Gość: KASIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:54 Jakim badaniem wykryłas zarażenie wirusem HCV? Czy to było badanie na przeciwciała zółtaczki typu C, czy jakies inne? I co Cie skłoniło do takich badań jakie miałas objawy. dzięki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Interka Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.05.05, 23:18 Witam serdecznie Badanie na przeciwciala żóltaczki typu C.Możesz również wykonać HAV RNA wirusa metodą PCR. Pozdrawiam życząc zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interka Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.05.05, 23:19 sorry HCV RNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 17:41 Badania na przeciwciała zołtaczki typu C, robiłam., mam wynikm ujemny. Słyszałam jednak, ze pewnosc badania to 85%. Ja natomiast mamm kłucie w boku i problemy ze skórą na nogach. Nie wiem czy to omoze byc objaw zarazenia tez moze tak byc przy innym schorzeniu watroby. Słyszałam ze to drugie bdanie o ktorym piszesz juz 100 % wiarygodne, ale kosztuje 300 zł i chyba rzadko gdzie mozna je robić Pozdrawiam i czekam moze ktos ma więcej info na ten temat. Czy jest sens robic to badanie czy moze szukac innych przeyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 09.05.05, 21:44 HCV wykryto u mnie przypadkowo, podczas badań do ubezpieczenia na życie (zachciało mi się ubezpieczyć na 200 tys)i ubezpieczyciel zlecił szereg badań min na HIV i antyHCV, anty HCV wyszedł niestety dodatni, nie miałam i nadal nie mam żadnych objawów, trochę swędzi mnie czasami skóra, ale wystarczy karotka i przechodzi. Jestem pod opieką jakieś śmiesznej poradni, żeby było ciekawiej, ani mój mąż, ani córka nie są zarażeni wirusem. Pozdrawiam W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:26 Bardzo dziękuję, ze się odezwałas. Czy wiesz w takim razie jak mogłaś się zakazić? pociszające, ze Twoja rodzina zdrowa, nawet mąż się nie zaraził (a wiec droga seksualna szczesliwie nie okazała się wystarczająca). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: DO WERONIKI _HCV IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 09.05.05, 22:54 Lekarze twierdzą, ze zaraziłam się na patologii ciąży ( na 99%), leżałam długo w szpitalu i miałam dużo wkłuć dożylnych, nie wykluczają zarażenia okołoporodowego itp Odpowiedz Link Zgłoś