Gość: gosc IP: 81.219.88.* 21.03.05, 09:48 Mam takie brazowe plamki na skorze,byłam u dermatologa i stwierdził, ze to łupiez pstry.Mam kupic saszetki Pevaryl PV.Czy ktos z was stosował?czy to jest wogole skuteczne?bo na pewno drogie -ponad 40 zł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karina385 Re: łupiez pstry? 21.03.05, 10:49 spróbuj użyc nizoral---myjesz głowe najlepiej dwukrotnie-a potem rozcierasz pianę z włosów na całym ciele --odczekaj ok 6-10 minut po czym spłukaj powtórz jeśli bedzie konieczność po kilku dniach mnie pomogło pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olusia131 Re: łupiez pstry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 15:17 hej:) Moja koleżanka własnie ma ten sam problem co ty i teraz ma barć to samo co ty, zreszta ona sama zaraz cos n/t temat napisze... pozdrawia:) Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: łupiez pstry? 28.03.05, 17:00 bardzo skuteczne plamki znikaja praktycznie w ciagu tygodnia - wiem bo juz pare razy stosowalam - jednak łupiez ma tendencje do nawrotów za rok lub dwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savusia_91 Re: łupiez pstry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 20:47 Ja slyszalam ze jest to dziedziczne... Bylam teraz u dermatologa mam stosowac pevaryl dzis jeszcze ostatni raz i na kontrole zobsczymy co mi powie. Nizoral mi np. nie pamagał i nie pomaga wiec juz nie stosuje. Jedynym minusem tego lekarstwa jest to ze nie mozna tego zmyc ptzez cala noc:(( ae czego sie nie robi zeby sie pozbyc takie dziwacta. Ja nawrotow nie mialam mi poprostu to siep ojawilo i nie zniknelo do tej pory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kressska Re: łupiez pstry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 20:47 powiedzcie ten łupiez to brazaowe czy białe...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savusia_ Re: łupiez pstry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:03 Ja mam biale ale to chyba dlatego ze wyszlam w lecie na slonce... i mi zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aib Re: łupiez pstry? IP: *.icpnet.pl 28.03.05, 21:29 mialam to byly to brazowe plamy lekarka zapisala mi 2 opakowania pevarylu, stweirdzila, ze po 1 nie zejdzie. Miala racje, zniknelo dopiero po 2 opakowaniu. w ulotce clotrimazolu widzialam, ze jest na lupiez pstry a clotrimazol tubka kosztuje ze 2 zlote moze sprobuj ten clotrimazol, byc moze jedna tubka nie wystarczy, ale chyba warto poswiecic moze 4-6 zl zamiast 40-80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savusia_ Re: łupiez pstry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:07 bylam dzis u dermatologa i mialam naswietlenie po pevarolu najprawdopodobniej nic juz nie mam na plecach i dekoldzie. Powiedziala ze mi to pomoglo i zapisala masc (żel) pirolam ktory trzeba smarowac raz dziennie na te biale plamki za 2 tyg. do kontroli. Pirolam nie jest drogi kosztuje ok.8 zl. Zobaczymy co powie mi za 2 tyg. papa Odpowiedz Link Zgłoś