Dodaj do ulubionych

łupiez pstry?

IP: 81.219.88.* 21.03.05, 09:48
Mam takie brazowe plamki na skorze,byłam u dermatologa i stwierdził, ze to
łupiez pstry.Mam kupic saszetki Pevaryl PV.Czy ktos z was stosował?czy to
jest wogole skuteczne?bo na pewno drogie -ponad 40 zł
Obserwuj wątek
    • karina385 Re: łupiez pstry? 21.03.05, 10:49
      spróbuj użyc nizoral---myjesz głowe najlepiej dwukrotnie-a potem rozcierasz
      pianę z włosów na całym ciele --odczekaj ok 6-10 minut po czym spłukaj
      powtórz jeśli bedzie konieczność po kilku dniach
      mnie pomogło
      pozdrawiam
      • Gość: Olusia131 Re: łupiez pstry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 15:17
        hej:)
        Moja koleżanka własnie ma ten sam problem co ty i teraz ma barć to samo co ty,
        zreszta ona sama zaraz cos n/t temat napisze...
        pozdrawia:)
        • patyczako Re: łupiez pstry? 28.03.05, 17:00
          bardzo skuteczne plamki znikaja praktycznie w ciagu tygodnia - wiem bo juz pare
          razy stosowalam - jednak łupiez ma tendencje do nawrotów za rok lub dwa...
          • Gość: savusia_91 Re: łupiez pstry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 20:47
            Ja slyszalam ze jest to dziedziczne... Bylam teraz u dermatologa mam stosowac
            pevaryl dzis jeszcze ostatni raz i na kontrole zobsczymy co mi powie. Nizoral
            mi np. nie pamagał i nie pomaga wiec juz nie stosuje. Jedynym minusem tego
            lekarstwa jest to ze nie mozna tego zmyc ptzez cala noc:(( ae czego sie nie
            robi zeby sie pozbyc takie dziwacta. Ja nawrotow nie mialam mi poprostu to siep
            ojawilo i nie zniknelo do tej pory...
          • Gość: kressska Re: łupiez pstry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 20:47
            powiedzcie ten łupiez to brazaowe czy białe...?
            • Gość: savusia_ Re: łupiez pstry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:03
              Ja mam biale ale to chyba dlatego ze wyszlam w lecie na slonce... i mi zostalo
    • Gość: aib Re: łupiez pstry? IP: *.icpnet.pl 28.03.05, 21:29
      mialam to
      byly to brazowe plamy
      lekarka zapisala mi 2 opakowania pevarylu, stweirdzila, ze po 1 nie zejdzie.
      Miala racje, zniknelo dopiero po 2 opakowaniu.

w ulotce clotrimazolu widzialam, ze jest na lupiez pstry
      a clotrimazol tubka kosztuje ze 2 zlote

moze sprobuj ten clotrimazol, byc moze jedna tubka nie wystarczy, ale chyba
      warto poswiecic moze 4-6 zl zamiast 40-80
      • Gość: savusia_ Re: łupiez pstry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:07
        bylam dzis u dermatologa i mialam naswietlenie po pevarolu najprawdopodobniej
        nic juz nie mam na plecach i dekoldzie. Powiedziala ze mi to pomoglo i zapisala
        masc (żel) pirolam ktory trzeba smarowac raz dziennie na te biale plamki za 2
        tyg. do kontroli. Pirolam nie jest drogi kosztuje ok.8 zl. Zobaczymy co powie
        mi za 2 tyg. papa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka