Dodaj do ulubionych

OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!!

30.07.05, 17:21
OPERACJA LASEROWA OCZU METODĄ LASIK. MAM PYTANIE CZY KTOŚ MIAŁ??? TEN
ZABIEG??? JAK TO PRZEBIEGA??? PROSZĘ O ODPOWIEDZI!!!! POZDRAWIAM!!!!
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 30.07.05, 17:23
      1. nie krzycz
      2.
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=lasik
      • jednapani do gryzelda....... 30.07.05, 18:28
        A TO Ci wystarczy???????????
        • jednapani Re: do gryzelda....... 30.07.05, 18:29
          szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html
          Wystarczy wpisac lasik na wyszukiwarke!
          • jednapani Re: do gryzelda....... 30.07.05, 18:32
            Wklejam poczatek z wyszukiwania...

Znaleziono: 37 nowe wyszukiwanie

[1] Polecam lasik!
            autor: Gość portalu: ela data: 2005-07-25 14:41:14.0 *.dialog.net.pl /
            *.dialog.net.pl

[2] lasik ..powtornie
            autor: Gość portalu: goga data: 2005-05-06 14:10:19.0 *.torun.mm.pl

[3] Re: Polecam lasik!
            autor: Gość portalu: ela data: 2005-07-25 14:43:23.0 *.dialog.net.pl /
            *.dialog.net.pl

[4] Re: lasik ..powtornie
            autor: Gość portalu: ewa data: 2005-05-06 14:16:11.0 *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl

[5] Re: lasik ..powtornie
            autor: Gość portalu: goga data: 2005-05-07 13:25:56.0 *.torun.mm.pl

[6] Re: lasik ..powtornie
            autor: Gość portalu: m data: 2005-05-07 18:48:04.0 *.chello.pl

[7] Re: lasik ..powtornie
            autor: cafe_justysia data: 2005-05-07 20:21:44.0

[8] Re: lasik ..powtornie
            autor: Gość portalu: goga data: 2005-05-09 08:23:09.0 *.torun.mm.pl

[9] Re: lasik ..powtornie
            autor: wiki24 data: 2005-05-09 13:18:36.0
    • gryzelda5 Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 31.07.05, 15:01
      Czy ktoś miał przeprowadzony zabieg metodą LASIK na ul.Grzybowskiej w
      warszawie???? Jakie były odczucia??? czy wszystko było ok???
      • szaser Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 01.08.05, 09:14
        Od wielu lat przymierzałem się do laserowej korekcji wzroku. Czekałem a to na
        rozwój mikrochirurgii, a to na spadek ceny. W końcu zdecydowałem się na CMO
        OKOLASER w Warszawie, na ul. Boya (przenieśli się na Grzybowską do wieżowca).
        Za 250 pln przeszedłem bardzo dokładne
        badania (w sumie trzy dni). Najpierw zoperowano jedno oko, a za 15 dni drugie.
        Zwolnienie L 4 trwało miesiąc czasu. Mimo że chciałem mieć operację metodą
        LASIK, zoperowano mnie na oba oczy metodą LASEK. Przy pierwszym oku, podczas
        zdejmowania przez okulistkę soczewki opatrunkowej po 15 dniach, doznałem
        prawdopodobnie uszkodzenia warstwy podstawowej rogówki, bo bardzo mnie
        zabolało. Od tego czasu (a było to w styczniu) na owo oko widzę z daleka dużo
        gorzej, niż na drugie operowane później. Badania okulistyczne wychodzą podobno
        prawidłowo, ale dziwnym trafem zauważyłem, że mam astygmatyzm na tym pierwszym
        oku. Okulistka teraz wyszukuje rozmaite usprawiedliwienia dla nieudanej
        operacji. Twierdzi między innymi, że ona w ogóle nie chciała mnie operować, bo
        mam zespół gubienia barwnika i jaskrę? Od czasu operacji nie mogę w ogóle
        prowadzić samochodu, wieczorem bardzo źle widzę (nieostro i podwójnie), również
        w czasie zmęczenia fizycznego i psychicznego. Wpuszczam do obu oczu niesamowite
        ilości coraz to nowych, bardzo drogich (30 ± 60 pln) kropli sterydowych,
        zwężających i zwilżających oko, po kilka razy dziennie, co utrudnia mi normalne
        funkcjonowanie (podróże ze sterylną walizeczką na krople). Po wielokrotnych
        rozmowach w klinice przekonałem się, że operacje korygujące są jeszcze w
        powijakach, a ich ostateczny wynik jest dziełem przypadku i żaden lekarz nie
        jest mi w stanie zagwarantować zerowej korekcji wzroku na obu oczach. Odbywa
        się to jedynie drogą celowania „ile by tu panu zostawić, żeby nie
        przedobrzyć!”. Za wizyty po miesięcy trzeba płacić po 50 pln, a po trzech
        miesiącach po 80 pln. Przy komplikacjach, których doświadczyłem, wizyty
        wypadają co ok. 1-2 tygodnie. Wymyślane są kolejne usprawiedliwienia dla źle
        zoperowanego oka:
         W tym wieku (po 40) ludzie w ogóle już noszą okulary ( to po co mi w takim
        razie była korekcja –2,5 dpt na oba oczy),
         Zapisze panu okulary na astygmatyzm, żeby mógł pan prowadzić samochód,
         Nie będziemy sponsorować pana częstych wizyt,
         Nie chciałam pana operować, ale pan się uparł (oczywista nieprawda),
         No widzi pan miał pan jaskrę i zespół gubienia barwnika, a nic pan nie
        powiedział (nieprawda, byłem zdrowy)i wiele innych.
        Radzę z dobrego serca poważnie przemyśleć decyzje o operacji, bo mi się wydaje,
        że jeszcze obecnie w Polsce operacje, te nie są tak doskonale zaplanowane i
        przemyślane, a jeszcze dużo zależy od okulisty, a nie od komputera. Mówię to na
        podstawie autopsji. Do dziś walczę o nowy zabieg, ale nie chcą o tym słyszeć,
        chyba spotkamy się w sądzie.

