Dodaj do ulubionych

Problem z okresem... pomóżcie!

IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 25.04.05, 14:12
Mam problem z okresem:
Ostatnim razem spóźnił mi się jakieś 14 dni , teraz znowu go nie ma, mimo iż
powinien byc kilka dni temu. :(
Mam 16 lat. Odchudzam się, jem jakieś 900-1300 kcal, boję się że to przez
to... co robić? Czego organizm może mieć za mało? białka, węglowodanów, (to
chyba raczej nie) czy tłuszczów?
Pomóżcie mi, proszę...
Obserwuj wątek
    • Gość: ja1 Re: Problem z okresem... pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 14:23
      Mogę Ci jedynie napisać, że jak ja sie odchudzałam też tak miałam.
      Kiedyś pojechałam na rowerze do lekarza, przestraszona że okres się spóżnia.
      Pani doktor przepisała receptę (jakieś tabletki) nawet nie zdążyłam ich wykupić
      bo na drugi dzień dostałam okres. Wydaje mi się (przynajmniej u mnie się to
      sprawdza), że po dużym wysiłku można dostać okres, który się spóznia.
    • Gość: martta Re: Problem z okresem... pomóżcie! IP: *.dolsat.pl 25.04.05, 15:34
      no po 1 to masz 16 lat i ja w tym wieku tez miałam poprzestawiane te okresy, po
      drugie odchudzasz sie, a ograniczanie jedzenia w znacznym stopniu wpływa na
      okres, zacznij troszke wiecej jesc i nie stresuj sie tak bo to tez ma na to wpływ:)
      • nnike Re: Problem z okresem... pomóżcie! 25.04.05, 15:58
        Nie odchudzaj się tak drastycznie, wystarczy nie jeść kolacji :)
        Pamiętaj, że musisz pozwolić swoim organom, a zwłaszcza macicy na normalny
        rozwój, aby uniknąć niepłodności.
        Przemyśl, co się bardziej opłaca, kilogram kochanego ciałka więcej, niż... :)
    • Gość: zaneta Re: Problem z okresem... pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 17:41
      dziewczę drogie!
      puknij się w główkę, ty sie nie odchudzasz, tylko głodujesz
      daruj to sobie, bo twoj organizm daje ci wyraznie znać, ze nie moze normalnie
      funkcjonować, i to w dodatku w okresie dojrzewania
      zaraz sie zaczną inne problemy

• Gość: Angelka16 Re: Problem z okresem... pomóżcie! IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 26.04.05, 14:15
        Dziękuję Wam za odpowiedzi. Chyba rzeczywiście muszę przez jakiś czas troszkę
        więcej jeść, zwłaszcza że teraz mam egzaminy gimnazjalne.
        Zaneta, ja się nie głodzę. Dieta 1000 kcal jest podobno b. zdrowa, a ja często
        jem więcej.
        • Gość: Kasia Re: Problem z okresem... pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:19
          Może i jest zdrowa, ale dla osoby dorosłej, a nie osoby w trakcie dojrzewania.
          Skoro okres Ci się opóźnia to znaczy, że organizm wyraźnie Ci mówi, że
          przesadzasz.
        • Gość: sasza Re: Problem z okresem... pomóżcie! IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.04.05, 20:58
          ale.to.chyba.nie.wiecej.bedziesz.jadła.jak.przed.odchudzaniem
    • Gość: Monika Re: Problem z okresem... pomóżcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:42
      W tym wieku nie masz się o co martwić, zdarza się, tylko jedz normalniej. Jeśli
      nadal będzie Ci się bardzo spóźniał, idź do ginekologa, poźniej pomyśl o badaniu
      poziomu hormonów ( testosteron, progesteron, prolaktyna i stosunek LH do FSH -
      lekarz będzie wiedział, a Ty sobie poczytaj). Ale teraz się nie martw - stres,
      złe odżywianie - wiele rzeczy może wpływać na okres. Zwłaszcza w tym wieku,
      kiedy wszystko jeszcze się reguluje. Jak bardzo się to będzie powtarzać za 2- 3
      lata, zbadaj hormony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka