agabilinska2 17.02.05, 10:55 mam silnie stłuczoną kość ogonową byłam u lekarza zapisał czopki czy ktoś wie jak długo to boli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: stłuczona kość ogonowa IP: *.tvgawex.pl 17.02.05, 11:11 Moja mama tez miala mocno stluczona kosc ogonowa (przewrocila sie na oblodzonym chodniku i nieszczesliwie upadla wlasnie na kosc ogonowa). Ale nie poszla do lekarza, wzięła sobie kilka dni urlopu i niby sie rozeszło. Ale tak po 3 latach dźwignęla cos niefortunnie i poszedł jej dysk. Nie mogła w ogóle chodzić, miała operacje kregoslupa, pozniej rechabilitacja teraz po dwoch latach od tego zdarzenie jest juz ok. ale nigdy nie wrocila do pelnej sprawnosci fizycznej (kiedys uprawiala sport - biegi) Teraz nawet porzadnych sklonow nie moze zrobic - takich z dotknieciem calymi dłońmi podłogi. Lekarz powiedzial, że ten upadek sprzed lat na kosc ogonowa mial wplyw na wypadniecie dysku. Mam nadzieje ze u Ciebie to stluczenie nie jest duże i nie naruszylo kręgosłupa. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drzoni Brawo Zdecydowanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 11:27 Jednym słowem czeka cie: operacja kregoslupa, pozniej rechabilitacja, po dwoch latach od tego zdarzenia będzie juz ok, ale nigdy nie wrocisz do pelnej sprawnosci fizycznej (w końcu kiedys uprawialaś sport). Nawet porzadnych sklonow nie będziesz mogła zrobic - takich z dotknieciem calymi dłońmi podłogi. P.S.Jednym słowem koszmar. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninon Re: stłuczona kość ogonowa IP: *.chello.pl 17.02.05, 11:32 mam nadzieję, że wykluczono u Ciebie złamanie kości ogonowej - bo to też się zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: stłuczona kość ogonowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 12:42 ja stluklam sobie kosc okrutnie na rolkach, bolalo mocno ze dwa tygodnie, ale czuc bylo jeszcze miesiac po..:( Teraz nie mam zadnego problemu. Nie bylam wtedy u lekarza bo i po co, tej kosci nawet jak jest zlamana nikt ci w gips nie wlozy, czesto sie to zdarza wiec glowa do gory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: stłuczona kość ogonowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 13:50 Mnie boli juz 2 tygodnie. Nie bylam u lekarza. Nie moge sie schylic, wstac, usiasc, przekrecic na drugi bok jak leze - boli okropnie i zadne proszki przeciwbolowe nie pomagaja. Tez upadlam do tylu na oblodzona droge. Jakie te czopki?? Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: stłuczona kość ogonowa 17.02.05, 14:00 no, to może jednak do lekarza? proszki przeciwbólowe na zlamanie to kiepska kuracja Odpowiedz Link Zgłoś
agabilinska2 Re: stłuczona kość ogonowa 18.02.05, 09:45 to nie są proszki przeciwbólowe, to są czopki o charakterze przeciwzapalnym , a przy okazji działaja przeciwbólowo Odpowiedz Link Zgłoś
agabilinska2 Re: stłuczona kość ogonowa 18.02.05, 09:43 biore 2 dzień czyli zuzyłam 4 , spoko nawet przestaje boleć, dodam że chodze na basen i o dzieo nic nie boli, nazwa jakaś na "K" ale nie mam przy sobie sprawdze i podam w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: stłuczona kość ogonowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 13:55 Aga, czy lekarz kazal Ci lezec ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: stłuczona kość ogonowa IP: *.tvgawex.pl 17.02.05, 15:37 to nie ja stluklam kosc tylko moja mama, ale tak jak pisalam wyzej nie poszla do lekarza i to byl blad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: stłuczona kość ogonowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 20:14 Zdaje sie, ze lekarz i tak nie moze w niczym pomoc ... Odpowiedz Link Zgłoś
agabilinska2 Re: stłuczona kość ogonowa 18.02.05, 09:48 wiesz co mi sie wydaje że to nie jest normalne jak coś cie boli, a to nie jest taki ból, który mozna lekceważyć wiec dlatego poszłam, fakt że tyłka w gips nie dadzą, ale przynajmniej te czopki skutkują! Odpowiedz Link Zgłoś
agabilinska2 Re: stłuczona kość ogonowa 18.02.05, 09:46 nie nie kazał mi leżec generalnie stwirdził że to musi poboleć za 2 tyg. mam przyjhść do niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: stłuczona kość ogonowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:35 Wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monka Re: stłuczona kość ogonowa IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.02.05, 13:21 Jutro bedzie dwa tygodnie, jak moja mama upadła na kość ogonową i na razie nie może się normalnie schylić ani wstać, ale z chodzeniem jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
agabilinska2 Re: stłuczona kość ogonowa 18.02.05, 13:25 w moim przypadku najciekawsze jest to że ja ta kontuzję odniosłam dobrych kilka lat tamu , a ujawniła sie ona dopiero teraz , dziwne ale prawdziwe wiesz wydaje mi sie że kazdy przypadek musi byc traktowany indywidualnie ja na miejscu twojej mamy poszłabym do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigger Re: stłuczona kość ogonowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 12:00 Jak to mozliwe? Upadlas dwa lata temu a skutki dopiero teraz? Napisz cos wiecej please! Odpowiedz Link Zgłoś