05.01.06, 20:55
Cztery miesiące temu urodziłam synka. Teraz mam straszne problemy z
oddawaniem kału, chyba to hemoroidy bo strasznie krwawię przy robieniu kupki.
Czy ktoś przeżywał coś podobnego? Jak temu zaradzić?
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: hemoroidy 05.01.06, 20:58
      w wyszukiwarce znajdziesz jakieś 4836836535635 postów osób, które przeżywały
      coś takiego
      a nie planujesz jednak wizyty u lekarza?
      • bea19632 Re: hemoroidy 08.01.06, 09:44

Kup w aptece Preparation H wspaniala masc pomaga lagodzi hemoridy dobre sa
        rowniez nasiadowki z siemienia lnianego z mlekiem na noc przylozyc lub jak
        jestes w domu poradziala pani w patece wyleczylams sie po 2 porodach zawsze
        mialm z tym problem jak wraca tylko ta masc bardzo pomaga polecam.
    • ewelinam80 Re: hemoroidy 13.01.06, 11:32
      A ja radzę wybrac Ci się do lekarza.Mnie równiez przy porodzie 4 lata temu
      wyszły hemoroidy.Smarowałam Procto glyvelolem i wygoiło się. Teraz, na początku
      drugiej ciązy znowu się pojawiły.Samrowałam od czasu do czasu i przestało
      bolec.Ale skóra po tym bąblu zrobiła się taka obwisła.Teraz jestem w 33 tc i
      znowu zaczęło mnie coś smyrac chociaz bąbli nie ma. W sumie nie wiedziłam że te
      hemoroidy to taka powazna sprawa a po drugie strasznie wstydziłąm się z tym iśc
      do lekarza. Jednak wczoraj przełamałam się i poszłam.Okazało się że mam trzy
      guzki i na jedym nadzerka mała, no i jeszcze jakiś polip.w przyszłym tygodniu
      idę na usunięcie polipa a z resztą muszę czekac , dopiero po porodzie będzie
      operacja.Więc nie zwlekaj.Gdybym poszła do lekarza z tym 4 lata temu to pewnie
      nic by mi teraz nie było.A najgorsze że niedługo poród i jak teraz wyjdą mi
      trzy takie bąble to chyba umrę z bólu.wolałabym 10 razy rodzic niz miec chociaz
      jeden ten bąbel.:(((((
      • ewa19734 Re: hemoroidy 13.01.06, 15:56
        Ewelino, proszę doradź mi gdzie mam się zwrócić z moim problemem. Po porodzie,
        ponad 6 lat temu okazało się,że mam szczelinę odbytu, która objawiała się też
        krwawieniem po wypróżnieniu. Lekarz (nie proktolog) zaproponował czopki +
        wizytę u chirurga, ten z kolei postraszył zabiegiem. Spanikowałam i do tej pory
        zaleczam sobie tę przypadłość czopkami. Raz jest lepiej raz gorzej ale mam
        świadomość, że muszę w końcu wyleczyć ten stan zapalny. Nie wykluczone, że mam
        też hemoroidy wewnętrzne. Powiedz mi, jakiego badania mam się spodziewać u
        proktologa, czy tylko "ręcznego", czy też robią USG? Czy powinnam przed wizytą
        wziąć środki przeczyszczające? Naprawdę nie wiem jak to się za to "zabrać"?
        • ewelinam80 Re: hemoroidy 13.01.06, 17:14
          Ja nie byłam u proktologa tylko u chirurga , który tez specjalizuje się w tych
          sprawach.Skierowanie dostałam od internisty.Badał mnie tylko ręcznie ale to
          pewnie ze względu na to ze jestm juz w 33 tc.Wierz mi, lepiej idź i to szybko
          do lekarza bo sama nic nie zrobisz a z czasem będzie coraz gorzej.Mnie lekarz
          równiez powiedział że po porodzie jak już skończę karmić to czeka mnie zabieg
          na te hemoroidy( mam juz 3 guzki).Dodatkowo mam jeszcze polipa na szczęście nie
          jest on wewnątrz tylko ciut nad "otworkiem" , jest to taka cieniutka obwisła
          skóra na ok 1 cm.To będę miec usuwane w przyszłym tygodniu bo to tylko teraz
          mogę miec, robione jest to w znieczuleniu miejscowym.Natomiast hemoroidy
          wymagają bardziej skomplikowanegio zabiegu , będę wtedy musiała zostac na jeden
          dzien ( bo będę to robić w klinice krótkoterminowej).Przed wizytą nie
          stosowałam zadnych leków przeczyszczjących ani nic z tych rzeczy.Myslę , że im
          prędzej pójdziesz tym lepiej bo z czasem będzie coraz gorzej.Trzymaj się i
          powodzenia.
          • ewa19734 Re: hemoroidy 16.01.06, 09:42
            Dzięki za odpowiedź! Będę działać. Lękiem napawa mnie ewentualny zabieg w
            znieczuleniu. Czy ten na hemoroidy to będziesz miała w znieczuleniu ogólnym?
            • ewelinam80 Re: hemoroidy 16.01.06, 10:40
              Prawde mówiąc nie wiem, ale pewnie tak skoro dopiero jak skończę karmić. Dowiem
              się dokładnie jak pójdę na zabiego pod koniec tygodnia.Dam znać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka