magdatwenty 12.08.05, 15:30 Chcę zapytać, co zrobić, żeby nie przytyć ponownie po trzytygodniowej głodówce. Jak powinna wyglądać po niej dieta- co jeść i ile spożywać kcal??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur.kalinski Re: głodówka 16.08.05, 17:07 Zależy kim jesteś - ile masz lat, ile warzysz, jak pracujesz, co jadałaś do tej pory, jaki jest Twój stan zdrowia, czy masz dzieci, czy dopiero zamierzasz? Generalnie 3 tygodnie to bardzo długi okres głodowania i zakładam, że wcześniej robiłaś już krótsze głodówki i mam przy tym nadzieję, że nie zrobiłaś sobie krzywdy :/ Zatem po okresie głodowania należy powoli zwiększać ilości pożywienia zaczynając oczywiście od produktów lekkostrawnych i płynnych. Trzeba pamiętać, że żołądek jest bardzo obkurczony i nie należy go bardzo obciążać, dlatego trzeba jeść mniejsze porcje, ale za to częściej. Koniecznie też należy zadbać o odpowiednią suplementację witaminowo-mineralną, żeby odbudować poziomy witamin i składników mineralnych w organizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdatwenty Re: głodówka 17.08.05, 11:06 Więc mam Panie Doktorze 20 lat, przy wzroście 166 cm ważę 78 kg ;/, jeśli chodzi o moje zdrówko- to nie choruję na żadne choroby, nie mam dzieci, ale oczywiście w przyszłości planuję... Przyznaję się bez bicia, że moja waga jest tak duża zapewne przez słodycze- nie potrafiłam ich sobie odmówić- ale koniec z tym :) Wcześniej moja najdłuższa głodówka trwała 5 dni. Obecnie jestem na głodówce już w sumie ósmy dzień- z tym, że założyłam sobie, że co 6 dni będę robić sobie jednodniową przerwę i dlatego przedwczoraj spożyłam w ciągu dnia 900 kcal. -Czy to na początek nie za dużo??? Odpowiedz Link Zgłoś