agataxyz 26.01.06, 20:19 Witam, mam pytanie, czy mogę stopsowac l karnitynę karmiąc piersią pół roczne dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mapta Re: L karnityna 27.01.06, 20:04 ja dostalam w aptece odpowiedz, ze lepiej nie, lepiej poczekac do konca karmienia. uznalam za sluszne. ale tez chetnie pzreczytam, co tu napisze ekspert w tej sprawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
agataxyz Re: L karnityna 27.01.06, 20:37 Nie wiem, czy doczekamy.Pytałam lekarza, kazał zapytać dietetyka, z kolei położna powiedziała, że można ( oczywiście jako dodatek do diety, cszyli w granicach rozsądku). Odpowiedz Link Zgłoś
artur.kalinski Re: L karnityna 03.02.06, 10:15 Teoretycznie tak, ale czy przyniesie to oczekiwany skutek? L-karnityna działa bowiem tylko i wyłącznie u osób, które uprawiają regularnie sport, z dużą intensywnością, a mamy karmiące nie mają zazwyczaj na to ani czasu ani siły. Poza tym zdecydowanie nie polecam takich eksperymentów w okresie ciąży z prostej przyczyny: nie robi się badań na wpływ produktów dietetycznych, które nie wiążą się bezpośrednio z ciążą. Nie jest zatem w 100% pewne czy owa L-karnityna nie będzie miała jakichś negatywnych skutków. Odpowiedz Link Zgłoś