• ateresa21 Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 01.08.05, 09:57
          Rozmawialam z lekarzem okulistą na temat operacji laserem w sprawie syna
          (astygmatyzm).
          Prosiłam o szczerą wypowiedz.
          Usłyszałam: taką operację mozna przeprowadzić tylko raz poniewaz (siatkowka czy
          cos tam innego) robi się pod wplywem lasera cienka i zabiegu nie można
          powtorzyć. Więc trzebaq dokladnie dowiedziec się o konksekwencjach takich
          operacji.
        • krzysp1980 Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 12.08.05, 23:23
          Rowniez mialem operacje na Grzybowskiej w Wwie. Co ciekawe, wrazenia sa podobne
          do tych jakie opisal Szaser, ale nie tak radykalne. Takze czulem bol po
          zrywanych soczewkach (czyzby tak fachowo potraktowala nas ta sama pani doktor?)
          i przez 1-2 dni ledwo widzialem na oczy. Potem na szczescie bylo lepiej, ale w
          nocy do dzis widze beznadziejnie (razace kule swiatel pare razy wieksze niz w
          rzeczywistosci a reszta to ciemnosc). Aplikowano mi tak jak Tobie rozne krople
          i nic. Oczywiscie o komplikacjach i mozliwych skutkach ubocznych przed operacje
          mnie nie uprzedzono.
    • villac Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 01.08.05, 14:42
      Przeczytaj co podała >1979misi<.
      Zgroza to łagodne określenie po tym co przecytałem, jesteśmy w dalszym ciągu w
      pewnych dziedzinach królikami doświadczalnymi......
    • fruzia80 Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 15.08.05, 22:10
      Ja miałam zabieg 2,5roku temu w klinice MAVIT w Warszawie, wada -3,5 dioptrii i
      astygmatyzm. Od tego czasu nie miałam żadnych komplikacji, w zasadzie już kilka
      godzin po zabiegu zwiedzałam Warszawę, ponieważ widziałam idealnie. Nic mnie
      nie bolało, nic złego się nie działo, pomimo tego, że przed zabiegiem byłam
      przez lekarza uprzedzana o komplikacjach. Po mnie zabieg zrobiło sobie kilku
      znajomych, nikt nie ma żadnych komplikacji. Co do metody - ja miałam Lasik,
      metoda Lasek jest tańsza, ale bardziej inwazyjna, oko dłużej dochodzi do
      siebie. Po zabiegu wzięłam sobie tydzień urlopu z pracy, ponieważ pracuję przy
      komputerze. Ja gorąco polecam zabieg. Rozumiem, że ktoś być może nie był z
      niego zadowolony lub jest przeciwnikiem laserowej korekcji, ale ja jestem jej
      gorącym zwolennikiem.
      • katerina24 Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 15.08.05, 23:17
        Rozumiem ze u Ciebie zabieg się udał ,ale ja szczerze rozmawiałąm ze swoim
        zaprzyjażnionym okulista ,facet jest znany w środowisku etc powiedział mi:sam
        bym go sobie nigdy nie zrobił ,powiedzial że jest wiele powikłańnp cięzki
        zespół suchego oka etc i o tym sie nie "trąbi"ale pomyłki,problemy nie są
        warte "zachodu"Szaser współ czuję Ci ja mam inne problemy z oczyma ale wyglada
        to też nieciekawie ,czy zabieg robiła Ci dr A?Czy ktoś inny???
        • szaser Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 16.08.05, 08:14
          Zabieg miałem robiony przez dr Małgorzatę G.
          • krzysp1980 Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 16.08.05, 23:23
            Mnie tez zabieg robila pani G, ktora jak mi sie wydaje nie jest dr. lecz lek.
            med? Rzeczywiscie ta kobieta nie wyglada na fachowca. W mojej sprawie x razy
            sie mylila (chodzilo np. o to jak szybko i w jaki sposob wzrok bedzie
            stabilizowal) albo celowo opowiadala bajki choc nie bardzo rozumiem dlaczego
            (typu ze juz po kilku dniach od zabiegu bede normalnie pracowac, gdy mi sie
            dlugo wzrok nie poprawial to plotla ze to juz za pare dni, te pare dni mijalo,
            potem znow ta sama gadka i tak przez przez wiele tyg). Mialem wrazenie ze ona
            nie bardzo wie co robi albo czesto raczej nie wie co robic i gada cos na
            odczepnego.
            • szaser Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 17.08.05, 08:16
              Z ich strony internetowej wynika, że już ma doktorat. A mało tego, właśnie ona
              specjalizuje się w leczeniu powikłań po zabiegach refrakcyjnych! Może dlatego
              doprowadza do nich?
              • mango19 Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 17.08.05, 12:13
                jezuuu..az strach sie bac! :/
              • katerina24 Re: OPERACJA LASEROWA OCZU!!!!! 17.08.05, 16:35
              • katerina24 Re: do szasera 17.08.05, 16:37
                Ja Cię rozumiem mnie tez lekarz nieźle załatwił ,najlepsze jest że po fakcie
                wogóle nie widza problemu i próbuja z Ciebie idiote zrobić kiedy doskonale
                się wie że to PO ich interwencji sprawa sie NAPRAWDĘ zrobiła wielka,nie
                poddawaj się i jesli mozesz zaskarż!!!!!!!!!!!!!pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka