Dodaj do ulubionych

spuchnięte kolano!!!

11.11.05, 19:11
Po upadku kolano strasznie mnie bolało zaraz zaczęło puchnąć w szpitalu
włożono nogę w gips na 6 tyg.Od 5 dni mam zdjęty gips a kolano jest
spuchnięte i mam spore problemy ze zgięciem.Lekarz twierdzi,że nic złego się
nie dzieje.Robię okłady z altacetu i nic:((Może ktoś miał podobne problemy
Obserwuj wątek
    • omegalfa Re: spuchnięte kolano!!! 16.11.05, 10:45
      10 dzień mija a ja nadal mam spuchięte kolanko:((naprawdę nikt mi nic nie moze
      doradzić.
      • netka2 Re: spuchnięte kolano!!! 16.11.05, 16:45
        Moim zdanie warto zrobic rtg a najlepiej rezonans. Mozliwe ze jest uszkodzona
        lakotka badz rzepka.
      • omegalfa Re: spuchnięte kolano!!! 16.11.05, 17:33
        Lekarz nie widzi potrzeby robienia rtg.Mówiłam dr ale on mnie nie słucha:((A z
        rzepką to mam spore problemy.Po upadku zwichnęła mi się rzepka i dlatego
        założono mi gips na 6 tyg.Nie mogę zgiąć kolana coś mi go blokuje:((
        • tra00 Re: spuchnięte kolano!!! 16.11.05, 18:03
          Zaraz, zaraz.. To zwichnęła Ci się rzepka i nie miałaś rtg??? Z jednej strony
          po 6 tygodniach gipsu, po zwichnięciu rzepki to kolano ma prawo być spuchnięte a
          pełny ruch wraca długo i to po długiej rehabilitacji. Jeśli nie miałaś rtg to
          czas najwyższy zrobić przynajmniej to, bo zwichnięciu często towarzyszą
          złamania. Diagnostykę warto rozszerzyć bo w rtg nie widać uszkodzeń chrząstki.
          • omegalfa Re: spuchnięte kolano!!! 16.11.05, 18:17
            Po upadku miałam zrobione rtg ale lekarz nic nie powiedział tylko kazał założyć
            gips i zgłosić się za 6 tyg.Pytałam co się stało to tylko powiedział,ze rzepka
            się zwichnęła i tyle.Jak miałam gips to strasznie mnie bolo kolano szczególnie
            przyśrodkowa część.Po zdjęciu gipsu kolano było spuchnięte, bolało:((Teraz dużo
            ćwiczę ale kolano jest zablokowane no i strasznie boli.Ten lekarz twierdzi,ze
            symuluję bo uważa, że jest ok.Po zdjęciu gipsu oglądnął tylko kolano nie robił
            żadnych testów nic:((Ma boleć i tyle
            • netka2 Re: spuchnięte kolano!!! 16.11.05, 21:00
              Z tego co wiem to jesli kolano jest spuchniete to nie zaklada sie gipsu!!!Ale
              to inna sprawa. Kolano przeskakuje i blokuje sie zazwyczaj przy uszkodzeniu
              lakotki przysrodkowej(tez tak mialam).Diagnostyka to albo usg kolana albo
              rezonans.
            • repair Re: spuchnięte kolano!!! 16.11.05, 21:25
              Na początek zmień lekarza. Ten nawet nie tyle jest niekompetentny co po prostu
              szkodzi swoi ignorancją. Niestety w swoim życiu miałem trochę do czynienia z
              ortopedami, teraz gdy zdobyłem trochę wiedzy to jestem przerażony poczynaniami
              wielu z nich. Niestety tych dobrych spotkałem jedynie w prywatnych gabinetach.
              R

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka