jak juz to ktos wyzej napisal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka