Dodaj do ulubionych

Pocenie sie noca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 11:05
Od czasu do czasu budze sie w nocy cala mokra i nie wiem co jest tego
przyczyna.Regularnie robie badania i jest ok.Czy ktos tez tak ma?Moze jest
tego jakis powod?
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: Pocenie sie noca IP: *.sggw.waw.pl 16.03.05, 13:25
      Ja tak miałam w ubiegłym roku przez około 2 m-ce. Zrobiłam różne badania, jako
      że miałam też inne dziwne objawy. Wszystko w normie, diagnoza - nerwica, co
      specjalnie mnie nie zdziwiło, ale nie wiedziałam, że aż tak może oddziaływać na
      nasz organizm. Pocenie się nocne ustapiło po Pramolanie (łagodny lek
      uspokajający), teraz zdarza mi się sporadycznie przed jakimś ważnym
      wydarzeniem, w okresach wzmożonego napięcia nerwowego. Jeśli wyniki badań na
      nic nie wskazują i ogólnie nie czujesz się źle, to może warto odwiedzić
      psychologa?
      • Gość: kinga Re: Pocenie sie noca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 13:32
        Ja juz dawno tego nie mialam-to pocenie jest raz na jakis czas albo kilka nocy
        z rzedu i spokoj.Dzisejsza noc to byl koszmar-musialam zmienic posciel i
        koszulke do spania-to jest okropne.Moze to i nerwowe ale pojde zrobic badania
        bo jeszcze cos sie przyplacze.Dzieki za odpowiedz.Ciekawa jestem tylko czy
        tarczyca moze dawac takie objawy?
      • Gość: Iza Re: Pocenie sie noca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 13:42
        Czy ten lek może uzależnić?
        • Gość: bella Re: Pocenie sie noca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:56
          A ile masz lat,bo okres przedmenopauzalny tez ty się objawia
          • Gość: kinga Re: Pocenie sie noca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:21
            32-to chyba nie menopauza?????????
        • Gość: Beata Re: Pocenie sie noca IP: *.sggw.waw.pl 16.03.05, 17:02
          Pramolan nie uzależnia. Nie jest to lek psychotropowy, tylko łagodny lek o
          działaniu uspokajającym.
          • Gość: kinga Re: Pocenie sie noca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:25
            Czy ten lek stosujesz caly czas czy tylko doraznie?
            • Gość: Beata Re: Pocenie sie noca IP: *.sggw.waw.pl 16.03.05, 17:46
              Brałam tylko przez miesiąc, wtedy, kiedy tak się pociłam. Potem wszystko się
              uspokoiło, inne objawy też. Teraz chodzę do psychologa.
              • Gość: kinga Re: Pocenie sie noca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 13:33
                Mam jeszcze jedno pytanie-czy pocenie sie w nocy moze byc wynikiem zle
                pracujacej tarczycy?Chodzi mi dokladnie o niedoczynnosc.
                • joanna.c Re: Pocenie sie noca 19.03.05, 16:48
                  Pocenie sie w nocy moze być objawem:
                  1. niedoboru magnezu
                  2. złej pracy tarczycy
                  3.zmian hormonalnych
                  4.choroby płuc [gruźlica]
                  Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka