Dodaj do ulubionych

chcę kupić wagę kuchenną

19.12.05, 08:24
Witam. Mam zamiar rozpocząć wreszcie normalne odchudzanie czyli 1000 kcal a
nie jakieś kopenhaskie czy coś w tym stylu. Przeszłam już to kilka razy,
teraz chce schudnąć normalnie powoli ale skutecznie. Będę jadła prawie
wszystko ale w rozsądnych ilościach i mieszcząc się w 1000. W tym celu muszę
kupić wagę. Nie chcę cudownej liczącej kalorie ale takątóra będzie ważyła
dobrze. Znalazłam na allegro taką zwykłą
www.allegro.pl/show_item.php?item=76348553
Jeżeli ktoś ją ma to proszę o opinie ewentualnie o polecenie dobrej wagi
Dzięki
Obserwuj wątek
    • sensej Re: chcę kupić wagę kuchenną 19.12.05, 13:12
      Polecam wage, która ma funkcje tarowania tj. obliczenia wagi netto produktu.
      Ponadto funkcja ta ułatwia ważenie rzeczy o dużej objetości, które najcześciej
      zasłaniają wyswietlacz w takim rodzaju wagi, o jakiej piszesz.
      • agniesia_f1 Re: chcę kupić wagę kuchenną 19.12.05, 13:28
        w opisie pokazanej wagi jest w funkcjach tara , czy to o to chodzi?
        • mariuszk8 Re: chcę kupić wagę kuchenną 26.12.05, 10:22
          Hej. Wpisz do wyszukiwarki allegro "waga dietetyczna" i znajdziesz wtedy co
          najmniej 2 wagi o wiele ciekawsze niż ta "spod" linka, który podałaś. Sam,
          chociaż w sklepie, kupiłem dokładnie taką: www.allegro.pl/show_item.php?
          item=78446495 - waga ma zapisanych w pamięci 999 produktów - niestety są to
          produkty i pomiary dla żywności z USA, ale wiele produktów pokrywa się z
          naszym, polskim pożywieniem. Waga pozwala mierzyć wagę, kalorię, białko,
          węglowodany, tłuszcz, błonnik, cholesterol i sód.

Jestem z niej bardzo zadowolony, więc z czystym sercem polecam. Wolałem ją
          kupić o 50 zł drożej w sklepie niż na allegro, bo tacka w tej wadze jest ze
          szkła, a do poczty polskiej należy mieć ograniczone zaufanie :)
          • mariuszk8 link! 26.12.05, 10:23
            www.allegro.pl/show_item.php?item=78446495
          • agniesia_f1 Re: chcę kupić wagę kuchenną 27.12.05, 14:08
            w sumie już ją kupiłam. zobaczymy czy się sprawdzi. nie chciałam jakiegoś cuda
            ale taką, która bedzie ważyła co do grama. W sumie wątpię czy 50 zł. różnica na
            cenie a tyle dodatkowych funkcji... no nie wiem czy to się sprawdzi.
            Najważniejsze żeby dokładnie zważyła a kaloryczność odczytam sobie w tabelach.
    • artur.kalinski Re: chcę kupić wagę kuchenną 20.12.05, 17:03
      Zakup nawet najprostszej wagi kuchennej( rzeczywiście funkcja tarowania jet tu
      niezbędna) może okazać się ciekawym doświadczeniem. Niestety przeważnie nie
      zdajemy sobie sprawy jak ciężkie są produkty spożywcze, a waga kuchenna nie
      kłamie (dobra jakościowo). Warto poświęcić chwilę czasu i sprawdzić tak z
      ciekawości ile waży bułka jabłko, kromka chleba, plaster wędliny...
      • agniesia_f1 Re: chcę kupić wagę kuchenną 20.01.06, 13:35
        Jestem z niej zadowolona. Funkcja tarowania rzeczywiście jest super. od
        początku stycznia jestem na 1000 kcal (postanowienie noworoczne), warzę, mierzę
        jem 5 posiłków dziennie, jeśli chodzi o gimnastykę to tylko rower stacjonarny
        minimum 10 km dziennie i normalne domowe zajęcia. Efekt jest taki, że na dzień
        dzisiejszy moja waga spadła w dól 4 kilogramy. Jestem zadowolona, polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka