kami99 19.01.06, 00:06 nogi mam jak banki(wydaje mi sie zbiera mi sie woda-nie wiem czemu bo wogle nie sole),a do tego rozregulowal sie okres-czyzby to wszystko przez stres?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyrafa46 Re: opuchniete nogi 19.01.06, 11:45 Na początek zawinszuj sobie jakieś ziółka moczopędne. A potem do lekarza, najlepiej takiego, co zna się na chińszczyźnie. Chodzi o to aby popatrzył na Ciebie jak na CAŁOŚC a nie zaczął leczyć poszczególne Twoje "kawałki". Nogi, hormony, stres - wszystko to wiąże się ze sobą. Lekarz "normalny" zaaplikuje Ci np sterydy i sztuczne hormony. To bardzo modne leki. Mi przy złamaniu nogi zapisali miesięczną serię zastrzyków w brzuch. Standard podobno. Popiję sobie naturalną herbatkę (właśnie taką zaleconą przez kogoś znającego się na chińszczyźnie) a receptę na zastrzyki położę na półce (na pamiątkę). Acha, gdybyś nie wiedziała jakie ziółka, służę radą. Pozdrawiam, głowa do góry, na stres - powiedz sobie: jutro (to jutro może być za jakiś czas) będzie lepiej :-))))) Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
kami99 Re: opuchniete nogi 19.01.06, 16:42 Dziekuje bardzoza wszystkie odpowiedzi.Faktycznie to moga byc problemy z krazeniem-ostatnio to nawet lekarz mi takie leki na krazenie przepisal-ale mialam brac krotko,bo jestem na to za mloda(23l),tylko ,ze potem znowu wszystko wrocilo.Co do herbatek to pilam juz mieszanke na poprawe krazenia-i bez efektu,moze powinna, faktycznie wyprobowac jakies nowe.W przyszlym tygodniu ide do"normalnego"lekarza(ginekologa,bo okres to mam nawet 3 razy w miesiacu)pewnie przepisze mi jakies hormony(czego sie obawaiam).A jesli chodzi o lekarza od "chinszczyzny" to moze byscie kogos polecili??Pozdrawaiam i jeszcze raz dziekuje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: opuchniete nogi 19.01.06, 18:42 kami99, To jego namiarów szukaj u mnie na priv. Napiszę, jak poprosisz. Zaraz lecę do łózka. (Jestem zdrowa, tylko z połamaną noga wygodniej mi horyzontalnie :-)). Potem porozumiewam sie juz telefonicznie. Zaraz wraca córka do domu i zawładnie komputerem. Pozdrawiam, Żyrafa Mi też bardzo (!!!) puchły nogi (i bolały). Przez moje długie życie (od 6 roku życia). Mam to za sobą. Teraz, dopiero teraz. Ale cieszy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś