netka2 09.09.05, 10:41 Czy ktoras z was wziela ta szczepionke??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetka191 Re: Uro-vaxon 09.09.05, 19:50 prawdę mówiąc nawet nie wiem co to jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: Uro-vaxon 09.09.05, 20:55 To szczepionka na czeste infekcje drog moczowych. Prosze o jakas porade, czy jest skuteczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anetka191 Re: Uro-vaxon 10.09.05, 21:04 przykro mi - nic o tej szczepionce nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ania08 Re: Uro-vaxon 21.09.05, 22:08 O,ile pamięta ta szczepionka jest w tabletkach (jeśli dobrze pamiętam) na mnie to nie podziaało ale ja mam inny problem nie zapalenie pęcherza a częste chodzenia do toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: Uro-vaxon 02.10.05, 21:02 Wzielam zgodnie z zaleceniem producenta 3x30 tabl. tj. przez 3 miesiace, pomoglo na krotko i znow wszystko zaczelo sie od nowa, wczoraj, pije zurawine, ubieram sie cieplo i przy pierwszych chlodach mam znowu ten problem. Dzis wyczytalam o nowym leku Cystistat, ale chyba nie ma jeszcze w aptekach, no i straszliwie drogi, 180 euro jedno opakowanie, zgroza!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Uro-vaxon 14.10.05, 18:06 wyjasniam po pierwsze- URO-VAXOM, a nie URO-VAXON po drugie-URO-VAXOM jest szczepionka stosowana w czestych infekcjach drog moczowych i pecherza moczowego. Jest to 30% ekstrakt z bakterii Escherichia coli, a wiec jest skuteczny jesli w badaniu posiewu moczu zostanie wykryta wlasnie ta bakteria. Ta szczepionke stosuje sie przez 3 miesiace. Sa to kapsulki, ktore nalezy polykac 1 raz dziennie, najlepiej o tej samej porze zeby utrzymac stale stezenie szczepionki przez cala dobe. Przez pierwszy tydzien lyka sie ja razem z odpowiednim antybiotykiem (zgodnie z wynikiem antybiogramu), ktory zwalcza ta bakterie. Przez nastepne 2 miesiace lykamy juz tylko ta szczepionke. Koszt 3 miesiecznej kuracji wynosi 270 zl plus koszt antybiotyku. Do tego nalezy pic duzo plynow tak, aby dobowy bilans plynow wyniosl 2 litry. (wliczajac wode zawarta w zupach, sokach, owocach). Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze trudno pokonac ta bakterie. Zanim sprobowalam URO-VAXOM, walczylam z nia prawie 3 lata. Od 5 lat mam obustronna kamice nerkowa (szczawiany wapnia), a URO-VAXOM na pewno ograniczyl czeste infekcje drog moczowych i pobyty w szpitalu. Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ollu Re: Uro-vaxon 08.04.06, 19:22 hej!Ja bire to szczepionke juz 2 miesiac i narazie jest lepiej!czasam czuje bol i pieczenie w pochwie!zobaczymy czy przejdzie calkowicie!ale jak narazie moge powiedziec ze pomaga Odpowiedz Link Zgłoś