toruniens 26.08.05, 18:28 słyszałem, że doddaje się mydło -w jakiej ilości. Że są w aptece gotowe to wiem, ale nie o nie mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: LEWATYWA -jak, czym, się robi itp 26.08.05, 18:37 woda z rozpuszczonym mydłem,taka żeby była "dobrze mydlana".... nie ma specjalnych proporcji... Odpowiedz Link Zgłoś
starzec1 Re: LEWATYWA -jak, czym, się robi itp 28.08.05, 11:17 Mnie też interesuje. -Jaka obiętość ? Jeszcze jakieś szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: LEWATYWA -jak, czym, się robi itp 28.08.05, 13:12 www.wrozka.com.pl/11_00/78.html medycyna.linia.pl/lewatywa.html www.bioter.pl/rady/lewatywa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: LEWATYWA -jak, czym, się robi itp 28.08.05, 16:01 W aptece sa do kupienia male lewatywki - enemy. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: LEWATYWA -jak, czym, się robi itp 28.08.05, 19:32 netka2 napisała: > W aptece sa do kupienia male lewatywki - enemy.... które nadają się najwyżej dla małych dzieci.... jeśli dorosły ma zaleganie mas kałowych ,bądź kamienie kałowe, to należy wprowadzić bardzo głęboko grubą kankę/tzw suchą rurkę/ aby na zasadzie wypierania wprowadzona woda powodowała parcie powodujące opróżnianie jelita grubego.... dobrze mydlana woda w ilości około litra u doroslego robi swoje, inaczej więcej jest przygotowań niż efektu... Odpowiedz Link Zgłoś