Dodaj do ulubionych

Dziwny długotrwały kaszel

17.08.05, 11:49
Od ponad 2 mies. mam kaszel na poczatku myslalem ze to zwykle przeziembienie
ale trwa to juz bardzo długo i nie mialem innych objawów np kataru. Obecnie
jest juz co prawda mniej dokuczliwy niz na poczatku kiedy przez tydzien nie
dawal mi praktcznie spac w nocy dłuzej niz 1godz bez budzenia sie. Badania
krwi i przeswietlenie płuc nic nie wykazało. Podobny kaszel od 1 mies. ma
moje krewna ktora mieszka ze mną. Podczas kaszlu mam odruchy wymiotne i
cieżko mi złąpac powietrze dusze sie - moze ktos wie co to moze byc ?
Obserwuj wątek
    • nonika1 Re: Dziwny długotrwały kaszel 17.08.05, 12:08
      Kurcze ja mam to samo?
      kaszel jest suchy i w nocy nie dawał mi spać...mam dokładnie te same odruchy
      wymiotne gdzies przeczytałam ze nasilający się kaszel zwłaszcza wieczorami może
      byc objawem uczólenia...ale fajnie by było gdyby jakis specjalista z forum
      skrobnął na ten temat kilka słów
      Pozdrawiam
      nonika1@gazeta.pl
      • magda985 Re: Dziwny długotrwały kaszel 17.08.05, 15:08
        Może do alergologa? Może to kaszel astmatyczny?? pozdrawiam :)
    • fiska1 Re: Dziwny długotrwały kaszel 17.08.05, 15:13
      Moja 3,5 letnia córka ma podobny kaszel suchy , który nasila się wieczorem lub
      z samego rana. Nie widzę innych objawów.
    • kapiszoni Re: Dziwny długotrwały kaszel 17.08.05, 15:53
      Alergia to to raczej nie jest bo to zaczeło sie nagle i gwałtownie a poza tym
      tak jak napisalem bardzo podobny kaszel ma od miesiaca moja 13 letnia krewna
      mieszkająca przez lato z nami. Ja mam 30 lat byłem u lekarza w szpitalu
      zakażnym i u internisty, brałem przez 3 tyg antybiotyki a obecnie leki na
      kaszel i nic kaszle nadal
      • magda985 Re: Dziwny długotrwały kaszel 17.08.05, 18:11
        A nie brales pod uwage tego że możesz byc uczulony na cos co teraz bardzo mocno
        pyli ? Alergia pojawia się nagle.Moze sprobuj skonsultowac się z alergologiem.
        Życzę zdrowka :)
      • bardu Re: Dziwny długotrwały kaszel 17.08.05, 21:53
        Najlepiej wybierz się do dobrego - ale naprawdę dobrego internisty - przyczyn
        może być wiele. Ja kasłałam 7 lat i dopiero po tych 7 latach trafiłam na
        przyzwoitego lekarza, który skierował mnie na badania do szpitala i okazało się,
        że kaszel jest związany z przepukliną rozworu przełykowego. Wiele ludzi to ma
        ale nie ma o tym pojęcia. Mnie robili gastroskopię i prześwietlenie żoładka i
        dwunastnicy z kontrastem, potem po potwierdzeniu diagnozy jeszcze inne, bardziej
        specjalistyczne badania. Głupio to brzmi, ale okazuje się, że można mieć kaszel
        z powodu choroby żołądka. Możesz też wybrać się do pulmonologa, który wykluczy
        (lub potwierdzi) chorobę płuc lub oskrzeli.
        • anmar123 Re: Dziwny długotrwały kaszel 17.08.05, 22:10
          Miałem kaszel, ale z odksztuszaniem wydzieliny. Internista, radiolog i
          pulmonolog nic nie stwierdzili. A męczył mnie ten kaszel dość długo. Mieszkam w
          uzdrowisku z tężniami. Zacżłem robić spacery na tężnie. Przez trzy tygodnie po
          pół do godziny. Kaszel ustąpił. Mam spokój od roku.
          Może pomogą inhalacje!
    • jozica Re: Dziwny długotrwały kaszel 17.08.05, 22:13
      O, z takim kaszlem wybierz sie na poczatek do kardiologa. Tak niestety moga
      objawiać się schorzenia układu krążenia

kapiszoni napisał:

> Od ponad 2 mies. mam kaszel na poczatku myslalem ze to zwykle przeziembienie
      > ale trwa to juz bardzo długo i nie mialem innych objawów np kataru. Obecnie
      > jest juz co prawda mniej dokuczliwy niz na poczatku kiedy przez tydzien nie
      > dawal mi praktcznie spac w nocy dłuzej niz 1godz bez budzenia sie. Badania
      > krwi i przeswietlenie płuc nic nie wykazało. Podobny kaszel od 1 mies. ma
      > moje krewna ktora mieszka ze mną. Podczas kaszlu mam odruchy wymiotne i
      > cieżko mi złąpac powietrze dusze sie - moze ktos wie co to moze byc ?
      • krutikow Re: Dziwny długotrwały kaszel 17.08.05, 22:41
        A poki co , kup i zazywaj STODAL, syrop homeopatyczny firmy BOIRON, poczytaj o
        ich preparatach na www.boiron.pl. Pozdrawiam
        • jozica Re: Dziwny długotrwały kaszel 17.08.05, 22:43

A póki co niczego nie zażywaj tylko w te Pędy do lekarza!
          krutikow napisała:

> A poki co , kup i zazywaj STODAL, syrop homeopatyczny firmy BOIRON, poczytaj o
          > ich preparatach na www.boiron.pl. Pozdrawiam
    • kapiszoni Re: Dziwny długotrwały kaszel 18.08.05, 00:24
      ja byłem u lekrzy pana internisty i prof. ze szpitala zakażnego ale nie bardzo
      wiedzieli od czego ten kaszel tak jak pisalem wczesniej badania krwi i
      przezswietlenei nic nie wykrylo - podejrzewam w zwiazku z tym ze od miesiaca
      kaszle tez moja krewna to ze to jakis wirus ?
      • krutikow Re: Dziwny długotrwały kaszel 18.08.05, 01:32
        Z uporem manjaka powtorze - STODAL!!!I zdrowka zycze.
        • krutikow Re: Dziwny długotrwały kaszel 18.08.05, 01:33
          Sorry, mialo byc maniaka, oczywiscie.
          • ilirija Re: Dziwny długotrwały kaszel 18.08.05, 13:37
            Kaszel, a szczególnie nocny moze być spowodowany refluksem żołądkowo przełykowym

