Dodaj do ulubionych

jak przytyć?

10.12.05, 20:49
Mam 159 cm wzrostu, 22 lata i od kilku lat waze 44 kg i nie moge przytyć. (nie mam problemu z tarczyca. Chcialabym przytyc chociaz 4 kg w jaki sposob moge to zrobic? Co jesc? Z gory dziekuje za pomoc:-)
Obserwuj wątek
    • leontine Re: jak przytyć? 11.12.05, 09:41
      Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale sama zawsze mialam identyczny
      problem.Wzrost 163 cm a waga w twoim wieku ok 46 kg. Teraz, przed trzydziestka
      udalo mi sie troszke przytyc i moja waga zaczela oscylowac kolo 50 kg. Zaczelam
      tyc w momencie kiedy musialam przestawic sie na jedzenie obiadokolacji. Moj maz
      wraca z pracy ok 20-ej i wtedy zasiadamy do konkretnego posilku zakonczonego
      deserem. Oczywiscie w ciagu dnia staram sie zawsze zjesc jakis cieply posilek
      ale jest on zwykle mniejszy niz ten wieczorny. Poza tym kiedy tylko poczuje
      glod to zaraz siegam po jakas przekaske. Mysle, ze u mnie najwiekszym wrogiem
      tycia jest stres. Zawsze nerwy oznaczaja 2 kg mniej i to w ciagu paru dni...
    • cioccolato_bianco Re: jak przytyć? 11.12.05, 10:22
      jesc regularne, pelnowartosciowe posilki - sniadanie, drugie sniadanie, obiad,
      powieczorek i kolacje. na sniadanie np musli z mlekiem lub jajecznice z bulka z
      maslem albo kanapke z bialym serem i miodem/dzemem, pozniej na drugie sniadanie
      kanapke z szynka i serem zoltym i ogorkiem plus banan/jablko/pomarancz, rybe z
      ryzem lub kurczaka z ryzem na obiad, jakies warzywo, ewentualnie deser, na
      podwieczorek kanapka z wedlina lub serem i w ramach lekkiej kolacji jakis
      owoc.
      • lolomaster Re: jak przytyć? 16.12.05, 11:55
        a przed skokiem bulka z bananem!
      • yamadam2 Re: jak przytyć? 17.12.05, 14:37
        Mam ten sam problem i każdy mi mówił, że jak urodzę dziecko to po ciąży mi
        zostanie.Nic bardziej mylnego urodziłam dwoje dzieci i dalej ważę 43-44 kilo.
        Robiłam już z tego powodu badania ale wszystko wychodzi prawidłowo, a apetyt
        mam a jakże, lubię sobie dobrze pojeść tylko nic jakoś nie tyję.Nie umię Ci
        pomóc, ale nie jesteś sama z tym problemem.
        Może jakiś dietetyk by się wypowiedział.
        • olawierz Re: jak przytyć? 17.12.05, 20:59
          Dobrze wiedzieć:-) Mi też wszyscy mówią, że po porodzie na pewno przytyję. A nie ukrywam, że jem dużo rzeczy tuczących i "niezdrowych":-) i nic waga ani drgnie...
          • cioccolato_bianco Re: jak przytyć? 19.12.05, 19:33
            www.fit.pl/dietetyka/dieta_dla_szczuplych,59,11,11,459,472,476,0,0.html
    • artur.kalinski Re: jak przytyć? 20.12.05, 16:54
      Polecam wątki o podobnej tematyce. Problem zbyt niskiej masy ciała jest wbrew
      pozorom coraz powszechniejszy.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=28605653&v=2&s=0
    • angel3213 Re: jak przytyć? 06.01.06, 19:19
      dziewczyno ty myslisz ze to problem ja mam 172cm i waze 46 !!!!! I tesh nie
      moge przytyc mam taki sam problem ale jajuz sie przywyczailam!!!!!!
      • olawierz Re: jak przytyć? 09.01.06, 18:04
        Ja też się już przyzwyczaiłam, ale to nie oznacza, że nie chce nic z tym zrobić. Czytam, pytam, szukam, może jakoś mi się uda:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka