Dodaj do ulubionych

HEMOROIDY?

IP: *.chello.pl 28.03.05, 23:44
Od kilku dni czuję jakieś dziwne wybrzuszenia w okolicach odbytu. Cierpię
często na zaparcia, mam tylko 20 lat, a wszyscy mówią mi, że to na 100%
hemoroidy:/ Bardzo się boję! czy to mogą być hemoroidy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anetka Re: HEMOROIDY? IP: *.chello.pl 29.03.05, 09:59
      Nikt nie wie????
    • Gość: mol333 Re: HEMOROIDY? IP: *.it-net.pl 29.03.05, 18:50
      Cześć Anetka. Tu Bożenka. Faktycznie z tego co piszesz wynika że masz hemoroidy
      na 100%.Ale spokojnie. Nie panikuj na to sie nie umiera no może nie tak od
      razu. Jest to raczej przykra przypadłość niż poważna choroba. Bankowo
      spowodowana jest w twoim przypadku zaparciami. Najpierw musisz kupić i
      zaaplikować sobie według załączonej ulotki czopki HEMOROL. Kup też maść
      RECTOSALdo smarowania na zewnątrz odbytu. Nie stosuj gorących nasiadówek po
      spowodują zakrzepy i krew się nie cofnie z powrotem. Nie zakładaj stringów,
      przynajmniej narazie. Musisz wiedzieć, że jeżeli dostałaś 1 raz hemoroidów będą
      wracać jak bumerang. Przyczynami nawrotów mogą być: przeziębienie pupy i
      zaparcia. Po ustąpiniu objawów zostaną ci fałdki skóry śluzówki odbytu. To
      normalne więc nie bój sie gdy je zauważysz. Zmień dietę, koniecznie!!!
      owoce(wskazane suszone śliwki ale bez przesady), warzywa, pieczywo
      gruboziarniste, w miarę regularne posiłki,dużo wody. Unikaj chrupiących
      bułeczek, cukierków, czekolady, produktów mącznych i tłustych. Będzie dobrze.
      Ja jestem już 2 miesiące po operacji usuwania hemoroidów. 20 dni bólu jakiego
      nikomu nie życzę!!! Gdyby HEMOROL nie działał zgłoś się do hirurga, bo narobisz
      sobie biedy tak jak ja. Teraz jestem mądrzejsza. Ucz się raczej na błędach
      innych niż swoich bo to przynajmniej nie boli. Życzę zdrówka. Boża
    • Gość: Kala Re: HEMOROIDY? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 09:31
      Anetko!:)
      Nie martw się na zapas, chociaż wiem jak to jest - sama mam 21 lat i nie wiem
      skąd mi się to wzięlo. Najpierw spróbowalam sama sobie radzić, ale, że jestem
      trochę panikara to polecialam do lekarza i dobrze zrobiłam. Lekarz nie gryzie i
      nie było żle i przynajmniej się upewnilam,że będzie dobrze tylko cierpliwości:)
      Za to okazalo się, że to moje testowanie na wlasną rękę (maści Proctoglivenol
      jeszcze jakieś tam , czopki Posterisan H itd...) tylko mi zaszkodziło, bo
      najgorszy stan zapalny zrobił się na wewnętrznych hemoroidach,a ja myslalam,że
      problemem jest zewnętrzny bąbel. To znaczy nie tyle zaszkodziły co opoznily
      wlaściwe leczenie:/ Jak masz jakieś pytania to wal śmiało!:) Lekarz, który może
      ci pomoc to proktolog albo i dobry gastrolog na pewno da sobie radę. Trzymaj
      się i jak coś to pytaj!:)
      Aha a jeszcze jedno (coś skończyć nie moge;) czy w czasie wyprózniania czujesz
      jakiś ból? Bo mnie w sumie to zmusiło do pojścia do lekarza. Noi Anetko
      koniecznie zrób coś z tymi zaparciami, bo to podstawowy problem - dużo pij,
      jedz warzywa, owoce - będzie dobrze!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka