rea1 05.09.05, 21:59 zgrubiala skora na lokciach- tre pumeksem, pilingami, cytryna i nic, wygladaja jak brudne. Czytalam, ze to moze byc zwiazane z choroba tarczycy. Oznaczalam hormony- niby w normie. Czy wie ktos jaki moze byc powod? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okrutny_mariuszek Re: brudne lokcie 05.09.05, 22:55 przyznam się że miałem podobnie przestałem się opierać łokciami i przeszło (trochę trwało) wbrew pozorom piszę b.poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
rea1 Re: brudne lokcie 06.09.05, 01:00 dzieki, ale to jednak chyba nie o to chodzi, ja sie nie opieram o stoly Odpowiedz Link Zgłoś
rybaczka Re: brudne lokcie 06.09.05, 08:34 hmmm ja mam podobnie tylko z kolanami, takie plamki ciemne -wyglądają jakbym nie myła kolan.ja kupiłam sobie krem do stóp przesuszonych (lirene) ( ze wskazaniem na łokcie i kolana-likwidujący szorstkość.dobrze wygładza. Odpowiedz Link Zgłoś
katerina24 Re: brudne lokcie 06.09.05, 10:36 a sprawdzałaś przeciwciała przeciwtarczycowe Anti TG i Anti TPO?? Nie tylko same tsh i ft 4 sie liczy ,możesz używać kremu hasceral lub xerial 30 laboratoriów SVR lub solcokerasal Odpowiedz Link Zgłoś
ala261 Re: brudne lokcie 06.09.05, 17:26 Cos w tym chyba jest,ze to tarczyca ma ztym zwiazek.Ja choruje na Hashimoto i mam takie ciemne łokcie i kolana chociaz ciągle je myje. Odpowiedz Link Zgłoś