Gość: a IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 22:00 Czy znacie jakis skuteczny sposob na pozbycie sie bialych plamek na paznolciach? Jak je zlikwidowac? Dlaczego sie pojawiaja? Pomozcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaga Re: biale plamki na paznokciach IP: *.chello.pl 14.04.05, 22:13 brak cynku,żelaza ,wapnia etc kupiś skrzyp polny albo sypany albo tabletki i braqć wg zaleceń,to częste w okresie wiosennym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: biale plamki na paznokciach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 22:15 Od dawna biore zestaw witamin. I nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasga Re: biale plamki na paznokciach IP: *.chello.pl 14.04.05, 23:07 to idź do lekarza zrób podstawową morfologię ,mocz,poziom wapnia ,żelaza ,glukozę i poproś o METHIOVIT Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: biale plamki na paznokciach 15.04.05, 00:19 Biale plamki to niedobór cynku, żadne zestawy witaminowe temu nie zapobiegają, cynk to przecież nie witamina (zatem w owych zestawach go nie ma). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
karrmen Re: biale plamki na paznokciach 16.04.05, 11:36 tak to niedobor cynku. jest w zestawach witamin i mineralow (np. centrum) ale kiepsko sie wchlania. lepiej jesc mieso, orzechy, nieoczyszczone kasze i zboza. i duzo tez zalezy od wchlaniania w organizmie. trzeba miec zdrowy przewod pokarmowy, zeby cynk sie wchlanial jak nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: biale plamki na paznokciach 16.04.05, 17:26 Tak, wiem, ja o tych witaminach w kontekście postu autorki pisalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie3 Re: biale plamki na paznokciach 15.04.05, 21:50 całe życie (50) mam takie plamki. Brałam wszystkie zalecane witaminy,makro i mikroelementy i nic. Taka nasza uroda chyba. Maluje po prostu paznokcie i nie widać. Może jakiś lekarz na forum sie odezwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: biale plamki na paznokciach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.04.05, 21:51 Mam juz cynk. Mam nadzieje, ze pomoze! dzieki Odpowiedz Link Zgłoś