09.09.05, 10:41
Czy ktoras z was wziela ta szczepionke???
Obserwuj wątek
    • anetka191 Re: Uro-vaxon 09.09.05, 19:50
      prawdę mówiąc nawet nie wiem co to jest :)
      • netka2 Re: Uro-vaxon 09.09.05, 20:55
        To szczepionka na czeste infekcje drog moczowych. Prosze o jakas porade, czy
        jest skuteczna!!!
        • anetka191 Re: Uro-vaxon 10.09.05, 21:04
          przykro mi - nic o tej szczepionce nie wiem.
          • ania08 Re: Uro-vaxon 21.09.05, 22:08
            O,ile pamięta ta szczepionka jest w tabletkach (jeśli dobrze pamiętam) na mnie
            to nie podziaało ale ja mam inny problem nie zapalenie pęcherza a częste
            chodzenia do toalety.
            • krolik-ok Re: Uro-vaxon 02.10.05, 21:02
              Wzielam zgodnie z zaleceniem producenta 3x30 tabl. tj. przez 3 miesiace,
              pomoglo na krotko i znow wszystko zaczelo sie od nowa, wczoraj, pije zurawine,
              ubieram sie cieplo i przy pierwszych chlodach mam znowu ten problem. Dzis
              wyczytalam o nowym leku Cystistat, ale chyba nie ma jeszcze w aptekach, no i
              straszliwie drogi, 180 euro jedno opakowanie, zgroza!!
    • aleksandra1977 Re: Uro-vaxon 14.10.05, 18:06
      wyjasniam po pierwsze- URO-VAXOM, a nie URO-VAXON
      po drugie-URO-VAXOM jest szczepionka stosowana w czestych infekcjach drog
      moczowych i pecherza moczowego. Jest to 30% ekstrakt z bakterii Escherichia
      coli, a wiec jest skuteczny jesli w badaniu posiewu moczu zostanie wykryta
      wlasnie ta bakteria. Ta szczepionke stosuje sie przez 3 miesiace. Sa to
      kapsulki, ktore nalezy polykac 1 raz dziennie, najlepiej o tej samej porze zeby
      utrzymac stale stezenie szczepionki przez cala dobe. Przez pierwszy tydzien
      lyka sie ja razem z odpowiednim antybiotykiem (zgodnie z wynikiem
      antybiogramu), ktory zwalcza ta bakterie. Przez nastepne 2 miesiace lykamy juz
      tylko ta szczepionke.
      Koszt 3 miesiecznej kuracji wynosi 270 zl plus koszt antybiotyku.
      Do tego nalezy pic duzo plynow tak, aby dobowy bilans plynow wyniosl 2 litry.
      (wliczajac wode zawarta w zupach, sokach, owocach).
      Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze trudno pokonac ta bakterie. Zanim sprobowalam
      URO-VAXOM, walczylam z nia prawie 3 lata. Od 5 lat mam obustronna kamice
      nerkowa (szczawiany wapnia), a URO-VAXOM na pewno ograniczyl czeste infekcje
      drog moczowych i pobyty w szpitalu.

Pozdrawiam,
      Ola
      • anetka191 Re: Uro-vaxon 14.10.05, 18:22
        dzięki za info,
        pozdrawiam, A.
        • ollu Re: Uro-vaxon 08.04.06, 19:22
          hej!Ja bire to szczepionke juz 2 miesiac i narazie jest lepiej!czasam czuje bol
          i pieczenie w pochwie!zobaczymy czy przejdzie calkowicie!ale jak narazie moge
          powiedziec ze pomaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka