dziubelek2 01.03.06, 10:20 czy w rozmazie krwi powinny byc metamielocyty i w jakiej ilości?4% to za mało czy za dużo? dzieki z góry za odpowiedź.pozdr.anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr-divlo Re: metamielocyty 01.03.06, 14:42 metamielocytów nie powinno być wogle we krwi obwodowej, może to być przesunięcie w lewo odczynowe (przyczyny: wysiłek fizyczny, ciąża, stres, ostre porcesy zapalne, nowotwory) lub rozrostowe jeśli stwierdzone są inne postacie rozwojowe neutrofili. p.s. A ile miałaś pałeczkowatych? Odpowiedz Link Zgłoś
dziubelek2 Re: metamielocyty 02.03.06, 16:44 dziekuję za odpowiedź.po Twoim wyjasnieniu to skłaniam sie raczej ku pomyłce laboratoryjnej, żadne z podanych przez ciebie mozliwych przyczyn do mnie nie pasują. a reszta moich wybikow to: segmentowane - 62% kwasochłonne - 3% limfocyty - 31% OB -11 czyli wszystko chyba w normie.myslałam , że mam może anemię, bo wciąz mi się spać chce, ale nie - mam prawie 6 mln czerwonych krwinek. jeszcze raz dzięki za zainteresowanie, pozdr.anka. Odpowiedz Link Zgłoś