Dodaj do ulubionych

przepuklina

IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 17:43
Szukam informacji jak przebiega operacyjne leczenie przepukliny pachwinowej i
jak długa jest rekonwalescencja. Pozd Grzegorz
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: przepuklina IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 02.10.02, 19:49
      Mój narzeczony miał robioną jakieś dwa lata temu - laparaskopowo. W szpitalu
      był jeden dzień, następnego dnia wyszedł, po tygodniu normalnie chodził i robił
      wszystko, poza ciężkim wysiłkiem fizycznym. To raczej prosty zabieg, a nie
      operacja, nie ma się czego bać:-)
      • Gość: grzes Re: przepuklina IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 09:31
        Dzieki! Nie wiem tylko czy w miescie takim jak Bialystok wykonuja zabiegi
        laparoskopowo.
        Pozdr
        • agul1 Re: przepuklina 03.10.02, 11:17
          Proszę bardzo:-)
          Myślę, że powinna być w białymstoku jakaś większa klinika,gdzie stosują taką
          metodę, to już nie jest nie wiadomo jaka nowość, tylko norma:)
          Powodzenia:)
          • Gość: Doki Re: przepuklina IP: 195.13.26.* 03.10.02, 12:09
            agul1 napisała:

> Proszę bardzo:-)
            > Myślę, że powinna być w białymstoku jakaś większa klinika,gdzie stosują taką
            > metodę, to już nie jest nie wiadomo jaka nowość, tylko norma:)

No wlasnie. Troche zabawie sie w adwokata diabla, ale musze powiedziec, ze nie jestem przekonany do konca o wyzszosci techniki endoskopowej do robienia czegokolwiek w brzuchu poza cholecystektomia i sterylizacja.
            Niestety, skrocenie hospitalizacji przewazylo i teraz trudno znalezc chirurga, ktory porzadnie zrobi starego Shouldice'a albo MAGPI. To samo tyczy sie otwartych wyrostkow.
            • agul1 Re: przepuklina 04.10.02, 12:35
              Zawsze znajdą się jakieś za i przeciw - to jasne. Mój narzeczony miał robiona
              pierwszą przepuklinę, po lewej stronie, tradycyjną metodą. W szpitalu leżał
              pięć dni, potem dwa tygodnie bardzo ciężko mu się chodziło i do tej pory od
              czasu do czasu ma bóle tego miejsca i często odczuwa tam dyskomfort.
              Drugą przepuklinę zrobionu mu tak, jak napisałam wyżej - w sumie dwa dni
              lekkiego dyskomfortu, dzisiaj o tym nie pamięta.
              Więc jednak coś w tej laparoskopii musi być:-)
              • Gość: Doki Re: przepuklina IP: *.3-200-80.adsl.skynet.be 04.10.02, 20:37
                Nie, no pewnie. Wiesz, dlaczego mam zastrzezenia do laparoskopii? Bo wszystko jest fajnie dopoki idzie zgodnie z planem. Ale powiklania sa katastrofalne i sie na nie umiera. Zwykle powiklania sa pozno rozpoznawane. W operacji tradycyjnej trudno cos zepsuc, najwyzej przepuklina sie odnowi. A na szybkim wyjsciu ze szpitala az tak mi nie zalezy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka