zezowaty-krolik 24.01.06, 14:07 Ostatnio widziałem osobę chorą na tą chorobę, miała takie dziwne oczy. Czy to przypadek, czy większośc chorych można po tych oczach poznac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fraaszka Re: Czy widać po oczach, że ktoś ma SM? 24.01.06, 15:22 większej bzdury nie słyszałam ostatnio na pewno dobrze widziałaś te oczy zezowaty króliku? Odpowiedz Link Zgłoś
arnie31 Re: Czy widać po oczach, że ktoś ma SM? 24.01.06, 16:34 Zgadzam się,co za bzdura,poza tym co badania przeprowadzasz???sadzasz przed sobą 100 osób chorych na sm i patrzysz im się w oczy.Mój lekarz ma sm i czasem jak spojrzy mi w oczy to padam;)oczywiście przenikliwym wzrokiem super lekarza.Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Czy widać po oczach, że ktoś ma SM? 24.01.06, 16:44 > Zgadzam się,co za bzdura,poza tym co badania przeprowadzasz???sadzasz przed sob > ą > 100 osób chorych na sm i patrzysz im się w oczy.Mój lekarz ma sm i czasem jak > spojrzy mi w oczy to padam;)oczywiście przenikliwym wzrokiem super lekarza.Nic > więcej. Jednym z objawów sm jest asymetria źrenic:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty-krolik Re: Czy widać po oczach, że ktoś ma SM? 24.01.06, 18:31 W TV kiedyś też był program i też się zastanawiałem, dlaczego ci ludzie mają dziwne, inne oczy. Takie jakby nieobecne, jakby z lekkim wytrzeszczem. DObrze widziałem, mimo, że jestem tylko zezowatym-królikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9910 zdarzyło mi się to zauważyć 24.01.06, 20:13 Moja koleżanka zmarła w wieku 42 lat na SM. Nigdy nie zwracałam na to uwagi ale niedawno u męża mojej siostry po licznych badanich/początkowo podejrzewano glejaka/ stwierdzono SM. On także miał coś takiego w twarzy , nie potrafię tego określić ale ich twarze miały jakiś podobny wyraz.Oglądałam jakiś program w telewiji była tam osoba chora na SM i ona też miała to coś /może to rzeczywiście oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ogrom to COŚ w oku 25.01.06, 00:37 No tak wszyscy chorzy mają to COŚ. A tak wiele osób poszukuje dla siebie partnera z tym czymś w oku..... więc może należy szukać wśród chorych na SM ;)))) pozdrówka Olla - Odpowiedz Link Zgłoś
naszezdrowie Re: to COŚ w oku 25.01.06, 10:37 może chodzi o irydologię, gdzie mozna ustalić/rozpoznać uszkodzone narządy. Może to być pomocne, bo SM ma wiele etiologii/przyczyn np. odczyn poszczepienny, borelioza i inne wirusowe komplikacje.W oku widać kazdą chorobę- to ksiązka dr Bardadyna, irydologa z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ayme Re: to COŚ w oku 25.01.06, 12:13 macie racje ja pracuje z jedna dziewczyna chora na SM i ona ma takie wytrzeszczone lekko oczy,tez pacjenci u nas w domu starcow z SM maja cos w oczach widze to na co dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_2005 Re: to COŚ w oku 25.01.06, 15:10 Naszezdrowie, mógłbyś napisać coś więcej nt. etiologii SM. Chodzi mi zwłaszcza o ten poszczepienny odczyn. Nigdzie w artykułach nt. SM nie spotkałem się z taką informacją, a bardzo mnie to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
naszezdrowie Re: to COŚ w oku 25.01.06, 16:01 Temat szczepień jest tabu.Ale ukazała się ksiązka o szkodliwości szczepień u dzieci.W ostatnim Nexus są artykuly/przedruki o szkodliwości szcze[ionek u psow i u ludzi.Poczytaj.Sam nie wiem co o tym myśleć, bo jezeli nie szczepic to co w zamian ? Byl sobie 48 latek z SM. Przed 8 laty opuścila go żona.Bardzo to przeżył.Zachorował. Zona wróciła, ale SM pozostał. Badania wykazały pozostałości po szkarlatynie i szczepieniu polyo.Badający stwierdzil związek tych faktów. Nie wiemy co dalej z czlowiekiem. Pasuje to do opinii o szkodliwości szczepionek, a zwłaszcza ich utrwalaczy, adjuwantów. Odpowiedz Link Zgłoś
avocado29 jesteście nienormalni!!!! 26.01.06, 01:15 Boże ludzie jacy Wy jesteście głupi!!! Żal mi Was!!! Wiecie co mają chorzy w oczach?? smutek k...a że są chorzy, a nie jacyś są dziwni. Wierz mi, że gdybyś mnie zobaczył nie wpadłbyś na to, że jestem chora, mało tego jestem bardzo atrakcyjną kobietą i tyle mam do powiedzenia. Zastanówcie się lepiej nad sobą Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty-krolik Re: jesteście nienormalni!!!! 26.01.06, 07:43 O Boże, przecież nie miałem zamiaru nikogo obrazić. Czy ja napisałem, że ludzie chorzy wyglądają n. jak nienormalni, czy co? Nic takiego nie napisałem. Napisałem, że zauważyłem w oczach kilku z nich coś dziwnego i basta. Po prstu zastanawiałem się, czy zewnętrznie może być to widać. Ale nie jestem odosobniony w moich spostrzeżeniach, bo oczy są w niektóryh przypadkach inne. Być może to skutek chorowania. Przepraszam, jeśli oczułas się urażona, to nie było moim zamiarem. Odpowiedz Link Zgłoś
avocado29 Re: jesteście nienormalni!!!! 26.01.06, 16:12 Co może być dziwnego?? Jeśłi ktoś nie dowidzi to ma dziwny wzrok i tyle, ale żeby robić z tego atrakcję i sensację... szkoda gadać. Generalnie troche uraziłeś Odpowiedz Link Zgłoś