pozdrawiam
            • kapiszoni Re: Dziwny długotrwały kaszel 18.08.05, 14:22
              ale powtazam kaszle w ten sam sposob moja krewna wiec to raczej jakis wirus
              • dosha Re: Dziwny długotrwały kaszel 18.08.05, 15:22
                Moze razem macie uczulenie.
    • kotka.szrotka Re: Dziwny długotrwały kaszel 18.08.05, 16:55
      Ja mam kaszel już drugi miesiąc i jest to pozstałość po przeziębieniu. Lekarka
      stwierdziła: płuca, oskrzela i gardło czyste, ma pani zapalenie tchawicy.
      Śluzówka tchawicy musi się zregenerować i może to trwać parę tygodni I
      faktycznie w przeszłości miałam podobne ataki duszącego kaszlu nawet przez parę
      miesięcy. Tyle u mnie.
      • magdallena27 Re: Dziwny długotrwały kaszel 18.08.05, 18:39
        Proponuje zrobić sobie wymaz z gardła w kierunku Chlamydii, potrafią byc
        upierdliwe i powodowac suchy męczący kaszel trudny do leczenia , często
        wystepuje w skupiskach ludzi i wśród członków rodziny
      • kapiszoni Re: Dziwny długotrwały kaszel 18.08.05, 18:47
        No tak ale mam podstawy uwazac ze to jakis wirus bo kaszle tez moja krewna od
        jakiegos czsu w taki sam sposób - nie wiem moze to koklusz ??
        • chantal11 Re: Dziwny długotrwały kaszel 18.08.05, 19:54
          ciagle powtarzasz ze kaszel taki ma i twoja krewna.to zrobcie sobie razem bad.w
          kierunku alergicznym i basta
          • lilka24 Re: Dziwny długotrwały kaszel 20.08.05, 00:48
            A czy posożyty (niektóre) nie powodują kaszlu?
            • agula60 Re: Dziwny długotrwały kaszel 20.08.05, 02:52
              Czy kaszlacy = palacy? Jesli tak mozna rozwazac raka pluc. Mowie serio.
              • havlicek Re: Dziwny długotrwały kaszel 20.08.05, 09:40
                A leczysz czyms ten kaszel, sprobuj Stodal lub inny homeopatyczny, ktos tam
                wyzej mial racje, ze homeopatia bez wzgledu na etiologie kaszlu uruchomi Twoj
                organizm do walki z nim, porob inhalacje z Walidolo, Oilbas czy czegos takiego.
                popij herbate z dodatkiem Apipulmolu, to wszystko naturalne srobki, bardzo
                pomocne, jesli sie je stosuje 4-5 razy dziennie przez pewien czas, na pewno
                zmniejsza dolegliwosci, moze calkowicie je usuna, jesli to wirus, a jesli
                alergia zmniejsza, a Ty wowczas zrobisz badania, jesli kaszel utrzyma sie po
                podanej przeze mnie kuracji.
                • kapiszoni Re: Dziwny długotrwały kaszel 20.08.05, 13:04
                  Jesli chodzi o palenie to nie pale - kaszle nadal i kaszle w ten sam sposób
                  moja krewna wiec to chyba jakis wirus bo raczej nie przypadek duzy przypadek
                  • bardu Re: Dziwny długotrwały kaszel 20.08.05, 17:43
                    kapiszoni napisał:
                    > Jesli chodzi o palenie to nie pale - kaszle nadal i kaszle w ten sam sposób
                    > moja krewna wiec to chyba jakis wirus bo raczej nie przypadek duzy przypadek
                    Wiesz co, w tym samym czasie kaszle tysiące osób - czy to znaczy, że oni wszyscy
                    mają wirusa? Ja kaszlę bo mam refluks, moja ciocia kaszle bo ma zapalenie
                    oskrzeli, moja przyjaciółka kaszle bo ma wysuzoną śluzówkę a szef bo pali
                    papierosy. Przyczyn kaszlu może być wiele. Ludzie odpowiadają Ci co może być
                    przyczyną a tylko ciągle swoje. Idź do lekarza i przebadaj się porządnie. Jeśli
                    jesteś przekonany, że to wirus to go lecz.
                    • kapiszoni Re: Dziwny długotrwały kaszel 20.08.05, 21:28
                      Ok ale moja krewna zaczeła kaszlc po tym jak z nami zamieszkala kaszle w ten
                      sam charakterystyczny sposób co ja (kłopot ze złapaniem powietrz odruch
                      wymiotny) i to traw u niej juz miesiac a u mnie ponad 2, ona ma lat 14 ja 30
                      nidgy nie maiała takiego kaszly tak samo jak ja. Na tej podstawie zakladam ze
                      to wirus ale oczywiscie moge sie mylic
                      • mariantonina Re: Dziwny długotrwały kaszel 26.08.05, 07:26
                        kapiszon, mam to samo :-(
                        u mnie w rodzinie też dwie osoby chorują, ja i tata
                        myślisz, że to wirus?
                        jak sobie z tym radzisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka