Dodaj do ulubionych

hcv a ciąża?

IP: *.nysa.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 19:16
Mam hcv +. W biobsji nie wykazano żadnych cech procesu czynegogo zapalenia,
włóknienia ani cholestazy., ale test HCV rNA wyszedł mi dodatni. Szukam
dziewczyn, które mają hcv + i urodziły dziecko lub zamierzają zajść w ciążę,
aby podzieliły się swoim doświadczeniem w tym temacie. Co mówili lekarze,
jakie zlecali badania itp. Czekam na wiadomości. Pozdrawiam. Mój numer
gg5510568 lub adres edziawz@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Weronika Re: hcv a ciąża? IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 09.05.05, 21:49
      Urodziłam zdrowe dziecko, będąc zarażona HCV, do lekarza chodziłam prywatnie,
      oprócz badań "normalnych", byłam pod opieką poradni i robiłam badania poziomów
      enzymów .
      • Gość: KASIA Re: hcv a ciąża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:28
        przepraszam, ze pytam, ale co skłoniło cie do wykonania testu HCV RNA, miałas
        jakies objawy?
        • Gość: kiki11 Re: hcv a ciąża? IP: *.nysa.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 09:20
          hej. byłam na kontrolnej wizytcie w poradni chorób wątroby z wynikami: biobsją
          itp. Lekarz po tym jak obejrzał moje wyniki biobsji i inne badania zasugerował,
          że prawdopodobnie zwalczyłam wirusa. Pewność miał dać test HCV RNA. musiałam
          zrobić go prywatnie. Kosztuje to we Wrocławiu 250 zł.Ciekawe co teraz mi powie.
          Wiyte mam na listopad. Pozdrawiam i chętnie nawiążę kontakt z osobami z HCV.
      • Gość: kiki11 Re: hcv a ciąża? IP: *.nysa.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 09:23
        Hej Weronika, a możesz napisać mi jak przebiegała Twoja ciąża, jak rodziłaś,
        czy karmiłaś maleństwo? A jak u ciebie badania: biobsja i inne. Byłaś poddana
        leczeniu interferonem.?Pozdrawaiam.
        • Gość: KASIA Re: hcv a ciąża? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:38
          Rozumiem, ale skąd wogóle wpadlas na pomysł,zeby zbadac się w kierunku
          zarazenia tym wirusem, czy miałas i masz jakies objawy choroby?
          • Gość: nenya Re: hcv a ciąża? IP: *.lj.pl / *.lj.pl 10.05.05, 20:50
            dołącznie do prometeuszy, to grupa i lista dyskusyjna chorych na hcv i inne
            schorzenia wątroby, tam się kilkoro dzieci ostatnio urodziło!
            www.prometeusze.pl
          • Gość: kiki11 Re: hcv a ciąża? IP: *.nysa.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 21:39
            Zbadałam się, bo podczas ciąży (szósty miesiąc) starsznie swędziało mnie całe
            ciało. drapałam się do krwi. Ginekolog zleciła badania prób wątrobowych, które
            wyszły znacznie podwyższone. Wtedy zrobiono badania na przeciwciała HBS i HCV.
            No iwyszło hcv+. Było to w marcu 2004. W sierpniu 2004 zrobiono mi biobsję. Po
            porodzie nomy prób się uregulowały i do dziś mam dobre. Badam je raz w miesiącu
            i jeszcze bilirubine,gamma GT. Czuję się dobrze. tylkko jak za dużo myślę o tej
            chorobie to zaczyna coś mnie kłuć. Ale to już chyba ze strachu.A badanie HCV
            RNA zasugerował mi lekarz, aby upewnić się czy mam wirusa.Robiłam to na swój
            koszt(250zł) we Wrocławiu na koszarowej..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka