Gość: gość IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 24.03.05, 15:09 Proszę o informację, jak można leczyć chrapanie. Budzące w nocy. Przeszkadzające w śnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzenka555 Re: Chrapanie - jak leczyć???? 24.03.05, 15:53 He he . Moj maz tez okropnie chrapie . Wsciekam sie , budze go co chwilke .Wydaje mi sie ze chrapanie budzace w nocy jak i niebudzace leczy sie tak samo:))))Ale ja nie wiem jak.Nie pomaga spanie na boku , tez chrapie .No a najgorzej jest po alkoholu poniewaz wtedy nawet nie slyszy jak go budze. Chyba kupie stopery i zobacze czy to sie sprawdzi. Powodzenia w walce , jak odniesiesz sukces to daj znac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierpiąca Re: Chrapanie - jak leczyć???? IP: *.tczew.net.pl 25.03.05, 23:21 u mnie stopery się nie sprawdziły!!! dalej cierpię katysze u boku śpiącego- chrapiącego męża !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Chrapanie - jak leczyć???? 26.03.05, 01:24 Po pierwsze: szturchnij męża delikatnie i każ mu spać na boku dla jego bezpieczeństwa. Na pewno śpi na wznak i wtedy chrapie. Powiedz mu, że bezdech przy spaniu na wznak, może doprowadzić do zejścia (niebo albo piekło, to zależy ;)) Spanie na boku jest bezpieczne i z reguły nie powoduje chrapania. Po drugie: zapytaj w aptece o homeopatyczny środek przeciwko chrapaniu. Jest taki, tylko nie pamiętam nazwy. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinek Re: Chrapanie - jak leczyć???? 26.03.05, 15:38 W szpitalu czerniakowskim w Warszawie na oddziale laryngologicznym leczony jest bezdech. Jest to jeden z najlepszych osrodkow w Polsce zajmujacy sei tym schorzeniem. Trzeba zapisac partnera na wizyte (niestety terminy dosc odlegle). Przeprowadza wszystkie niezbedne badania (m.in zostaje sei na noc podlaczonym do aparatury) i lekarze stwierdza jakie sa przyczyny i jak mozna leczy jesli operacyjnie to wpisywanym sie jest do kolejki oczekujacych (mniej wiecej rok rok sie czeka), ale rezultaty sa wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Chrapanie - jak leczyć???? 26.03.05, 16:13 Po pierwsze-schudnac do wagi idealnej.Chrapanie-samo w sobie-nie musi powodowac bezdechu,dobrze to jednak sprawdzic zapisujac sie na wizyte u laryngologa. Istnieje tez obecnie specjalne lozko,ktore automatycznie reaguje na bezdech i chrapanie i podnosi sie do pozycji pol-lezacej,udrazniajac tym samym drogi oddechowe.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Chrapanie - jak leczyć???? 26.03.05, 19:51 Dobrze tez zobaczyc laryngologa - moze migdaly za duze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Chrapanie - jak leczyć???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 21:25 W Stanach juz operują chrapiącym gardło. Zabieg polega na włożeniu fiszbinów, usztywniających gardło. Podobno bardzo skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś