Dodaj do ulubionych

skurcze:(( dlaczego? jaksobie z nimi radzic?

17.07.05, 06:43
Mam ostatnio okropne skurcze w lydkach i stopach. BUdze sie w nocy z bolu i
nie moge w ogole rozciagnac miesni, tak mocno sie zaciskaja:( Traz tez nie
moge spac, bo co sie poloze to lapie mnie skurcz, a jak chodze jest lepiej.

Z czego moze cos takiego wynikac? Za malo magnezu? (juz wykam tabletki, ale
od niedawna)POtasu? (jem duzo pommidorow)

Bede wdzieczna za jakies rady,
KOciamama.
Obserwuj wątek
    • longwehicle Re: skurcze:(( dlaczego? jaksobie z nimi radzic? 17.07.05, 07:07
      Witaj!
      mam to samo,ale w moim wypadku jest to wynik zażywania furosemidu/zła
      krążeniówka/do tego zażywam kalipoz.Od paru dni nie znika obrzęk stóp,podwoiłem
      dawkę..dalej nic.Skurcze łapią mnie coraz częściej,wyjątkowo bolesne i
      długotrwałe.
    • kociamama Re: skurcze:(( dlaczego? jaksobie z nimi radzic? 17.07.05, 10:55
      Ale ja nie uzywam zadnych lekow:( Tn oprocz furaginu i antykoncepcyjnych. Ale
      antykoncepcyjne to od wielu lat, moze to ten furagin?? A moze cwicze za malo.
      Wyniki krwi ostatnio robilam i wszystko bylo w normie. NIe wiem, o co chodzi.

POzdro,
      Kociamama.
      • jadwiga_r Re: skurcze:(( dlaczego? jaksobie z nimi radzic? 17.07.05, 11:18
        Wczesniej na Forum czytałam,że w czasie przyjmowania Furaginu łapią skurcze.
        Może poczytaj w ulotce od Furaginu o działaniach ubocznych.
        • amistan Re: skurcze:(( dlaczego? jaksobie z nimi radzic? 17.07.05, 16:08
          jedzcie, jedzcie dziewczyny ten magnez i potas, a także wapń. trochę
          cierpliwości, pewnie wam pomoże. a po co ten furagin? to też nie jest obojętny
          lek...
      • izkak22 Re: skurcze:(( dlaczego? jaksobie z nimi radzic? 02.08.05, 14:58
        mam ten sam problem ale moj lekarz stwierdzil ze wiecej kubusiow piz ale mam do ciebie inne pyatnie takze zazywam furagin i antykoncepcyjen cilesty czy one maja na siebie jakies wplyw czy furagin obniza antykoncepcje??dziei za szybka odpwoiedz na izkak22@o2.pl
    • villac Re: skurcze:(( dlaczego? jaksobie z nimi radzic? 17.07.05, 19:52
      Odpowiadam: brak magnezu i potasu, jest b ciepło, pijesz z pewnością duże
      ilości płynów a w/w pierwiastki wypłukiwane są jako pierwsze stąd zazwyczaj
      nasilenie problemów u wielu osób o tej porze roku. Ponadto jeśli pijesz kawę a
      jeszcze do tego mocną herbatę- bingo- oba napoje wprost fantastycznie wiążą
      magnez i potas i czyszczą z niego organizm.
      Przez 10 dni bierz: 3 x dziennie 1 magvit plus 2 x dziennie wypijaj torebkę
      Kalium Effervescens(niestety potas w torebkach jest na receptę) ale on jest
      absolutnie najskuteczniejszy i najszybciej wchłaniany. Praktycznie po 2-3 dobie
      powinnaś juz odczuwać znaczną poprawę.Jeśli będziesz miała problemy w dalszym
      ciągu bierz profilaktycznie magnez 1 x dziennie do września a potas zastąp:
      jedną butelką soku pomidorowego+świeże pomidory+ketchup. Jedzenie samych
      pomidorów niespecjalnie przynosi efekty gdyż musiałabyś jeść ich bardzo dużo
      żeby odczuć poprawę. Dodatkowo jedz częściej zupy pomidorowe z dużą ilością
      przecieru. Jeśli nie pijesz kawy i mocnej herbaty, sądzę, że nie będziesz
      musiała jeść zwiększonych ilości produktów pomidorowycvh, dziesięciodniówka
      powinna Ci wystarczyć. Zatem wykombinuj od lekarza receptę na potas+kup bez
      recepty magvit i...do dzieła.
      • snajper55 Re: skurcze:(( dlaczego? jaksobie z nimi radzic? 18.07.05, 00:24
        villac napisał:

> Przez 10 dni bierz: 3 x dziennie 1 magvit plus 2 x dziennie wypijaj torebkę
        > Kalium Effervescens(niestety potas w torebkach jest na receptę) ale on jest
        > absolutnie najskuteczniejszy i najszybciej wchłaniany.

A nie lepiej zamiast potasu w proszku zjeść trochę owoców (banany) i pomidorów ?

S.
    • aapril Ja łykam drożdże 05.08.05, 14:34
      jaka to ulga móc przeciągnąć się rano w łóżku i nie zapłakać z bólu:) i kiedy w
      nocy nie budzą bolesne skurcze. ja łykam drożdże (zaparzam i pije -fuj :)) albo
      witamine B complex
      • krutikow Skurcze a Furagin 05.08.05, 15:04
        To ja juz wielokrotnie pisalam na forum o skurczach w rezultacie brania
        furaginy i wyplukiwania przez nia potasu i jeszcze raz potwierdzam ten fakt i
        te zaleznosc, wyjasnialam to z lekarzami i farmaceutami, na ulotce , niestety,
        nie ma o tym mowy, a szkoda. Furaginem leczylam sie dlugo, pomagaly mi tabletki
        Aspargin i do 2 l. soku pomidorowego dziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka