Dodaj do ulubionych

Kłucie w dole brzucha

06.02.05, 19:42
Od około dwóch tygodni mam pobolewania a właściwie kłucia w dole brzucha. To
ukłucie pojawia się od czasu do czasu, tak kilka razy dziennie, bez związku z
moją aktywnością. Kłuje mnie tak na środku i trochę w lewo. Co to może być?
Byłam u ginekologa. Wykluczył stan zapalny czy inne problemy ginekologiczne.
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Kłucie w dole brzucha 06.02.05, 19:48
      Na pewno nic powaznego,zalezy jeszcze ile masz lat?.Kolka.Sprobuj cos rozkurczowego.
      • maryjanka34 Re: Kłucie w dole brzucha 06.02.05, 19:54
        Kolka nie trwałaby chyba dwa tygodnie. A od takiego czasu trwa to moje
        pobolewanie a raczej kłucie w podbrzuszu. Mam 37 lat.
    • Gość: kefirek5 Re: Kłucie w dole brzucha IP: 212.75.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 06.02.05, 21:10
      Ja też mam takie kłucia. Dwa razy byłam nawet u lekara na USG i badano mnie
      gilekologicznie i na wyrostek. Te bóle sa nie przyjemne uczucie. Myśle, że
      powinnaś iść na USG i zbadać krew pod katem krwinek białych, czy to nie
      wyrostek.
      Jeżeli badania wyjda pomyślnie, tzn.że to stresik nasz kochany. A wtedy pij
      rumianeczek.
      • Gość: Skiela1 Re: Kłucie w dole brzucha IP: *.home.cgocable.net 06.02.05, 21:20
        Moze byc problem z jajnikiem???dlatego potrzebne jest usg.
    • maryjanka34 Re: Kłucie w dole brzucha 06.02.05, 22:37
      Problem w tym, ze byłam u lekarza ginekologa 6 dni temu. Doktor zrobił mi USG.
      Stwierdził, ze nic tam się nie dzieje. Mam w tym cyklu piersi bardzo obrzmiałe,
      bolesne i byłam pewna, ze to jakiś problem ginekologiczny. Piersi mi nie
      zbadał. Wyniku badania USG nie chciał mi dać na piśmie. Właściwie całą wizytę
      namawiał mnie na rozpoczęcie łykania Cilestu.
      Nie stosuję żadnej antykoncepcji hormonalnej. Mam żylaki,
      problemy z wątrobą i woreczkiem żółciowym. Lekarz wypisał mi receptę na Cilest
      i stwierdził, że nie ma najmniejszego sensu wykonywania jakichkolwiek badań
      poziomu hormonów skoro mam w miarę regularne miesiączki. A w przypadku wątroby
      to "wyniki i tak wychodzą dobre. Jak już wyjdą złe to będzie oznaczać, że
      wątroba jest nieźle rozjechana..".Stwierdził, ze takie pobolewania to jest
      zespół napięcia przedmiesiączkowego i ten Cilest to doskonale wyleczy!! Ten
      doktor absolutnie nie wzbudził mojego zaufania. To raczej akwizytor firmy
      produkującej Cilest a nie lekarz!
      No i zastanawia dlaczego nie dał mi tego wyniku USG na piśmie skoro jest
      wszystko OK. Kilka miesięcy temu dowiedziałam się że mam małego
      mięśniaka (USG robiłam w innym gabinecie) do obserwacji. Ten lekarz nie widział
      tego mięśniaka.
      Chyba rzeczywiście muszę iść do jeszcze innego lekarza.
      A może to boli pęcherz albo jelita? No bo co tam może jeszcze pokłuwać tak na
      dole?
      Wyrostek wykluczyłam bo to kłuje na środku i tak zdecydowanie po lewej stronie
      podbrzusza.
      • Gość: skiela1 Re: Kłucie w dole brzucha IP: *.home.cgocable.net 06.02.05, 23:52
        Wiesz o ile mi wiadomo to miesniaki nie kluja ale jak juz to bola a poza tym sa
        obfite miesiaczki.Te klucia to sa typowe dla jajnikow,moze byc mala
        torbiel-niegrozna ,ktora wyschnie po jakims czasie.Idz do dobrego lekarza,wynik
        ma ci dac do reki ,ostatecznie placisz za to.Mam na mysli wynik USG.Tylko USG
        stwierdzi czy masz torbiel i jaka.Jak wszystko bedzie dobrze to znczy ze masz
        problem z jelitami ale o to bedziemy sie martwic jak bedzie taka potrzeba.POZDRAWIAM
        • Gość: skiela1 Re: Kłucie w dole brzucha IP: *.home.cgocable.net 07.02.05, 00:50
          I jeszcze jedna sprawa jak juz bedziesz robic badania USG jajnikow to
          jednoczesnie popros o USG nerek,za jednym zamachem i z glowy.Te bole moga tez
          byc spowodowane schodzacym piaskiem albo malym kamykiem,zrob badanie moczu
          ,jezeli tu jest problem to powinno cos wykazac.Jezeli chodzi o kamice to
          najlepszy wynik daje zwykly rentgen.Powodzenia.Na pewno nic powaznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka