Dodaj do ulubionych

DO WERONIKI _HCV

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:54
Jakim badaniem wykryłas zarażenie wirusem HCV? Czy to było badanie na
przeciwciała zółtaczki typu C, czy jakies inne?
I co Cie skłoniło do takich badań jakie miałas objawy. dzięki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Interka Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.05.05, 23:18
      Witam serdecznie
      Badanie na przeciwciala żóltaczki typu C.Możesz również wykonać HAV RNA wirusa
      metodą PCR.
      Pozdrawiam życząc zdrowia
      • Gość: Interka Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.05.05, 23:19
        sorry HCV RNA
        • Gość: KASIA Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 17:41
          Badania na przeciwciała zołtaczki typu C, robiłam., mam wynikm ujemny.
          Słyszałam jednak, ze pewnosc badania to 85%.
          Ja natomiast mamm kłucie w boku i problemy ze skórą na nogach. Nie wiem czy to
          omoze byc objaw zarazenia tez moze tak byc przy innym schorzeniu watroby.
          Słyszałam ze to drugie bdanie o ktorym piszesz juz 100 % wiarygodne, ale
          kosztuje 300 zł i chyba rzadko gdzie mozna je robić Pozdrawiam i czekam moze
          ktos ma więcej info na ten temat. Czy jest sens robic to badanie czy moze
          szukac innych przeyczyn.
          • Gość: KASIA Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:14
            up
    • Gość: Weronika Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 09.05.05, 21:44
      HCV wykryto u mnie przypadkowo, podczas badań do ubezpieczenia na życie
      (zachciało mi się ubezpieczyć na 200 tys)i ubezpieczyciel zlecił szereg badań
      min na HIV i antyHCV, anty HCV wyszedł niestety dodatni, nie miałam i nadal nie
      mam żadnych objawów, trochę swędzi mnie czasami skóra, ale wystarczy karotka i
      przechodzi. Jestem pod opieką jakieś śmiesznej poradni, żeby było ciekawiej,
      ani mój mąż, ani córka nie są zarażeni wirusem.
      Pozdrawiam W.
      • Gość: KASIA Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:26
        Bardzo dziękuję, ze się odezwałas. Czy wiesz w takim razie jak mogłaś się
        zakazić? pociszające, ze Twoja rodzina zdrowa, nawet mąż się nie zaraził (a
        wiec droga seksualna szczesliwie nie okazała się wystarczająca). pozdrawiam
        • Gość: Weronika Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 09.05.05, 22:54
          Lekarze twierdzą, ze zaraziłam się na patologii ciąży ( na 99%), leżałam długo
          w szpitalu i miałam dużo wkłuć dożylnych, nie wykluczają zarażenia
          okołoporodowego itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka