Dodaj do ulubionych

trójglicerydy nadmiar

25.04.05, 19:18
jaki lek jest pomocny wzmniejszeniu ilości trójglicerydów?Wynik badania to
270.Wiem że powinna być stosowana dieta,więcej ruchu itd,ale bardzo proszę
jeżeli ktoś wie jaki lek może pomóc,najlepiej kupiony bez recepty to proszę o
odpowiedź.Czy to prawda że urosept jest pomocny?
Obserwuj wątek
    • lestermen Re: trójglicerydy nadmiar 25.04.05, 23:28
      Bardzo pomógl mi LIPANTHYL 200M jednak jest on na receptę ale wyniki mam w
      normie.
      • Gość: pepi Re: trójglicerydy nadmiar IP: *.wrzesnia.ksw-net.pl 26.04.05, 07:31
        Ogranicz zdecydowanie ilości spożywanych węglowodanów
        na rzecz białka i tłuszczy, efekt u mnie był taki
        że z 220 TG spadły do 50-80.
      • Gość: elam Re: trójglicerydy nadmiar IP: *.lex.pl 26.04.05, 08:38
        A jak długo przyjmowałes ten lek. Ja byłam wczoraj z mężem u lekarza, jest po
        usunięciu woreczka żółciowego(nie wiem czy to ma związek) i trójglicerydy mu
        podskoczyły do 500, wcześniej tez juz miał podwyższone, ale nigdy nie brał
        leków. Dostał własnie Liphantyl na 3 miesiące. Czy to juz trzeba cały czas
        przyjmowac leki?
        • 5_monika Re: trójglicerydy nadmiar 26.04.05, 08:49
          mój mąż miał kiedyś 600, poprzyjmował wtedy 1 opakowanie leku +oczywiście
          b.ważna jest DIETA. W tej chwili nic nie przyjmuje, wszystko stopniowo spadło i
          waga też(ok.8 kg).
          • Gość: elam Re: trójglicerydy nadmiar IP: *.gdynia.mm.pl 26.04.05, 21:15
            A czy ta dieta była bardzo restrykcyjna, tzn. tylko gotowane i duszone,bez
            słodyczy ?
            • Gość: Ola Re: trójglicerydy nadmiar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:39
              Ja miałam bardzo wysokie trójglicerydy 1300, m.in. poprawiły się od Sortis
              40 /na receptę 129 zł/ , Brałam inne też leki, będę musiała brać bardzo
              długo. Miałam wysoki cholesterol 400 i więcej ,lekceważyłam aż dostałam
              zawał /w lutym/. Dieta obowiązkowo, żadnych alkoholi i słodyczy.
            • 5_monika Re: trójglicerydy nadmiar 27.04.05, 15:21
              normalne jedzenie rano, w południe COŚ w pracy (więc nie wiem), wieczorem kiedy
              człowiek głodny niestety tylko sałatka, kanapeczka, kieliszek czerwonego wina i
              do każej sałatki oliwa z oliwek+ znów zaczął ćwiczyć.Przypomniałam sobie, że
              mięsko też raczej z zupy gotowane.
              Teraz już tak nie przestrzega.
              • Gość: 5_monika Re: trójglicerydy nadmiar IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.04.05, 17:36
                masła 0% w tym czasie
    • Gość: Artur Re: trójglicerydy nadmiar IP: *.ss.shawcable.net 27.04.05, 00:48
      Olej rybny kilka gramow dziennie (ale nie tran)
      • tenre Benecol 27.04.05, 12:59
        Witajcie i... to nie krypto reklama. Zdecydownie Benecol pomógł mi ( 46 l ) i
        mojemu ojcu ( 75 l ). Nie pamietam dokładnie danych, ale u mnie poziom cholesterolu był ok. 280 i spadł do 205 .
        Polecam
        • artur737 Re: Benecol 27.04.05, 15:01
          Pytanie bylo trojglicerydy a nie o cholestrol.
        • Gość: elam Re: Benecol IP: *.lex.pl 28.04.05, 08:30
          Niestety uważam że Benecol to absolutne wyciaganie kasy;smarujemy tym od
          dobrego roku i wynik jak napisałam , mój mąz 500 trójglcerydy, a ja równiez
          podwyzszony całkowity - 250. Może ktos mi napisze czy przy takiej wartości tez
          juz powinnam brać jakieś leki czy wystarczy dieta.
          • artur737 Re: Benecol 28.04.05, 16:29
            Benecol obniza odrobine cholestrol. Kiedys na tym forum byl watek na temat cholesterolu gdzie przytoczylem prace w ktorej autorzy osiagneli takie same rezultaty obnizenia cholesterolu jak w przypadku statyn.

Ale dla tego efektu musieli uzyc wiele metod naturalnych na raz. M.in byly to psyllium, benecol, czerwona koniczyna i pare innych rzeczy.

Ale znowu przypomne, ze problemem autora watku nie jest cholesterol a trojglicerydy.
            • Gość: elam Re: Benecol IP: *.gdynia.mm.pl 28.04.05, 19:19
              A pamiętasz kiedy o tym pisałeś, bo strasznie dużo Twoich postów i nie mogę
              znaleźć
              • Gość: Artur Re: Benecol IP: *.ss.shawcable.net 28.04.05, 22:20
                Chyba tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=10706446&a=10708194
    • mela45 Re: trójglicerydy nadmiar 28.04.05, 22:10
      Mój poziom trójglicerydów 5 lat temu wynosił 260. Jadłam wtedy praktycznie
      beztłuszczowo ( tylko oliwa do surówki).Lekarz stwierdził, ze mam zła przemianę
      tłuszczową. Wtedy spróbowałam żywienia optymalnego tzn,. wysokotłuszczowego i
      niskowęglowodanowego. Po 3 tygodniach poziom trójglicerydów spadł do 57 i do
      dzzisiaj nie mam z tym kłopotów. Żywienie optymalne pozwala mi również
      utrzymywać poziom cukru na właściwym poziomie. Przedtem cukier wzrastał u mnie
      do 160. Mój tata ma 81 lat i od 3 lat stosuje zywienie optymalne co w efekcie
      pozwoliło na odstawienie wszelkich leków obniżających cholesterol i
      trójglicerydy a także ma zmniejszoną o połowę dawkę leków obnizających ciśnienie
      krwi. Leki obniżajace trójglicerydy i cholesterol są wyjątkowo szkodliwe dla
      wątroby co tata bardzo odczuł na sobie.Podrawiam i zyczę zdrowia . melka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka