olawierz 10.12.05, 20:49 Mam 159 cm wzrostu, 22 lata i od kilku lat waze 44 kg i nie moge przytyć. (nie mam problemu z tarczyca. Chcialabym przytyc chociaz 4 kg w jaki sposob moge to zrobic? Co jesc? Z gory dziekuje za pomoc:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leontine Re: jak przytyć? 11.12.05, 09:41 Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale sama zawsze mialam identyczny problem.Wzrost 163 cm a waga w twoim wieku ok 46 kg. Teraz, przed trzydziestka udalo mi sie troszke przytyc i moja waga zaczela oscylowac kolo 50 kg. Zaczelam tyc w momencie kiedy musialam przestawic sie na jedzenie obiadokolacji. Moj maz wraca z pracy ok 20-ej i wtedy zasiadamy do konkretnego posilku zakonczonego deserem. Oczywiscie w ciagu dnia staram sie zawsze zjesc jakis cieply posilek ale jest on zwykle mniejszy niz ten wieczorny. Poza tym kiedy tylko poczuje glod to zaraz siegam po jakas przekaske. Mysle, ze u mnie najwiekszym wrogiem tycia jest stres. Zawsze nerwy oznaczaja 2 kg mniej i to w ciagu paru dni... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: jak przytyć? 11.12.05, 10:22 jesc regularne, pelnowartosciowe posilki - sniadanie, drugie sniadanie, obiad, powieczorek i kolacje. na sniadanie np musli z mlekiem lub jajecznice z bulka z maslem albo kanapke z bialym serem i miodem/dzemem, pozniej na drugie sniadanie kanapke z szynka i serem zoltym i ogorkiem plus banan/jablko/pomarancz, rybe z ryzem lub kurczaka z ryzem na obiad, jakies warzywo, ewentualnie deser, na podwieczorek kanapka z wedlina lub serem i w ramach lekkiej kolacji jakis owoc. Odpowiedz Link Zgłoś
yamadam2 Re: jak przytyć? 17.12.05, 14:37 Mam ten sam problem i każdy mi mówił, że jak urodzę dziecko to po ciąży mi zostanie.Nic bardziej mylnego urodziłam dwoje dzieci i dalej ważę 43-44 kilo. Robiłam już z tego powodu badania ale wszystko wychodzi prawidłowo, a apetyt mam a jakże, lubię sobie dobrze pojeść tylko nic jakoś nie tyję.Nie umię Ci pomóc, ale nie jesteś sama z tym problemem. Może jakiś dietetyk by się wypowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
olawierz Re: jak przytyć? 17.12.05, 20:59 Dobrze wiedzieć:-) Mi też wszyscy mówią, że po porodzie na pewno przytyję. A nie ukrywam, że jem dużo rzeczy tuczących i "niezdrowych":-) i nic waga ani drgnie... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: jak przytyć? 19.12.05, 19:33 www.fit.pl/dietetyka/dieta_dla_szczuplych,59,11,11,459,472,476,0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
artur.kalinski Re: jak przytyć? 20.12.05, 16:54 Polecam wątki o podobnej tematyce. Problem zbyt niskiej masy ciała jest wbrew pozorom coraz powszechniejszy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=28605653&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
angel3213 Re: jak przytyć? 06.01.06, 19:19 dziewczyno ty myslisz ze to problem ja mam 172cm i waze 46 !!!!! I tesh nie moge przytyc mam taki sam problem ale jajuz sie przywyczailam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olawierz Re: jak przytyć? 09.01.06, 18:04 Ja też się już przyzwyczaiłam, ale to nie oznacza, że nie chce nic z tym zrobić. Czytam, pytam, szukam, może jakoś mi się uda:-) Odpowiedz Link Zgłoś