b.bujak 06.02.06, 11:30 mam rocznego syna i w zwiazku z tym dylematy dietetyczne - jakie mieso jest najbezpieczniejsze dla malego dziecka? drób - faszerowany antybiotykami i hormonami czy coś z mięs czerwonych - ciężej strawnych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropon Re: mięso dla dziecka 06.02.06, 12:00 ddżownice klimenki, chrząszcze brunatniki i larwy prowansalskie. ich jeszcze cywilizajca nie skaziła! zdrowe proteinki dla chłopczyka i dziewczynki! -- kochająca mama odciełaby swoj palec i dała dziecku do zjedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: mięso dla dziecka 08.02.06, 10:23 bardzo dobra koncepcja, chciałam nawet sama hodować dżdżownice, ale nie wiem, jak się to przyrządza - gotuje, smaży, czy co.... Odpowiedz Link Zgłoś
sekundnick Re: mięso dla dziecka 08.02.06, 11:01 dla dziecka na surowo. dzieci lubią jak coś sie dzieje, a jak jedzonko sie rusza, z wieksza ciekawoscia wtedy zagladaja do miski i nabieraja apetytu. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: mięso dla dziecka 08.02.06, 13:19 no dobra - a walory smakowe to to ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
artur.kalinski Re: mięso dla dziecka 08.02.06, 14:06 Jak słusznie zauważyłyście, w zasadzie każdy rodzaj pożywienia został już "skażony" wpływem naszej cywilizacji. Możemy oczywiście rozpatrywać to w kategoriach mniejszego zła, ale ja osobiście (jestem tatą dwóch przedszkolaków) wolę myśleć o tym jako nieuniknionym elemencie rozwoju cywilizacyjnego. W domu stosujemy zatem zasadę maksymalnego urozmaicenia codziennych posiłków. Odpowiedz Link Zgłoś