Dodaj do ulubionych

Chrapanie - jak leczyć????

IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 24.03.05, 15:09
Proszę o informację, jak można leczyć chrapanie. Budzące w nocy.
Przeszkadzające w śnie.
Obserwuj wątek
    • marzenka555 Re: Chrapanie - jak leczyć???? 24.03.05, 15:53
      He he . Moj maz tez okropnie chrapie . Wsciekam sie , budze go co
      chwilke .Wydaje mi sie ze chrapanie budzace w nocy jak i niebudzace leczy sie
      tak samo:))))Ale ja nie wiem jak.Nie pomaga spanie na boku , tez chrapie .No a
      najgorzej jest po alkoholu poniewaz wtedy nawet nie slyszy jak go budze.
      Chyba kupie stopery i zobacze czy to sie sprawdzi.
      Powodzenia w walce , jak odniesiesz sukces to daj znac:)
      • Gość: cierpiąca Re: Chrapanie - jak leczyć???? IP: *.tczew.net.pl 25.03.05, 23:21
        u mnie stopery się nie sprawdziły!!! dalej cierpię katysze u boku śpiącego-
        chrapiącego męża !!!
        • nnike Re: Chrapanie - jak leczyć???? 26.03.05, 01:24
          Po pierwsze: szturchnij męża delikatnie i każ mu spać na boku dla jego
          bezpieczeństwa. Na pewno śpi na wznak i wtedy chrapie. Powiedz mu, że bezdech
          przy spaniu na wznak, może doprowadzić do zejścia (niebo albo piekło, to
          zależy ;)) Spanie na boku jest bezpieczne i z reguły nie powoduje chrapania.

Po drugie: zapytaj w aptece o homeopatyczny środek przeciwko chrapaniu. Jest
          taki, tylko nie pamiętam nazwy.

Powodzenia :)
    • karolinek Re: Chrapanie - jak leczyć???? 26.03.05, 15:38
      W szpitalu czerniakowskim w Warszawie na oddziale laryngologicznym leczony jest bezdech. Jest to jeden z najlepszych osrodkow w Polsce zajmujacy sei tym schorzeniem.
      Trzeba zapisac partnera na wizyte (niestety terminy dosc odlegle).
      Przeprowadza wszystkie niezbedne badania (m.in zostaje sei na noc podlaczonym do aparatury) i lekarze stwierdza jakie sa przyczyny i jak mozna leczy
      jesli operacyjnie to wpisywanym sie jest do kolejki oczekujacych (mniej wiecej rok rok sie czeka), ale rezultaty sa wspaniale.
      • aka10 Re: Chrapanie - jak leczyć???? 26.03.05, 16:13
        Po pierwsze-schudnac do wagi idealnej.Chrapanie-samo w sobie-nie musi powodowac
        bezdechu,dobrze to jednak sprawdzic zapisujac sie na wizyte u laryngologa.
        Istnieje tez obecnie specjalne lozko,ktore automatycznie reaguje na bezdech i
        chrapanie i podnosi sie do pozycji pol-lezacej,udrazniajac tym samym drogi
        oddechowe.Pozdrawiam.
        • artur737 Re: Chrapanie - jak leczyć???? 26.03.05, 19:51
          Dobrze tez zobaczyc laryngologa - moze migdaly za duze?
    • Gość: mary Re: Chrapanie - jak leczyć???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 21:25
      W Stanach juz operują chrapiącym gardło. Zabieg polega na włożeniu fiszbinów,
      usztywniających gardło. Podobno bardzo skuteczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka